zupa - 39012 przepisów (strona:1776/2601)

Gwiazdkowe pierniki z kolorowymi witrażykami 150

Gotowym lukrem udekorować pierniczki. Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy na stołach królują dania, na których smak czekamy cały rok. Bigos, śledzie na kilka sposobów, pierogi z pysznym farszem, zupa grzybowa z łazankami, barszcz czerwony z uszkami, pieczone mięsa w Pierwszy Dzień Świąt czy wreszcie domowe wypieki takie jak sernik, makowiec czy korzenne pierniczki … Mmm… Aż ślinka cieknie na samą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone pierożki z tuńczykiem i papryką (pieczone empanadas) 136

Pieczone pierożki goszczą u nas dość często. Pozwalają na różnorodność farszu, a także świetnie  pasują jako przekąska do lekkich zup. Tym razem postawiliśmy na tuńczyka i paprykę.  Składniki (ok. 12szt - 4 porcje) -3 szkl. mąki pszennej -1/4 szklanki rozpuszczonego smalcu lub margaryny -1 szkl. ciepłej wody -2 puszki tuńczyka w oleju (ok. 230g) -1/2 czerwonej papryki

Zielona Kuchnia
Jak wodę z kranu zamienić w zdrową wodę 146

przez 20 minut. Następnie zdejmij garnek z ognia i odstaw do wystudzenia. Gdy woda ostygnie, przecedź ją przez gęste sitko lub gazę. Wodę tę możesz używać do picia, gotowania zup, zaparzania herbaty ( oczywiście woda musi być wcześniej zagotowana ), a nawet do mycia zębów.  Możesz także zwykłą wodę z kranu przemrozić w domowych warunkach w zamrażarce. Woda po przemrożeniu jest

Przepisy i porady kulinarne
Klasyczne buraczki zasmażane 89

podsmażamy. Zasmażkę dodajemy do startych buraków i doprawiamy do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczne-buraczki-zasmazane/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczne buraczki zasmażane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Papryka nadziewana serem i cebulą 142

Jeśli jednak ilość papryki jaką macie jest wystarczająca na bieżący użytek tylko, to nadal macie kilka opcji na dania z wykorzystaniem tejże papryki właśnie. Możecie chociażby zdecydować się na zupę , omlet , czy nadziewaną paprykę. Oczywiście nie każda papryka nada sie do faszerowania. Nie wyobrażam sobie faszerowania papryczki chili. Nie dość, że jest mała to jeszcze bardzo pikantna. Do faszerowania najlepsze

mecooks
„Grzeszne” udka w majonezie i ketchupie, pycha 113

wielkości udek i wydajności piekarnika . pieczemy z termoobiegiem . Serwujemy na gorąco , przystrojone czerwoną cebulką , koniecznie z niezdrowymi frytkami . Jak grzeszyć to po całości Drugiego dnia , warto zrobić lekką zupę i jedząc ją wspominać ten wspaniały smak majonezowo-kurczakowego grzechu… Smacznego! Artykuł „Grzeszne” udka w majonezie i ketchupie, pycha pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlet pożarski 308

Dlatego w mojej wersji przepisu na “Kotlet pożarski” polecam używać całego kurczaka, pozbawionego kości. Z pozostałości gotuję wywar drobiowy, na którym przygotowuję dania na kolejne dni: “Zupę pieczarkową” oraz “Kaszę z grzybami”. The post Kotlet pożarski appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
PUREE Z PIECZONEJ DYNI 88

Puree z dyni to podstawa wielu dobrych ciast, deserów, placków czy zup. Można je przygotować na bieżąco i przechowywać do kilku dni w lodówce (jeśli macie bieżący dostęp do dyni), pasteryzować do słoików albo zamrozić w woreczkach.  Zrobienie puree jest bardzo proste, wystarczy tylko dynia, piekarnik i blender ;)  Składniki: * 1 dynia * blaszka * blender Wykonanie: Dynię pokroić na mniejsze

Zrób to smacznie
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 114

Mieszamy. Ciasto smarujemy masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Klasyczne dyniowe bułeczki 118

żadnych dodatków. Zjedzcie je tak, jak najbardziej lubicie. Ja lubię je z masłem i jakąś pyszną konfiturą lub z plasterkiem szynki. Będą też pyszne, jako  dodatek do zupy, no chyba, że znikną kiedy będę jeszcze ciepłe 😃. Klasyczne dyniowe bułeczki Czas przygotowania: 180 minut Składniki: 3-3,5  szklanki mąki 15 g drożdży 3/4 szklanki

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z pulpecikami z indyka w sosie musztardowo - miodowym 93

mięsa mielonego z indyka 3 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 1 jajko L 3 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka śmietanki 18% do zup i sosów 1 łyżka miodu zioła prowansalskie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę musztardy, ketchup, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i słodką paprykę

kruche babeczki
Parówki w cieście francuskim 105

Zapraszam na szybkie w przygotowaniu parówki na ciepło w cieście francuskim. Mogą one być fajną przekąską lub obiadem, gdy podamy je z zupą kremem. Świetnie smakują posypane sezamem Helio. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 10 parówek (ja miałam o zawartości mięsa 93%) 1 jajko sól sezam Helio Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie kroimy je nożem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gougères - wytrawne ptysie serowe 121

zaskakującego. Do ciasta ptysiowego dodany jest ser, to ten dodatek sprawia, że zwykłe ciasto ptysiowe staje się rewelacyjną przekąską do wina. Takie ptysie mogą być także wspaniałym dodatkiem do zup - grzybowej, barszczu, cebulowej. Sprawdzą się na przyjęciu jako samodzielna przekąska, czy też przegryzka do wszelakich dipów. Smak ciasteczek można modyfikować dodając paprykę, zielony pieprz, czarnuszkę albo ulubione zioła. Zachęcam

Rodzinka w kuchni
Curry z kurczakiem, dynią i papryką 115

Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki → Indyjskie rybne curry → Curry Laksa → Tajska zupa rybna → Placki z dyni i cukinii

Oryginalny smak
Wegetariańskie penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 252

Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!