Tarta pomidorowo łososiowa 201można go jeść łyżkami. Do tarty dodałam łososia, kolorystycznie i smakami idealnie się skomponowały. Na ciepło i na zimno tarta jest pyszna. Koncentrat pomidorowy polecam nie tylko do zup. spód tarty: 250 g mąki pszennej typ 500 125 g masła zimnego 2 żółtka 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 2 łyżki zimnej wody farsz: 200 g śmietany gęstej
wesoła kuchnia
Sałatka z marynowanego selera z ananasem, kukurydzą, szynką konserwową 192majonez. Doprawiamy do smaku i mieszamy. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-marynowanego-selera-kukurydza-szynka-konserwowa/ MieszamWGarnku Artykuł Sałatka z marynowanego selera z ananasem, kukurydzą, szynką konserwową pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Oliwki w zalewie z oliwy w rozmarynie i czosnku 172różne bardziej wytrawne smaki przyszedł czas i na oliwki. Choć bardziej w domu przepadamy za oliwkami czarnymi to zielone też chętnie kupujemy. Czasem mieszamy je do różnych kolorowych sałatek, zupy meksykańskiej czy leczo. Ostatnio przeglądałam i czytałam wiele różnych artykułów na temat oliwek. Także przepisy z nimi w roli głównej. Bardzo spodobał mi się sposób wykorzystania oliwek i ich zamarynowania
Zasmakuj Kuchni
Tajska zupa z mlekiem kokosowym 207Jeśli macie troszkę rosołu i zależy Wam by zaskoczyć rodzinę, to polecam zupę tajską. Smaczna, lekko pikantna, z różnymi smakami. Delicja. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie
Wafelki czekoladowe 230wszystko dobrze rozpuści. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Gdy masa będzie zimna dodajemy mleko w proszku i mieszamy mikserem aby nie było grudek. Na każdy blat wafla wylewamy chochelkę ( do zupy) masy i równomiernie ją rozprowadzamy, nakładamy drugi wafel i tak do wykończenia składników. Wafla zawijamy w folię i z góry dociskamy deską. Odstawiamy na kilka godzin. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili
PUREE Z DYNI 276dyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet […] Artykuł PUREE Z DYNI pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-uk
obiad bezmięsny w jesiennym kolorze z wolnowaru 222obróbki cieplnej. Natomiast ryby w wolnowarze zachowują zwartą konsystencję. W wolnowarach doskonale udają się wywary, które są bardziej aromatyczne i skondensowane w smaku niż te gotowane metodami tradycyjnymi, rosoły, zupy oraz sosy, a także powidła i dżemy. Zalety Pozwala zachować więcej składników odżywczych. Pozwala wykorzystać tanie części mięsa dzięki długiemu gotowaniu. W wolnowarze praktycznie nie da się przypalić potraw. Wygodny
w mojej kuchni
Aromatyczny piernik z jabłkami i dżemem 206polewą czekoladową lub cukrem pudrem lub samo 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/aromatyczny-piernik-jablkami-dzemem/ MieszamWGarnku Artykuł Aromatyczny piernik z jabłkami i dżemem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Kruche Ciastka Cukrowe Do Herbaty / Recenzja Książki "Kuchenny Kredens" 207kotlety pożarskie, leniwe czy też pierogi z czarnemi jagodami. Przedostatni szósty rozdział to spis przepisów które przygotujemy w sposób oszczędny ale bardzo smaczny. Znajdziemy tutaj przepisy np. na postną zupę miszkulencję czy też na kluski saskie. Ostatni rozdział to zdrowie na talerzu czyli przepisy na dania z jarzynami. Podsumowując polecam wam ta książkę z całego serca. Książka jest bardzo ciekawa
Gotowanie...to proste !
Puree z dyni 220szklance) pasteryzować – zagotować, przełożyć do słoików i ponownie gotować przez 20-30 minut Takie Puree z dyni można wykorzystać do zrobienia: ciasta, babeczek, tarty, zupy, placuszków. Krok po kroku: 1. Pokroić dynię w cwiartki 2. Wydrażyć środek dyni za pomocą łyżki 3 Upiec dynię w 180 stopniach 4. Opcjonalnie pozbyć się skóry 5. Przełożyć
KuchniaWeDwoje.pl
Placuszki bananowe i recenzja "Trufla, same dobre rzeczy" Patrycji Doleckiej 251zdrowym wydaniu! Podzielona jest na kilka działów: - śniadania (tu ulubione przez wszystkich propozycje na owsianki, naleśniki, omlety, placuszki czy pasty do kanapek) - obiady i kolacje (ciepłe propozycje na zupy - od kartoflanki do tajskiej, makarony, dania główne, ale też dodatki - sosy, puree czy surówki) - desery (ciasta, puddingi, solony kajmak i oczywiście kilka rodzajów trufli :)) - napoje i przetwory (koktajle, smoothie, kompoty, powidła
Moje Kuchenne Rewelacje
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach z płatkami owsianymi 225kolejne 40 min. Studzimy na kratce. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/najprostszy-chleb-pszenny-drozdzach-platkami-owsianymi/ MieszamWGarnku Artykuł Najprostszy chleb pszenny na drożdżach z płatkami owsianymi pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Paszteciki z mięsem - idealne 832Szukacie może pomysłu na mięso z rosołu czy zupy? Ja z takiego mięsa najczęściej robię paszteciki, dla mnie idealne na codzienny obiad czy od święta do barszczyku. Nadają się także na zimno na piknik czy wycieczkę. To jest u mnie taki pewniak, który zawsze mam w zamrażalce i wiem, że moje dziecko z chęcią zje. Pychotka Składniki: Ciasto
Cukiernia Pychotki
Krem z dyni i jabłek 281Jesień w pełni, więc na talerzach proponuję połączenie królów jesieni - jabłka i dyni. W duecie tworzą niepowtarzalny smak i aromat. Mega sycąca i mega rozgrzewająca z
ChilliJemy
Hummus z kurkumą i olejem z czarnuszki 286wody lub oleju. Przełożyć do miseczki i posypać czarnuszką. Cieciorkę zawszę moczę przez noc w większej ilości. Na drugi dzień gotuję i przygotowuję z niej oprócz pasty jeszcze np. zupę i/lub ciasto. Żeby pominąć moczenie i gotowanie można użyć cieciorki z puszki (1 puszka). *Na zdjęciu rękawica Ambition Folk #myAmbition
Ze smakiem i z pasją