zupa - 39012 przepisów (strona:1832/2601)

Domowa kiszona kapusta do słoików 179

ugniatamy. Zakręcamy i odstawiamy na ok. 1 tydz. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/domowa-kiszona-kapusta-sloikow/ MieszamWGarnku     Artykuł Domowa kiszona kapusta do słoików pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
MIĘSO DUSZONE W SOSIE Z DYNI Z ORZECHAMI 159

Lekki , smaczny pomysł na obiad , z królową jesieni , panią dynią.To warzywo jest świetne w każdej postaci , do zup, deserów ,sosów i dziś właśnie jej użyłam do kremowego ,rozpływającego  się w ustach sosu z dyni z orzechami.To danie można podač na najlepsze jesienne spotkania rodzinne .Polecam!. 4 kotlety schabowe lub piersi z kurczaka 1 szkl.śmietany kremówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami 254

wiele sposobów – miękkie i dojrzewające chorizo podaje się na ciepło, po pokrojeniu w plastry i podsmażeniu – to jedno z najbardziej popularnych mięsnych tapas. Dojrzewające chętnie dodawane jest do paelli , zup, gulaszy (np. do fabada asturiana, dania przypominającego naszą fasolkę po bretońsku) i jako wędlina do kanapek.   W garnku podgrzewamy rosół jarzynowy. Dodajemy do niego sos rybny albo granulowany bulion

Karo in the Kitchen
Kiszone rydze 261

rydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska - na ogół do potraw świątecznych i weselnych. Były podstawowym składnikiem zupy rydzowej (żuru na kiszonych rydzach) podawanej w okresie świąt Bożego Narodzenia, góralskiego karnawału i tradycyjnych posiadów. Przez ostatnich kilkadziesiąt lat niemal zupełnie zapomniane. Obecnie wracają do łask jako… prawdziwy rarytas. (adsbygoogle

Korniszonki
Jogurt z chia z ekspandowanym owsem i owocami 136

owsa z czarną porzeczką.  Całość polałam odrobiną syropu z agawy.  Soligrano to nie tylko owies. To także ekspandowany orkisz, gryka, amarantus, jęczmień  i posypki zbożowe do zup.  czy kupię ponownie

AZgotuj!
Tort dyniowo - śmietanowy 144

słodko. Choc muszę przyznać się Wam, że nie lubiłam dyni. A teraz już lubię i kombinuję z nią różne dania. Jak wspomniałam w poprzednim poście na kalafiorowo - dyniową zupę zrobiłam też tort dyniowo - śmietanowy. I muszę stwierdzić, że jeszcze dobrze się nie przegryzł a już prawie go nie było. Same łasuchy dookoła. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drobiowe kuleczki w parmezanie 156

już nie raz Wam wspominałam- lubię "przetwarzać" mięso rosołowe, by zamiast mrożenia, od razu je wykorzystać. Ostatnio więc pokusiłam się o taki dodatek- głównie do zup, który wygląda niewinnie, a smakuje rewelacyjnie. Wystarczą w sumie tylko 3 składniki. Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także

Kuchnia w czekoladzie
Pestki dyni 160

marnujcie pestek kiedy robicie coś z dyni. Sprawdzą się one jako super zdrowa przekąska do szkoły lub pracy albo jako dodatek do sałatek, zup czy mięs. Składniki: pestki wydłubane z dyni 1 łyżka oliwy z oliwek lub olej rzepakowy szczypta soli himalajskiej opcjonalnie: słodka papryka w proszku, granulowany czosnek do obtoczenia  Przygotowanie: Pestki dyni wydłubać, wymyć na sicie

Słodka Strefa
Kremowe risotto z kurczakiem i pieczarkami 232

podduszamy je chwilę. Następnie dolewamy stopniowo wywar warzywny i czekamy aż ryż wchłonie kolejne porcje. Nie należy wlewać całego płynu na raz, żeby nasze risotto nie zmieniło się w zupę. Dodajemy zioła prowansalskie oraz pieprz do smaku. Na koniec możemy zabielić i zagęścić risotto dodając mleko owsiane. Gotowe

Dieta bez mleka
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 170

cienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą kostkę, jak do zupy. Przekładamy ziemniaki do garnka, zalewamy świeżo zagotowanym wrzątkiem i stawiamy na gaz. Solimy wodę i gotujemy ziemniaki tak długo, aż będą prawie miękkie. Na 4-5 minut przed końcem gotowania dorzucamy

Karo in the Kitchen
Bułeczki z pesto 97

Wytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii

wyzwania kuchenne
Delikatny serek ziołowy do smarowania 125

wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotowe! 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/delikatny-serek-ziolowy-smarowania/ MieszamWGarnku   Artykuł Delikatny serek ziołowy do smarowania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zupa krem z cukinii i ziemniaków 158

Kremowa, delikatna zupa z cukinii i ziemniaków. Idealna na pierwsze danie. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Uwielbiana przez dzieci. Czas: 30-40 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Zupa z grzybami leśnymi 76

Wspaniała zupa grzybowa po jesiennych zbiorach. Aromatyczna i z charakterem.  Gotowana na szyi z indyka. Polecam, warto spróbować :-) Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Rosół orientalny z makaronem Udong 121

Ostra, orientalna zupa bazująca na tradycyjnym rosole. Dodatek chili, przepiórczych jaj oraz makaronu Udong przeniesie Twoje zmysły na zupełnie inny poziom. Ilość porcji

AniaGotuje.pl