Jajko, czyli znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej - recenzja

Jajko, czyli znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej - recenzja

Jajko, czyli znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej - recenzja

  "Jajko" to książka Kasi i Zosi Pilitowskich , której premiera miała miejsce całkiem niedawno, ponieważ 3 października br . Jej autorkami są mama i córka, kucharki oraz właścicielki baru śniadaniowego W swoim dziele umieściły mnóstwo inspirujących przepisów, przeplatających się z opowieściami ich oraz ich przyjaciół, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie.  Ta książka to prawdziwy zbiór prostych oraz jednocześnie niebanalnych przepisów z jajki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.