zupa - 39805 przepisów (strona:1805/2654)

Sos kurkowy 657

najlepszy przepis na sos kurkowy do makaronu, mięsa, czy też kaszy lub ryby. Bez zbędnych i trudno dostępnych składników. Idealny, najlepszy smak sosu! Z kurek polecam też ugotować zupę kurkową z koperkiem . Jeśli zaś szukasz dobrych i uniwersalnych sosów do makaronu, to serdecznie polecam mój sos pieczarkowy

AniaGotuje.pl
Placki z kaszy z kurkami i rozmarynem 176

czasem stanowi ona główny składnik śniadania, np. w postaci koktajlu kokosowego z kaszą jaglaną , albo w postaci tradycyjnej jaglanki z owocami. W porze obiadowej kasza stanowi dodatek do zup, a na kolację można z niej zrobić np. Placki z kaszy z kurkami i rozmarynem. Kasza to produkt bardzo neutralny i jak sami widzicie można ją użyć do przeróżnych potraw

365 dni dookoła kuchni
Tinginys – litewski blok 230

folię i czekamy aż wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/tinginys-litewski-blok/ MieszamWGarnku Artykuł Tinginys – litewski blok pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
miod arbuzowy 189

zastosować chłodną płatki owsiane na skórze. Czy to aż do zapalenia skóry na przełęczy.  Z przewlekłe zaparcia, nadciśnienie, obrzęki . Zmieszać równe części Senna liści i suchej kory arbuza, zupy do mieszania filiżankę przegotowanej wody, 20 minut, lub pić rano przed śniadaniem, wieczorem przed snem. Z biegunki. Wygładzić suche skórki arbuza na młynku do kawy, weź łyżeczkę co dwie godziny

w mojej kuchni
Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku 222

przygotowywać? A może macie jakieś ulubione? Jeśli tak, koniecznie dajcie znać!   Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na wywar warzywny, koniecznie zajrzyjcie tutaj: Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku Artykuł Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Hummus z bobu 165

siebie nowy, ciekawy smak i mnóstwo możliwości wykorzystania go w potrawach. Najprościej byłoby ugotować i podać bób z masłem i bułką tartą, ale można przecież zrobić sałatkę, jajecznicę, pierogi, zupę. Jak każde warzywo strączkowe, bób też świetnie nadaje się do przyrządzania wszelakich past, wiec ostatnio zajadamy się hummusem z bobu. Przepis jest prosty, a przygotowanie pasty zajmuje dosłownie kilka chwil

Obiad gotowy
Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami 632

mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/czebureki-smazone-pierogi-z-nadzieniem-ruskim-i-suszonymi-pomidorami/ MieszamWGarnku               Artykuł Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
FIT muffiny czekoladowe z cukinią 150

Rozpoczął się sezon na cukinię! To niskokaloryczne warzywo często wykorzystuje się do przygotowania zup kremów, grillowania i zapiekania. A próbowaliście kiedyś wyczarować z cukinii coś słodkiego?  Mój eksperyment zakończył się powodzeniem! Muffiny mają konsystencję brownie, z tym, że są trochę bardziej wilgotne. Nie są przesadnie słodkie - fani słodyczy mogą się pokusić o dodatkową polewę czekoladową lub po prostu oprószenie

Feel Eat
Gołąbki bez zawijania – szybki przepis 124

zawijania[/caption]   Zobacz inne przepisy na gołąbki: Pieczone Gołąbki Z Farszem Mięsno-Pieczarkowym Gołąbki Z Młodej Kapusty Mojej Mamy Kresowe Gołąbki Z Kaszy Jęczmiennej Gołąbki Po Meksykańsku Zupa Gołąbkowa Artykuł Gołąbki bez zawijania – szybki przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Grecka sałatka z fasolą, grillowaną cukinią i oliwkami 154

zainspirowani śródziemnomorskimi smakami możemy śmiało wybiegać poza znane przepisy, a zamiast sera, podstawą naszej sałatki uczynić… fasolę! Wbrew pozorom, strączki często goszczą na greckich stołach jako dodatek do zup, składnik dipów i past czy dań warzywnych. Podstawą kuchni greckiej jest świeżość i prostota. Hołdując tej zasadzie, sięgnijcie po dojrzałe, słodkie pomidorki, aromatyczne zioła, jędrne, smakowite cukinie, dobrej jakości oliwę

Even Better Food
ROZMARYNOWE FOCACCIE Z PIECZONĄ ŚLIWKĄ, CZERWONĄ CEBULĄ I SEREM 170

Świetnie smakuje, jest delikatny elastyczny, bogaty w smaku i świetnie się również topi. Sprawdza się idealnie jako dodatek do pysznych, sycących sandwichy, aromatycznych makaronowych zapiekanek czy też inspirowanej Francją zupy serowej. Będzie również świetnym pomysłem jako składnik koreczków na imprezowy stół! Ja jednak stawiam na wypieki! Było pysznie! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI : * maka pszenna – 230 g * drożdże świeże

Ostra na Słodko
Kotleciki z kaszy jaglanej z serem białym i sosem owocowym na jogurcie 192

podawać z sosem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kotleciki-z-kaszy-jaglanej-z-serem-bialym-i-sosem-owocowym-na-jogurcie/ MieszamWGarnku Artykuł Kotleciki z kaszy jaglanej z serem białym i sosem owocowym na jogurcie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Budyń z ryżu z grzybami 151

litrów mleka. Potem trzeba już  tylko czekać i czekać. Najlepiej smakuje podany w kawałkach ze świeżymi lub suszonymi owocami, albo skropiony octem balsamicznym. Doskonale nadaje się też do zup, sałatek i dań głównych.  Więcej o parmezanie i nie tylko, na stronie  Tak Smakuje Dolce Vita . ** Chroniona Nazwa Pochodzenia ChNP –„europejski znak przyznawany produktom regionalnym wyjątkowej jakości

królestwo garów
Kotleciki z kalafiora 138

Nadają się one do mrożenia, więc spokojnie możesz zrobić ich więcej i zamrozić. Jeśli jesteś fanem kalafiora lub masz jego nadmiar w lodówce, to obowiązkowymi pozycjami do wypróbowania są zupa krem z kalafiora oraz kalafior pieczony . Proste przepisy, które zawsze się sprawdzają. Artykuł Kotleciki z kalafiora pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Buraki pieczone 144

podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków dobrze wyszorowanych lub dowolna ilość

Zasmakuj Kuchni