KUCHENNA APTEKA #13 - FASOLKA SZPARAGOWA

KUCHENNA APTEKA #13 - FASOLKA SZPARAGOWA

KUCHENNA APTEKA #13 - FASOLKA SZPARAGOWA

Fasolka szparagowa, bardzo popularna w polskiej kuchni, występuje w kolorze żółtym oraz zielonym. Należy ona do roślin strączkowych i jest bogatym źródłem witamin oraz składników odżywczych. Szczególnie ważna jest dla kobiet w ciąży, ze względu na obecność kwasu foliowego. Oprócz tego ma niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna, dlatego wskazana jest dla osób chorujących na cukrzycę oraz odchudzających się. Co warto wiedzieć jeszcze o fasolce szparagowej? Fasolka to źródło: przeciwutleniaczy - flawonoid... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasolka szparagowa, niskokaloryczne, zupa, makaron, ziemniaki, makarony

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.