zupa - 39012 przepisów (strona:1819/2601)

Ale Meksyk-kuchnia meksykańska 144

żółty ser nadziewany mielonym mięsem podany w białym sosie. Warto wypróbować „Comida Corrida” , czyli coś na wzór polskiego mlecznego baru, gdzie na codzienne men u składają się zupa, drugie danie i deser. Mogą to być dania przyrządzone ze skorupiaków, kurczaka i chorizo. Na deser warto spróbować marquesitas czyli naleśniki z serem i nutellą. Egzotyczne napoje możecie kupić

codojedzenia
Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis 212

przykryciem przez 20min na małym ogniu. Pulpety w sosie pomidorowym najczęściej serwowane są z ryżem, lub z ziemniakami. Smacznego   Golonka pieczona w piwie Fasolka po bretońsku Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Surówka z topinamburem i rzodkiewką w stylu kimchi 189

szczęście jest dobry i na surowo i po ugotowaniu, Najczęściej robię kiszony topinambur – tak jak ogórki albo zapiekam topinambur jak ziemniaki z serem . Jest też pyszny w zupie grzybowej. Absolutnym hitem jest natomiast pikantna surówka z topinamburem i rzodkiewką w stylu kimchi. Robi się błyskawicznie i efekt murowany. Składniki surówki z topinamburu:   pęczek rzodkiewki – umyty 5 bulw

Ugotowane pozamiatane
Zimowa bomba witaminowa – sałatka z brokuła i grejpfruta 149

się sprawdza. I ten sos Ach ten SOS, aromatyczny i rozgrzewający dzięki imbirowi, który zimą pojawia się u nas wszędzie: w herbacie, w TYCH shotach na wzmocnienie odporności, w zupie, do obiadu, czy w zimowej wersji lemoniady. Jeszcze trochę i zacznę go dodawać do czekolady chociaż może to i dobry pomysł… Sałatka z brokuła od razu poprawia humor, pewnie

PaleoLife
Sałatka z pomidorami i mozzarellą 181

Jeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kimchi - koreańska kapusta kiszona 141

jednym i drugim więc zamiennikami będą tutaj kamionkowy duży garnek i suszone chili. Na pewno nie są oryginalnymi zamiennikami ale kapusta wychodzi pyszna więc radzę spróbować. Wkrótce przepis na zupę z kimchi, przepyszną. A dziś zostaniemy przy kimchi, Koreańczycy jedzą ją do wszystkiego. Kimchi - koreańska kapusta kiszona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta kanapkowa z kurczakiem 124

Propozycja na gotowane mięsko, np z zupy- czyli jak nie marnować niczego ;-) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Szybkie paluchy z makiem, na drożdżach 117

posypujemy makiem. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-paluchy-makiem-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie paluchy z makiem, na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 140

Wystudzony farsz rozprowadzamy na naleśnikach, zwijamy w krokieciki i obtaczamy w panierce. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na piękny złoty kolor. Pyszne krokiety, wspaniałe z wigilijnym czerwonym barszczem, do zupy grzybowej (wtedy bez lanych klusek) lub po prostu same, bez dodatków :) Smacznego :) Zobacz pozostałe sprawdzone przepisy na fantastyczne potrawy świąteczne

Moja Książka Kucharska
Jakie zioła warto uprawiać w domu? 220

zioła, które z łatwością możemy uprawiać we własnym domu. Jest chyba najpowszechniejszym ziołem używanym  w kuchni. Jej zapach jest zbliżony do gałki muszkatołowej. Stosujemy ją w wielu zupach i sosach, idealnie komponuję się z pomidorami i wszelkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dania mięsne, sałatki, nabiał, makarony, na pewno ma sporę pole do popisu. Musimy jednak wiedzieć że bazylia nie może

Dominacja smaku
Rozgrzewająca kawa na styczniową słotę 162

nierobienie w wolną sobotę, kiedy C. jest w pracy, jest bezproduktywne i nużące. Z poczuciem czasu uciekającego przez palce, zabrałam się za pranie, odkurzanie, mycie podłóg, ugotowanie zupy i wysprzątanie w szufladzie z przyprawami (wiecie, ile mam w domu rodzajów soli...? Ja już wiem: osiem ). Przed odkurzaniem zdążyłam jeszcze wyczesać Ptysię i przyprawić o palpitację Pączusię, kiedy jej również

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kuchnia indyjska w domu? Przekonaj się, że z łatwością przyrządzisz aromatyczne dania 129

dań możesz przygotować własne posiłki – równie smaczne i aromatyczne. Chana dal z batatami, szpinakiem i pomidorami Chana dal to rodzaj łuskanej ciecierzycy, która bardzo często jest podstawą gęstych zup. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z pomidorami i szpinakiem, a dodatek batatów dodaje jej słodkiego charakteru. 220 g suchego chana dal przepłucz kilkakrotnie ciepłą wodą. Umieść w garnku, zalej zimną wodą

CookMag
Kanapkowa pasta z selera i kaszy jaglanej 186

sama używam ich do naleśników, wytrawnych placuszków itp. Dzisiejsza propozycja to dzieło przypadku. Ponieważ u mnie prawie nic się nie marnuje to i tym razem było podobnie. Z gotowania zupy został mi się kawałek selera i kasza jaglana z kolacji. Pomyślałam aby te dwa składniki połączyć w jedno, dodać coś do smaku i voila powstała fajna pasta do smarowania

Przysmaki Karolki
Schab w sosie śmietanowo-porowym 133

pokrywką, łyżeczkę, miarkę kuchenną, kubek lub miseczkę, miski, papierowe ręczniki, ewentualnie łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki: 40 dag polędwiczek wieprzowych (lub 6 kotletów schabowych), 4 łyżki śmietany 12% (do zup i sosów), białą część średniej wielkości pora, 300 ml bulionu, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki wody, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso oczyść, umyj i osusz

blog.moje-pasje.info
Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami 104

płatkami parmezanu i suszonymi pomidorami. Rozbudowaliśmy ten przepis dodając pesto z migdałów, które znakomicie komponuje się również z zielonym groszkiem i fasolką oraz może stanowić ciekawy dodatek do zup. Poza sezonem nieźle sprawdza się mrożony bób. Warto jedna kupować jakościowy produkt, zawierający zamrożone, wyselekcjonowane ziarenka, które po ugotowaniu nie zamienią się w papkę. Tu kolejna sugestia od Wujka Dobra Rada

Niedzielny kucharz