bazie marchewki. Ostatnio jednak kupiłam selera i postanowiłam z niego właśnie coś do obiadu wyczarować. Seler naciowy jest dla mnie uniwersalnym warzywem. Robiłam już z niego kotleciki, frytki, zupę. Ma bardzo wiele zastosowań i w każdym z dotychczas przygotowanych przeze mnie dań dobrze smakował. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa. Szczegóły tutaj: KONKURS Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie
mecooksWitajcie, kiedy trwa sezon na dynię w mojej kuchni królują potrawy z jej udziałem. Po kilku próbach udało mi się zrobić idealną zupę dyniową a z eksperymentu wyszło dyniowe ciasto czekoladowe. Ciasto na bazie dyni jest bardzo wilgotne i delikatne w smaku. Choć wygląda jakby było niedopieczone jest w pełni jadalne oraz smaczne. Bez problemu można je wyciągnąć z formy
Health-Fit-Lifewieczora. W nim znajdziemy najróżniejsze frittaty, tortille czy tosty.To właśnie z tego działu przygotowałam libański omlet o którym napisze trochę niżej. Następnie mamy plackowate i naleśnikowate oraz dwie zupy dla kontrastu. Jak sam nazwa wskazuje przewagę mają placki, racuchy, bliny, zapiekanki aż w końcu naleśniki. Na słodko a także na wytrawnie. Ostatni dział to słodkości i słabości
Radość kipiąca uśmiechem.Piszę o każdej porze dnia, bo mam w pracy kolegę, który każdego dnia zajada sałatkę na śniadanie. Uwielbiam halloumi i często go używam w mojej kuchni do sałatek i zup. Jest to bardzo specyficzny w smaku ser solankowy. Być może nie każdemu przypadnie do smaku. Ja uważam się za osobę wszystko jedzącą, a ten ser dla mnie
codojedzeniasmaku cukrem, solą i pieprzem oraz majonezem. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-selera-z-kukurydza-zurawina-i-kaki/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprzygotowania: 120 minut + marynowanie Składniki: oczyszczona kaczka o wadze 2200 g 1 łyżeczka masła 4 duże kwaśne jabłka majeranek pieprz sól Wykonanie: Szyję odcinamy, ugotujemy na niej zupę. Kaczkę wkładamy do garnka i zalewamy solanką przygotowaną z 2 litrów wody i 2 łyżek soli. Mięso powinno być całkowicie zakryte wodą. Garnek wstawiamy do lodówki na 12 godzin
Kulinarne przygody Gatitymyć. Odciąć kuper, skrzydełka. Ze środka gęsi wyjąć szyję (przeważnie jest włożona do środka, szkoda że bez skóry), tłuszcz. Nic nie wyrzucać. Tłuszcz wytopić. Szyję i skrzydełka przeznaczyć na zupę. Gęś natrzeć solą ( około 2 łyżki soli) wymieszaną z pełną łyżką majeranku (lub tymianku) wewnątrz i na zewnątrz. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować
królestwo garównisko przetworzone produkty roślinne to najskuteczniejsza profilaktyka chorób serca, nowotworów, nadwagi, otyłości,cukrzycy i nadciśnienia. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów. Przepisy podstawowe Dodatki i przekąski Śniadania Do chleba. Zupy Dania główne Sałatki i surówki Na słodko Czego tu nie ma: zdrowy ketchup,pizza z cukinią, twarożek z migdałów, pasta czekoladowa z batatów i daktyli,barszcz z soczewicą i pieczarkami
Sama słodycz i szczypta chiliłyżka) do obtoczenia klopsów Do sosu: 0,5 l bulionu pół cebuli 3 kuleczki ziela angielskiego 1-2 liście laurowe (lub szczypta sproszkowanych) pół szklanki śmietany 18% (do zup i sosów) 7 pełnych łyżek przecieru pomidorowego 4 pełne łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 2 łyżki posiekanego koperku* pieprz i sól do smaku 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszanej w niewielkiej ilości
Słodkie okruszkinajlepiej jest zostawić na całą noc. Po tym czasie wyjąć ser z gazy, przełożyć do szczelnego pojemnika i schować do lodówki. SMACZNEGO!!! * nie wylewaj serwatki, tylko ugotuj na niej zupę! Przykładowy przepis już niebawem
Malinowo w kuchnigrzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pljesień to dynia. Zupy dyniowe nam się już przejadły więc wpadłam na pom ys ł zrobię 3 bit w wersji jesiennej. Masy są delikatne, puszyste i bardzo dyniowe. Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 5 łyżek cukru 1,5 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej 1,5 łyżki kakao 2 łyżki orzechów włoskich mielonych 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary 1 łyżka
Kuchnia w oparachindyka (120 g porcja) +surówka+pieczone bataty+jabłko lub filet kurczaka ugotowany na parze (120 porcja - przepis tutaj ) +por z papryką ( przepis tutaj ) +kasza gryczana podwieczorek jabłko kolacja zupa z dynii ( przepis tutaj ) +kromka chleba orkiszowego pełnoziarnistego (30 g) +szklanka fasolki szparagowej SRODA < CZWARTEK śniadanie filet z kurczaka gotowany na parze (120 g) +por z papryką II śniadanie makrela
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!krokiety z pieczarkami, cebulą, mozzarellą i boczkiem. Można podawać z barszczem czerwonym, sosem grzybowym lub jako samodzielne danie na przystawkę. Takie krokiety mogą stanowić także świetny dodatek do lekkich zup oraz bulionów. Jak zrobić krokiety z pieczarkami i mozzarellą - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na krokiety z pieczarkami i mozzarellą SKŁADNIKI: na naleśniki: 2 szklanki
Moja Książka Kucharska