Jak pisałam już nie raz chyba, moja sąsiadka jest właścicielką najlepszych pomidorów, jakie jadłam w życiu. W sezonie, czyli mniej więcej teraz, już któryś rok z rzędu biorę od niej pomidory. W tym roku pobiłam swój własny rekord i miałam do przetworzenia jakieś 30 jeśli nie więcej kilogramów pomidorów. Wszystko dlatego, że wraz z mężem lubimy pomidory i doceniamy jeśli są dobre, ale lubimy też dobrze zjeść i wiedzieć co jemy. Dla mnie nie ma większej nagrody niż otwarty słoik przetworów i mój mąż mruczący, że t... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...