zupa - 39012 przepisów (strona:1803/2601)

Pierogi z farszem z dorsza i łososia 130

słoiczka sól, pieprz 1/2 łyżeczki miodu Wykonanie: rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem bulion zrobiłam samodzielnie, ponieważ później posłużył mi do przygotowania zupy (przepis w następnym poście). W szerokim, niskim rondlu zagotuj 1 l wody z marchewką, pietuszką, kawałkiem selera, pora i gałązki lubczyku. Dorzuć 1 listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 203

który przepis jest tu  klik . Został on również przygotowany zgodnie z zasadami diety Dąbrowskiej. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti

Kulinarne przygody Gatity
Chwast dog z metra cięty 152

powodu aby nie uzupełnić tego dania w bardzo prosty sposób, za pomocą tego co jest pod ręką i to zupełnie za darmo. Zresztą każdy doceniłby te rośliny po lekturze Zupa z trawy. Dziennik z chińskiego gułagu  autorstwa Xianliang Zhang. Założenie było proste. Wybrałem losowy (za pomocą kostki) kawałek łąki o powierzchni jednego metra kwadratowego i postanowiłem go wyeksploatować

Kryzysowa Książka Kucharska
Lussekatter - szwedzkie adwentowe bułeczki szafranowe 125

goszczą u nas dużo częściej, nie tylko w okresie zimowym :) Lekko słodkie, świetni nadają się do zjedzenia z kubkiem mleka czy kakao, posmarowania naturalnym serkiem, albo jako dodatek do zupy mlecznej.  Składniki (12 sztuk) -500 g mąki pszennej -75 g masła -1 szkl. mleka -20 g drożdży -1/2 szkl. cukru -szczypta soli -1 jajko -1 g szafranu -rodzynki

Zielona Kuchnia
Chłodnik z awokado i zielonego ogórka 116

Zupa na zimno to świetny pomysł na obiad w gorące, letnie dni. Zdrowy, pachnący koperkiem chłodnik na bazie świeżego, naszpikowanego witaminami awokado, zielonego ogórka oraz aromatycznego czosnku rewelacyjnie gasi pragnienie i stanowi pełnowartościowy posiłek. Składniki: 250g obranego awokado 200g zielonego ogórka 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 1 ząbek czosnku 400g jogurtu naturalnego 370g kefiru 4 łyżki soku z limonki

Szalona Kuchnia Eweliny
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 134

warto ulec, bo oznacza to porządną porcję zdrowia. Co smacznego i zielonego podamy w tym tygodniu? W menu Agaty znajdziemy wiele takich dań i dodatków. Na przystawkę można przygotować zupę szczawiową czy ogórkową, już prezentowane na blogu, a jako główne danie roladki ze szpinakiem i serem feta. Na zielony podwieczorek wiosenny można zaś zaserwować pyszny koktajl szpinakowy, który przepis jest

KulinarneImpresje.pl
Maślana młoda kapustka 99

powoli młode ziemniaczki, które absolutnie uwielbiam gotowane w mundurkach i serwowane z masełkiem i zsiadłym mlekiem. Pokazują się też szparagi, na które sezon rozpoczęłam już chwilę temu prezentując przepyszną ZUPĘ-KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW . Oprócz tych smakołyków dostępna jest też młoda kapustka. Zwykle przygotowuję ją w bardziej frymuśny sposób, ale tym razem miałam ochotę na prostotę. Prostota tej potrawy

Kate's Kitchen
Smakowita botwinka 142

Hej! Co dziś zjemy? Smakowitą botwinkę. Do zrobienia jej wystarczy 1 pęczek młodych buraczków, które zużyjemy razem z liśćmi. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Rolada waflowa z nadzieniem ruskim 150

plastry i panierujemy lub nie i odsmażamy na maśle. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/rolada-waflowa-z-nadzieniem-ruskim/ MieszamWGarnku Artykuł Rolada waflowa z nadzieniem ruskim pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Moje ulubione dodatki do obiadu :) i przepis na kolejną surówkę 136

Cześć U mnie w domu bardzo często na obiad jest jakaś zupa. Jeśli jednak akurat na obiad mamy mięso (smażone, duszone itd.) z kartoflami, obowiązkowo musi być też jakiś dodatek. Zimą najczęściej przynosimy z piwnicy jakiś słoik z przetworami (ogórki, grzyby, buraczki itd.). Czasami na stole pojawia się jakaś surówka. Latem natomiast często dodatkiem do obiadu są sezonowe warzywa: ogórki

blog.moje-pasje.info
Syrop Jana III Sobieskiego 142

jego rycerze popijali herbatkę z kurdybanku na wzmocnienie organizmu, jak się okazało z powodzeniem. Dawniej Słowianie stosowali ziele we wszystkich schorzeniach  i jako przyprawę zamiast pietruszki ,do rosołu ,zup,omletów jajecznicy i mięs

w mojej kuchni
Pasta z czosnku niedźwiedziego. 142

zalać wierzch pasty olejem lub oliwą i można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Pastę z czosnku niedźwiedziego wykorzystuję do bardzo wielu potraw. Jest bazą do pysznego pesto, dodatkiem do zup, zimnych i ciepłych sosów, dressingów i kanapek. Wkrótce pojawią się na blogu 3 przepisy, w których zastosowałam pastę z czosnku niedźwiedziego. Składniki: czosnek niedźwiedzi (u mnie 10 pęczków) olej

Codziennik Kuchenny
Szybkie bajgle z makiem na drożdżach 144

tego przepisu, wychodzą niesamowicie pyszne oponki. Ciasto po wyrośnięciu wystarczy usmażyć. PRZEPIS Artykuł Szybkie bajgle z makiem na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce + porady jak przygotować danie wcześniej dla większej liczby osób 168

świeże i jędrne warzywa (zwiędnięte i zmęczone życiem odpadają). Kolejnym krokiem jest pozbycie się zdrewniałych końcówek, poprzez złamanie szparagów w odpowiednim miejscu (końcówek nie wyrzucajcie – ugotujcie pyszną “ Zupę z końcówek zielonych szparagów z groszkiem, batatami i koperkiem “). Jaskrawy zielony kolor szparagów uzyskamy poprzez krótkie zblanszowanie ich w wrzątku oraz natychmiastowe zahartowanie, czyli schłodzenie w lodowatej lodzie

Moja Delicja
5 majowych przepisów, które musisz wypróbować 110

Zobaczcie jakie pyszności możecie wyczarować z wiosennymi warzywami. 5 majowych przepisów, które musisz wypróbować Szparagi zapiekane pod wegańskim beszamelem Miód z mniszka lekarskiego Kapusta młoda z marchewką i szczypiorkiem Zupa z botwinki Tarta cieciorkowa z botwinką Artykuł 5 majowych przepisów, które musisz wypróbować pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni