Najprostsza sałatka z pomidorów, chleba, sałaty, skropiona octem balsamicznym. Bez żadnych dresingów, specjalnych przypraw. Prostota i smak pełni lata. Czas przygotowania : 10 minut Liczba porcji : 2 Panzanella uchodzi za danie toskańskie, głównie dlatego, że pierwsze zapisy na jej temat pochodzą z florencji z XVI w., jednak pochodzenie sałaty wcale nie jest takie pewne. Jedni dowodzą, że jest to klasyczna, wiejska, chłopska potrawa, robiona na bazie suchego chleba. W dawnych czasach, we włoskich wsiach wypiekan... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.