zupa - 39805 przepisów (strona:1789/2654)

Gwiazdkowe pierniki z kolorowymi witrażykami 184

Gotowym lukrem udekorować pierniczki. Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy na stołach królują dania, na których smak czekamy cały rok. Bigos, śledzie na kilka sposobów, pierogi z pysznym farszem, zupa grzybowa z łazankami, barszcz czerwony z uszkami, pieczone mięsa w Pierwszy Dzień Świąt czy wreszcie domowe wypieki takie jak sernik, makowiec czy korzenne pierniczki … Mmm… Aż ślinka cieknie na samą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone pierożki z tuńczykiem i papryką (pieczone empanadas) 163

Pieczone pierożki goszczą u nas dość często. Pozwalają na różnorodność farszu, a także świetnie  pasują jako przekąska do lekkich zup. Tym razem postawiliśmy na tuńczyka i paprykę.  Składniki (ok. 12szt - 4 porcje) -3 szkl. mąki pszennej -1/4 szklanki rozpuszczonego smalcu lub margaryny -1 szkl. ciepłej wody -2 puszki tuńczyka w oleju (ok. 230g) -1/2 czerwonej papryki

Zielona Kuchnia
Jak wodę z kranu zamienić w zdrową wodę 181

przez 20 minut. Następnie zdejmij garnek z ognia i odstaw do wystudzenia. Gdy woda ostygnie, przecedź ją przez gęste sitko lub gazę. Wodę tę możesz używać do picia, gotowania zup, zaparzania herbaty ( oczywiście woda musi być wcześniej zagotowana ), a nawet do mycia zębów.  Możesz także zwykłą wodę z kranu przemrozić w domowych warunkach w zamrażarce. Woda po przemrożeniu jest

Przepisy i porady kulinarne
Klasyczne buraczki zasmażane 122

podsmażamy. Zasmażkę dodajemy do startych buraków i doprawiamy do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczne-buraczki-zasmazane/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczne buraczki zasmażane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Papryka nadziewana serem i cebulą 183

Jeśli jednak ilość papryki jaką macie jest wystarczająca na bieżący użytek tylko, to nadal macie kilka opcji na dania z wykorzystaniem tejże papryki właśnie. Możecie chociażby zdecydować się na zupę , omlet , czy nadziewaną paprykę. Oczywiście nie każda papryka nada sie do faszerowania. Nie wyobrażam sobie faszerowania papryczki chili. Nie dość, że jest mała to jeszcze bardzo pikantna. Do faszerowania najlepsze

mecooks
„Grzeszne” udka w majonezie i ketchupie, pycha 156

wielkości udek i wydajności piekarnika . pieczemy z termoobiegiem . Serwujemy na gorąco , przystrojone czerwoną cebulką , koniecznie z niezdrowymi frytkami . Jak grzeszyć to po całości Drugiego dnia , warto zrobić lekką zupę i jedząc ją wspominać ten wspaniały smak majonezowo-kurczakowego grzechu… Smacznego! Artykuł „Grzeszne” udka w majonezie i ketchupie, pycha pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlet pożarski 378

Dlatego w mojej wersji przepisu na “Kotlet pożarski” polecam używać całego kurczaka, pozbawionego kości. Z pozostałości gotuję wywar drobiowy, na którym przygotowuję dania na kolejne dni: “Zupę pieczarkową” oraz “Kaszę z grzybami”. The post Kotlet pożarski appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
PUREE Z PIECZONEJ DYNI 122

Puree z dyni to podstawa wielu dobrych ciast, deserów, placków czy zup. Można je przygotować na bieżąco i przechowywać do kilku dni w lodówce (jeśli macie bieżący dostęp do dyni), pasteryzować do słoików albo zamrozić w woreczkach.  Zrobienie puree jest bardzo proste, wystarczy tylko dynia, piekarnik i blender ;)  Składniki: * 1 dynia * blaszka * blender Wykonanie: Dynię pokroić na mniejsze

Zrób to smacznie
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 159

Mieszamy. Ciasto smarujemy masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Klasyczne dyniowe bułeczki 167

żadnych dodatków. Zjedzcie je tak, jak najbardziej lubicie. Ja lubię je z masłem i jakąś pyszną konfiturą lub z plasterkiem szynki. Będą też pyszne, jako  dodatek do zupy, no chyba, że znikną kiedy będę jeszcze ciepłe 😃. Klasyczne dyniowe bułeczki Czas przygotowania: 180 minut Składniki: 3-3,5  szklanki mąki 15 g drożdży 3/4 szklanki

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z pulpecikami z indyka w sosie musztardowo - miodowym 130

mięsa mielonego z indyka 3 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 1 jajko L 3 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka śmietanki 18% do zup i sosów 1 łyżka miodu zioła prowansalskie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę musztardy, ketchup, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i słodką paprykę

kruche babeczki
Curry z kurczakiem, dynią i papryką 144

Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki → Indyjskie rybne curry → Curry Laksa → Tajska zupa rybna → Placki z dyni i cukinii

Oryginalny smak
Wegetariańskie penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 297

Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
RAVIOLI ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 144

Kiedy nie mamy dużo czasu najlepszym rozwiązaniem jest użycie gotowego makaronu. Firma Arc Pol ma bogatą ofertę makaronów do zup czy sosów. W ofercie są również pyszne ravioli i toretllini. Makarony są przygotowane z najlepszej jakości mąki durum dzięki czemu makaron nie rozpada się podczas gotowania. Tym razem wykorzystałam ravioli Arc Pol aby przygotować szybkie danie... zapiekane ravioli w sosie

Kuchnia w oparach
Tiramisu dyniowe 182

Już niedługo zacznie się sezon pierników, pierniczków i świątecznych wypieków, ale zanim on nadejdzie i mamy jeszcze pękate, pomarańczowe dynie wykorzystajmy te piękne warzywa nie tylko do robienia zup-kremów, ale też do deserów. Można zrobić z jej dodatkiem muffiny, placki na słodko czy ciasta. Ja dzisiaj zrobiłam niecodzienną wersję tiramisu. Złote, dyniowe tiramisu. Polecam. TIRAMISU DYNIOWE Składniki

Bon appetit mon amie