Gulasz cielęcy w białym sosie koperkowym

Gulasz cielęcy w białym sosie koperkowym

Gulasz cielęcy w białym sosie koperkowym

Składniki ( 2 porcje): 500 gr mięsa z udźca cielęcego 1 duża cebula pęczek koperku łyżka oliwi z oliwek 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku Przygotowanie: mięso umyj, osusz i pokrój z kostkę cebulę obierz, posiekaj z kostkę koperek posiekaj i przełóż do miski na patelni rozgrzej oliwę, przełóż na nią mięso i delikatnie podsmaż, dodaj cebulę i razem podsmaż do lekkiego zrumienienia mięsa mięso wraz z cebulą przełóż do garnka dodaj sól i pieprz zalej wodą niedużo ponad ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, rosół, buraczki, sosy, zupa, wołowina

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.