Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać

Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać

Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać

Przepis na : sałatka

Szparagi to niezwykle wdzięczne warzywo do przygotowania: można je gotować w wodzie, na parze, smażyć, grilować, piec i jeść na surowo. Każdy sposób jest dobry. Szparagi muszą być tylko świeże. Jak je wybrać, czym różnią się białe szparagi od zielonych, dlaczego jedne są grube i inne cienkie, w jaki sposób pozbyć się zdrewniałej końcówki, obierać szparaga, czy nie? Wszystkiego dowiecie się w tym wpisie! Przez lata szparagi uchodziły za pewny afrodyzjak, ale badania pokazały, że jednym widocznym efektem ich dz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, tarta, zielone szparagi, makaron, makarony, sałatka, sałatki, sosy, krewetki, spaghetti, ziemniaki, pasta, kurczak pieczony, salatki warzywne, sałatka warzywna, zupa krem, risotto, grill, obiad, zupa, kurczak, ciasto, kasza, salatka z makaronem, jajko w koszulce, dania z makaronem, salatka z jajkiem, sos spaghetti, dania z kurczakiem, sałatka z kurczakiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.