zupa - 39353 przepisów (strona:1802/2624)

Sałatka z pesto, smażonymi szparagami i mozarellą 136

zielonych 1 kulka mozarelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki (końcówki odłożyć, mogą przydać się do przygotowania np. zupy). Wrzucić szparagi na rozgrzaną patelnię, posypać solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem i smażyć, aż szparagi będą al dente. Tak przygotowane szparagi zdjąć z patelni i pokroić w niewielkie (centymetrowe

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Koperek na zimę 175

wody i osuszyć koperek. Po tym czasie siekamy drobno i umieszczamy w pojemniku. Całość mrozimy. Teraz gdy tylko przyjdzie nam ochota sięgamy po zamrożony koperek, czy to do ziemniaków, zupy, sosu czy sałatki. SMACZNEGO.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Botwinka 123

Pyszna wiosenna zupa, która praktycznie otwiera sezon na zdrowe jedzenie z własnego ogródka, jeśli ktoś jest szczęściarz i takowy ogród posiada. Botwinka poza walorami smakowymi oraz wizualnymi ma też niesamowite znaczenie dla naszego organizmu. Botwinka zawiera spore ilości żelaza, dzięki czemu zalecana jest szczególnie anemikom. Sok pity regularnie rozpuszcza kamienie nerkowe. Wspomaga również leczenie białaczki. Posiada właściwości krwiotwórcze, przeciwnowotworowe ,odkwaszające

Z Kuchni Do Kuchni
Bezglutenowe placuszki kokosowe z mąki teff z jabłkami 139

jest naprawdę zdrowa i posiada wiele zastosowań w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy wypieku chleba, ciast, ciasteczek oraz w przyrządzaniu naleśników, placków lub kleików, jak również jako zagęszczasz do zup i sosów. Mąkę teff powinni docenić zwłaszcza osoby z nietolerancją glutenu i białka. Poza tym ziarna teffu są wielką skarbnicą kwasy foliowego, wapnia, żelaza, magnezu, a także antyoksydantów i błonnika

Di gotuje
Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku. 142

problemem pod tytułem „co przygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby:  najlepsza na świecie granola ,  snack-pack z hummusem ,  azjatycka zupa z tofu ,  pasta z tuńczykiem  i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką

Z Kuchni Do Kuchni
Botwinka z czosnkiem, jako dodatek do mięs. 184

Botwinka-czyli młode liście i korzeń buraka. Kto nie kocha botwinki. Zazwyczaj ograniczamy się do zupy. Dziś przygotowałam botwinkę jako dodatek do mięsa. PRODUKTY: Pęczek botwinki z małymi buraczkami Duzy ząbek czosnku Łyczka masła Sok z cytryny Koperek Sól Pieprz Łyżka śmietanki ( u mnie 18% ale można dać 30%) Kilka płatków parmezanu (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE: Liście i łodyżki myjemy, buraczki szorujemy

Kopystką po garach
Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem 401

dokładnie smarujemy kremem. Ozdabiamy owocami. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-z-cukinii-ciasto-cukiniowe-mocno-czekoladowe-z-kremem/ MieszamWGarnku   Artykuł Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Panna cotta z arbuzową galaretką 213

która by za nimi nie przepadała. Doskonale komponują się zarówno w wersji słodkiej (np. w deserach, ciastach czy dżemach), ale także wytrawnej (w formie sałatek z dodatkiem fety czy zup (chłodników)). Arbuzy (podobnie jak ja ;)) kochają wysokie temperatury. Nie bez powodu więc najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne są właśnie w miesiącach letnich. Warto wspomnieć, że występują one w ponad tysiącu odmian

Pogotujmy.pl
Czwartek: Jak zrobić stir fry 187

orientalnego aromatu i smaku. Na pewno będziecie potrzebować: sos sojowy – do kupienia w sieciach dyskontów, niestety rzadziej dostępny w małych sklepach, to intensywny, aromatyczny, mocno słony dodatek do zup i sosów, którym można z powodzeniem zastąpić sól, olej sezamowy, który użyty nawet w niewielkich ilościach aromatyzuje danie, imbir, którego lekko pieprzny a przy tym owocowy smak, dodaje świeżości stir

Niedzielny kucharz
Pasta z selera. Pasta selerowa. 194

potraw. Dzisiaj proponuję przygotować pastę selerową ze świeżych liści selera. To świetna przyprawa bez dodatków, ulepszaczy, wzmacniaczy smaku. Pastę z selera zamknęłam w słoiczku. Może służyć jako dodatek do zup, sosów, zapiekanek, do kanapek. Pasta wymieszana z tartym parmezanem i mielonymi orzechami, czy migdałami będzie doskonałym Pesto do makaronu. Najlepszym momentem na ich zbiór jest lato i wczesna jesień. Dlatego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą (dieta dr Dąbrowskiej) 143

Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego  co można jeść podczas diety . Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami 175

Całość mieszamy z posiekanym koperkiem i przyprawami oraz majonezem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-brokulem-kalafiorem-i-rzodkiewkami/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
3 x T czyli Tortang Talong i Traumy 146

wszystkich goły tyłek, ale wtedy był to dla mnie wstyd) albo zamykanie na ciemnym strychu. Ja najwyraźniej musiałem być bardzo niegrzeczny, bo byłem trzymany nad wielkim kotłem gotującej się zupy przy groźbie, że zostanie zasilona moim ciałem. Na szczęście została zasilona tylko moimi łzami, ewentualnie smarkami, ale co najważniejsze - TAK ZACZĘŁA SIĘ MOJA MIŁOŚĆ DO GOTOWANIA. Mimo to, że szczerze

Kryzysowa Książka Kucharska
Różne rodzaje ryżu - który do sushi? 156

najlepiej sprawdza się do takich dań jak sushi czy risotto. Ryż długoziarnisty zawiera zazwyczaj mniej skrobi, a po ugotowaniu staje  się sypki. Dobrze sprawdza się do sałatek czy zup. Również kolor jest istotny. Najbardziej popularny jest ryż biały, który ma delikatny i mało wyraźny smak. Stosujemy go najczęściej w naszej kuchni. Warto jednak pamiętać, że tego rodzaju ryż

Kuchcik gotuje
Kurczak w botwince 139

można znaleźć wiele smakowitych warzyw – ogórki, fasolkę szparagową, bób oraz młodą botwinkę. Kiedy byliśmy u niej jakiś czas temu przywiozłam sobie dość pokaźną porcję botwinki właśnie. Była już zupa, był chłodnik, przyszedł czas na kurczaka w botwince. To dość szybki, smaczny i prostu sposób na obiad. Jedyne czego potrzebujemy to piersi z kurczaka, botwinka oraz mozzarella, która nada kremowego

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania