Botwina to nic innego, jak młode korzenie i liście buraka ćwikłowego. Botwinkę możemy spotkać w sklepach w okresie wiosennym i wczesnym latem, gdyż sezon botwinkowy zaczyna
PysiaGotuje.pldobrym masłem! Przystanek za Krakowem w drodze do Warszawy. Karczma nazywa się „Siedlisko”. Podają w niej świetne naleśniki, ale tym razem akurat zatrzymaliśmy się na przystawkę i zupę. Mało nas w domu. Słoneczne i ciepłe dnie staramy się spędzać na powietrzu, w pobliżu wody. Lody z herbatą earl grey z cytrynowymi herbatnikami i otarta skórką z limonki
Raj dla Podniebieniapietruszki i posiekane suszone pomidory. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → S ałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami → Pasta z bobu z koperkiem → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą → Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów
Oryginalny smakdużą ilością fasolki szparagowej więc nie mogłam już się wykręcić. I nie żałuję, bo fasolka jest bardzo smaczna. Idealna jako dodatek do drugiego dania, ala leczo lub do zupy. Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 1 szklanka oleju+ 0,5 szklanki gorącej wody 600g marchewki 2 szt. średniej wielkości cebule 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego 5 łyżek cukru 2 płaskie
W garach u GosiJestem wielką fanką kasz – zwłaszcza ukochanej trójcy: jaglanej, gryczanej niepalonej i komosy ryżowej. Uwielbiam przyrządzać z nich mało fotogeniczne potrawki, dodawać do sałatek i do zup. Łączę je z warzywami, dodaję do owocowych deserów czy koktajli. Tym razem przygotowałam wersję idealną na lunch do Read More Artykuł Quinoa z warzywami i tahini – wegańska potrawka bezglutenowa z komosy ryżowej pochodzi
Flymetothespoonteż gotować w wodzie lub zapiekać w folii w piekarniku. Przy temperaturach w granicach 35 stopni Celsjusza, mało kto ma jednak ochotę na spożywanie posiłków na gorąco. Zamiast ciepłej zupy, lepiej zrobić prosty chłodnik na bazie maślanki czy kefiru. Gorące nie muszą być także główne dania. Doskonałym pomysłem może być letnia sałatka z mięsem lub rybą, uzupełniona ogórkiem, pomidorami, papryką
Kulinarne PrzebojeChlebek włoski z pesto i botwinką – naprawdę bardzo smaczny i efektowny – idealny jako przekąska na imprezach, jako dodatek do zup czy do sałatek. Świetnie sprawdza się na drugie śniadanie do lunchboxa. PRZEPIS NA CHLEBEK WŁOSKI Składniki na Chlebek włoski z pesto i botwinką (2 bochenki): ciasto: 300g mąki pszennej 200g mąki żytniej 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego zaparzonego
Dorota Smakujeściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 5-6 dni . Ukiszony zakwas przecedzić i przelać do czystych słoików .Przechowywać w chłodzie Pozostałe buraki wykorzystać do pasty z buraka ,lub zupy
mojej kuchniściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 5-6 dni . Ukiszony zakwas przecedzić i przelać do czystych słoików .Przechowywać w chłodzie Pozostałe buraki wykorzystać do pasty z buraka ,lub zupy
w mojej kuchnilekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika, żelaza oraz magnezu. Jeśli szukacie więcej inspiracji na ciasteczka to polecam poniższe przepisy: Ciasteczka owsiane
Kulinarne Przebojepieczenia i pieczemy ok 20-25 min w 175 stopniach. Ciepłe bułki smarujemy masłem po wierzchu. Artykuł Mleczno-maślane miękkie bułeczki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuhasłem Sushi dla dwojga. Odwiedziłam warszawską restaurację Benihana, która specjalizuje się w kuchni japońskiej. Spędziliśmy tu miło czas, próbując specjalności lokalu, czyli sushi. W naszym menu znalazła sie zupa miso, tradycyjna sałatka Benihana z imbirowym dressingiem, Nigiri z okoniem morskim i łososiem, Hosomaki z ogórkiem, Gunkan z tatarem z tuńczyka, rolka z krewetką w tempurze z awokado i mango
Kulinarne przygody Gatitykoniec wyglądają rozmowy... jak wrócimy to idziemy do babci na mięsko z sosikiem. Jedno chce z kluskami, drugie z ziemniakami, żeby zrobić błotko. Były marzenia o rosole, zupie ogórkowej, a ja miałam ochotę na pierogi z jagodami! Wracamy, a tu zonk! Mięsko w sosie co prawda było, ale poza tym wszędzie wiśnie. Paznokcie tak pięknie wypielęgnowałam podczas nicnierobienia
bistro mama