zupa - 39353 przepisów (strona:1812/2624)

ZDROWA SURÓWKA Z KALAREPY I MARCHEWKI 251

którą puściła i znów odstawiamy na 10min i powtarzamy czynność odciskania wody. Kalarepa ma naprawdę sporo wody i jest to konieczne, by z naszej gotowej już surówki, nie powstała zupa Marchewkę również ścieramy na grubych oczkach tarki, a natkę pietruszki drobno siekamy i wszystko dodajemy do kalarepy. Całość skrapiamy 2 łyżkami oliwy z oliwek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Tofu z kaszą jaglaną i miksem warzyw 146

inne dobra natury. Tym razem wykorzystałam tofu z kaszą jaglaną i miksem warzyw. Składniki: 1 (180g) kostka tofu 2 łyżki sosu sojowego 100g kaszy jaglanej 250g miksu warzyw (np. zupa jarzynowa) przyprawy: zioła sycylijskie, czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Między czasie kroimy tofu. Na rozgrzaną patelnię

Truskawkowa Fiesta
Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany 166

dłoniach. Formujemy osełkę a maślankę wypijamy. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowe-maslo-czyli-co-zrobic-zamiast-bitej-smietany/ MieszamWGarnku Artykuł Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wiosenne naleśniki z botwinką i kremowym kurczakiem 180

już na prawdę wiosna - botwinkę. Zagarnęłam więc jeszcze pęczek tej zieloności do torby. Pomyślałam, że skoro taka pierwsza, najmłodsza i najświeższa, to niech będzie wyjątkowo na talerzu, bo na zupę jeszcze zdążymy, a i buraczki u niej teraz wielkości paznokcia...:) A zatem lekkie, złociste naleśniki z chrupiącymi brzegami, a w nich kremowy farsz z miękkimi kawałkami kurczaka i siekaną młodą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 166

sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami i kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka

Niedzielny kucharz
Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką 190

Bogracz to pyszna zupa gulaszowa, będąca jedną z najpopularniejszych potraw kuchni węgierskiej. Potrawę można przyrządzić na świeżym powietrzu w żeliwnym kociołku nad ogniskiem. Można ją również przygotować w domowych warunkach na kuchence. Bogracz doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 700g łopatki wieprzowej, 200g boczku wędzonego, 1 cebula, 2 papryki czerwone, 2 pomidory, 3 duże ziemniaki, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza 290

świeży koperek, suszony lubczyk, sól, pieprz.       Zielona Baza oferuje bardzo smaczne, wegańskie dania na dowóz. Menu zmienia się co tydzień, ale zawsze są stałe elementy tj. zupa, burger, danie główne, shot i sok. Są też opcje bezglutenowe. Wszystkie dania można zobaczyć na zdjęciach. Minimalna kwota zamówienia to 25 zł. kasza jaglana kurkumowa, kotlet szpinakowo-ziemniaczany, surówka

Qlinarnie i Qlinarnie
Sezamowe pesto z rukoli 101

istny skarb w kuchni bo można go użyć jako pasty na kanapki - ja używam zamiast masła, można z nim zrobić makaron albo ryż czy kaszę, można także dodać do zupy czy sosów. Zastosowań ma wiele i w każdym podbija smak dania. Sezamowe pesto z rukoli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 164

Kotlety z indyka z cukinią i marchewką chodziły za mną od kilku dni. Dzisiaj poszłam do sklepu i kupiłam piękny udziec z indyka, skórę i kości wykorzystałam na zupę, połowę mięsa zmieliłam na kotlety, a resztę zostawiłam na zaś. Polecam też inne potrawy z indyka: – Rolady z indyka pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KUCHENNA APTEKA #3 - ZIEMNIAKI 145

podłużnego kształtu, z szorstką skórką. Polskie odmiany mączyste to: beryl, mila, arkadia, irga ziemniaki do gotowania zwane też woskowymi - są twarde i nie rozpadają się. Świetnie nadają się do zup, sałatek, zapiekanek i grillowania. Polskie odmiany to: lotos, ruta, malwa, kolia, sokół Przepisy z ziemniakami 1) PIZZA BIAŁA Z ZIEMNIAKAMI 2) PLACKI CUKINIOWO-ZIEMNIACZANE (Z PIEKARNIKA) 3) ZAPIEKANKA "POD PIERZYNKĄ

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z awokado, pomidorów i ogórka z sosem miodowym 211

połączyć i wymieszać. Polać warzywa sosem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-z-awokado-pomidorow-i-ogorka-z-sosem-miodowym/ MieszamWGarnku Artykuł Sałatka z awokado, pomidorów i ogórka z sosem miodowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
PANCAKES Z KASZY JAGLANEJ 190

idealne to musisz je zrobić z wczorajszych ziemniaków, ziemniaki też odsmażało się na patelni. O takie przyrumienione to był rarytas. Chyba u każdego w domu z rosołu robiło się zupę, najczęściej pomidorową, lub inną np. warzywną czy żurek. Jeśli obrodziły jabłonki zazwyczaj co drugi rok to z jabłek przygotowywaliśmy do słoików dżemy ale też gotowe nadzienie do jabłeczników na zimę

SMYKWKUCHNI
Mielonka z kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim 165

sumie miałam ok 1,5 kg ćwiartek. Mięso oddzieliłam od kości, razem z mięsem zmieliłam też skórki z 3 ćwiartek. Na kościach, które mi pozostały ugotowałam wywar na zupę. Do zmielonego mięsa dodać sól pieklową i zwykłą oraz czosnek niedźwiedzi. Masę dobrze wyrobić aby stała się kelista. Gotową mięsną masę przełożyć do szynkowaru, dokładnie ubijając każdą warstwę. Jeśli używamy woreczków

Monia miesza i gotuje
Pieczeń z indyka z papryką 151

wystudzić w foremce i pozwolić jej również w niej zastygnąć. Mięso wtedy wchłonie część wytopionego soku, a pozostałą jego część można wykorzystać, jako bazę do sosu lub wywar do zupy. Pieczeń z indyka jest delikatniejsza, niż wieprzowa i chętnie jedzą ją nawet dzieci. Osobiście nie przepadam za sklepowymi wędlinami i wolę sama upiec kawałek mięsa lub pieczeń, wtedy wiem

Kuchcik gotuje
Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii 228

Azji, gdzie do dzisiaj jest ważnym składnikiem azjatyckich dań. Od pewnego czasu doceniana jest także i u nas, gdyż ma bardzo różnorodne zastosowanie. Można jej użyć do przygotowania zupy, jarzynek, sałatek, a także do grillowania. Jadalna jest w całości: zarówno zielone liście jak i białe końcówki są pyszne. Im mniejsza jest kapusta, tym delikatniejsza w smaku. Zapraszam na kapustę

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania