zupa - 39012 przepisów (strona:1800/2601)

Szparagi z szynką dojrzewającą 112

szparagi, plastry szynki dojrzewającej (tyle plastrów ile mamy szparagów), olej lub oliwa, Szparagi umyć, odłamać końce (końce zawsze zostawiam i dodaję do zupy...). Każdego szparaga owinąć plasterkiem szynki. Posmarować olejem lub oliwą. Smażyć na zwykłej patelni lub grillowej. Podawać same lub z jajkami sadzonymi. zastawa

królestwo garów
Kasza manna z musem truskawkowym z chia 186

przeszłość. Wiem, że są osoby, dla których kasza manna kojarzy się z największym utrapieniem dzieciństwa. Muszę przyznać, że nigdy nie rozumiałam swoich kolegów, którzy mówili, że nie znoszą zup mlecznych. Ja zawsze jadłam je ze smakiem i tak pozostało mi do dziś.  Składniki na 4 porcje: Kasza manna: 3 szklanki mleka (750ml)* 8 łyżek kaszy manny (u mnie orkiszowa

Fabryka pomysłów
Tarta z botwinką i serem feta 104

porze roku chętnie korzystam z młodej botwinki. Najczęściej przygotowuję z niej zupy i chłodniki, ale bardzo lubię przygotowywać też wytrawne tarty. Botwinka i ser feta bardzo dobrze komponują się ze sobą i doskonale smakują zapieczone w masie jajeczno- śmietanowej na spodzie z kruchego ciasta.  Podstawową zaletą tarty jest to, że nie wymaga wiele zachodu, a do tego daje nieograniczone

Smakowity Blog Kulinarny
Dietetyczny gulasz z selerem naciowym, czyli zielonego menu ciąg dalszy 158

minut. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, gorącą wodę oraz przyprawy, zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 1 godzinę. Gulasz, który otrzymamy będzie miał formę zupy, więc przelewamy go do miseczek i serwujemy, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem. Jeśli chcemy, aby nasz gulasz był bardziej gęsty, zdejmijmy pokrywkę i gotujmy nasz gulasz, na dużym ogniu przez kolejne

KulinarneImpresje.pl
Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku 181

przygotowywać? A może macie jakieś ulubione? Jeśli tak, koniecznie dajcie znać!   Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na wywar warzywny, koniecznie zajrzyjcie tutaj: Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku Artykuł Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 249

tłuszczu. I powiem Wam, że też jest bosko! Zapraszam po przepis. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti

Kulinarne przygody Gatity
Omlet z zielonym groszkiem, pomidorem i sezamem 81

zatłuszczenie naczyń krwionośnych - miażdżyca. Olej ten ma szerokie zastosowanie w kosmetyce - pomaga skórze odzyskać właściwą elastyczność, naturalny poziom wilgotności oraz zwalcza łuszczycę. Dawkowanie: To doskonały dodatek do sałatek, zup i sosów. Olej ten nie jest przeznaczony dla dzieci do lat 3 oraz kobiet w ciąży i kobiet karmiących. Dawkuje się go w ilości: 6-8 gramów oleju

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy 137

całość zgęstnieje. Przelewamy do kubków/szklanek. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/domowy-kisiel-z-owocami-truskawkowo-rabarbarowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
kurczak z młodymi ziemniakami i ... 120

zagotowaniu wody gotować z 30 minut na mniejszym ogniu (podgotowane porcje kurczaka są lepsze smakowo później zrumienione z przyprawami) porcje wyjąć na talerz i dobrze wystudzić (wywar wykorzystać do zupy jaką się lubi), następnie natrzeć przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju zrumienić z każdej strony następnie dodać pokrojoną cebulę, przyprawę w płynie, dolać z 1/2 szklanki wody i pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 151

uwaga: czas gotowania jest taki sam niezależnie czy szparagi są grube czy cienkie. Po obgotowaniu dobrze jest wrzucić szparagi do lodowatej wody, żeby zachowały ładny, zielony kolor. Jeśli gotujecie zup krem ze szparagów, przed podaniem przetrzyjcie ją przez gęste sito, żeby pozbyć się łykowatych fragmentów. Dotyczy to w szczególności szparagów białych. Jak wybrać szparagi Sprawa jest dość prosta: kupujcie szparagi

Niedzielny kucharz
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze 218

Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z dowolnym makaronem. Przecier pomidorowy. Składniki 1 kg świeżych pomidorów 50 ml zimnej wody 2 łyżki masła Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 5 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki

Szybko Szybkowar
Gotujemy zielony groch łuskany w szybkowarze 169

ugotowaniu wyszły idealne, piękne i kształtne groszki? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia ilość wody! Jeśli groch wchłonie jej za dużo, ulegnie całkowitemu rozgotowaniu i powstanie zupa. W odpowiedniej ilości wody groch ugotuje się do miękkości zachowując naturalny kształt ziaren. Zielony groch łuskany. Składniki 200 g suchego, łuskanego zielonego grochu 500 ml zimnej wody do pierwszego zagotowania

Szybko Szybkowar
Ciasto na lazanię 172

łatwe do zapamiętania. Zazwyczaj przygotowuję ciasto w większej ilości i mrożę. Dzięki temu zawsze mam gotowe plastry ciasta, gdy tylko przyjdzie mi ochota na lazanię! Czasem też, gdy zrobię zupę i chcę do niej dodać makaron, wyjmuję parę plastrów lazanii, odmrażam, kroję na cienkie paski i gotowe! Jeden plaster lazanii ma 40,41 kcal, w tym:  Węglowodany

Szybko Szybkowar
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 119

wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!  Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA NA LUNCH

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa botwinkowa z ciecierzycą i papryką 124

Kupiłam botwinkę i ugotowałam taką oto zupę... Składniki: 4 skrzydełka 1 pęczek botwinki z małymi burakami 2 średnie buraki 1 średnia marchew pół średniego selera 3-4 ząbki czosnku 2 średnie ziemniaki szklanka ugotowanej ciecierzycy po pół papryki w dwóch kolorach 2/3 szklanki słodkiej śmietany, np. 18% posiekany koper sól, pieprz do smaku 1/2 szklanki koncentratu z buraków pół łyżeczki

Czerwień i błękit