Kolejna moja propozycja z dynią w roli głównej. Zupa krem gotowana na mleku kokosowym, z korzennymi przyprawami. Podana z grzankami idealna na chłodne jesienne dni. Składniki: 700 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę 250 ml mleka kokosowego 200 ml wody cukier (brązowy, biały lub cukier kokosowy ) do smaku kardamon mielony, gałka muszkatałowa, cynamon, imbir świeży
Malinowe PocałunkiWyjęłam mięso z zamrażarki.... i okazało się piękną łopatką, zamiast być wołowiną na gulasz. Ale nastawienie nie zmieniło się. Miała być zupa gulaszowa - i była. Może troszkę delikatniejsza, ale pysznie sycąca. Z grubo pokrojonym jeszcze ciepłym chlebem... Składniki: 700 g łopatki 300 g pieczarek 2 papryki : żółta i czerwona 4 szt ogórki kiszone listek laurowy ziele angielskie
Malinowe Pocałunkioknem zimno i plucha, zawsze wtedy zaczynam dzień od śniadania, które mnie rozgrzeje i pozwoli w tym stanie dotrzeć do pracy :) Zachęcam Was do wypróbowania mojej "zupy" ugotowanej na bazie płatków i otrębów zbożowych z dodatkiem suszonych owoców i ziaren, dzięki czemu jest zdrowa, dostarcza sporą dawkę białka, witamin i błonnika, który nie pozwoli nam szybko zgłodnieć oraz przypraw
Taste Of My Daynatkę pietruszki i świeże liście bazylii. 3. Do małego słoiczka przekładamy część bulionówki, którą zużyjemy w krótkim czasie i możemy ją przetrzymywać w lodówce do używania na bieżąco do zup i sosów. Pozostałą część pakujemy w folię do żywności w małych porcjach, układamy w pojemniku i przekładamy do zamrażalki
Apetyczna babeczkazwykły rosół, to smak mojego dzieciństwa, który jakiś czas temu postanowiłam odtworzyć i, nie chwaląc się, zrobiłam to niemalże wzorowo :) Na początek, coby nie było nudno, przydatny cytat: Aby zupa była esencjonalna i klarowna, powinna się gotować z początku na wielkim, potem na wolnym (to jest małym ) ogniu: inaczej przez zbyteczne parowanie ulotni się i przeszkodzi odłączeniu mętów, które
Kulinarne zapędy Kokosaosłodzonej wodzie można użyć kwasku cytrynowego, albo zrobić go na parze. Gdy nasze kwiatki będą już takie półtwarde, wybieramy sobie ze dwie ładne sztuki do przyozdobienia gotowej zupy, jeśli chcemy ją przozdabiać, i odstawiamy do ostygnięcia. Resztę kwiatów odsączamy i wrzucamy do bulionu. Teraz musimy dać im do reszty zmięknąć. Najlepiej, żeby rozpadały się pod łyżką, wtedy mamy pewność
Kulinarne zapędy Kokosamasłem i ząbkami czosnku udusić dodać sól do pomidorów Royal Brand przełożyć do wywaru i z 10 minut gotować obrać mięsko ze skrzydełek i włożyć je do zupy i wszystko zmiksować blenderem na krem do smaku dodać magi, pieprz mielony i koperek siekany smakuje bardzo pomidorowo i podać z ryżem i śmietaną do smaku........SMACZNEGO!!! Royal Brand - sól morska
W Mojej Kuchni Lubięformować małe klopsiki i wrzucać do gotujących się ziemniaków na mniejszym ogniu gotować z 20 minut do smaku doprawić majerankiem, magą kucharka i śmietaną 18% słodką smaczna i syta zupa na chłodniejsze dni.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwiększe podzielić na połowę a małe w całości dodać umyte różyczki kalafiora i pokrojoną marchew gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu do smaku doprawić pieprzem i maggi podać zupę gorącą ze śmietaną gęstą 18% i natką pietruszki........ SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięśrednim ogniu dodać pokrojoną w kosteczkę włoszczyznę, ziemniaki, kucharka i gotować do miękkości ziemniaków szynkę i baleron poświąteczny pokroić w kostkę, na smalcu podsmażyć z czosnkiem i dodać do zupy, gotować z 10 minut na koniec dodać majeranek, pieprz, maggi do smaku........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętalerz i włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę, kucharka i gotować do miękkości ziemniaków do smaku dać paprykę ostrą, majeranek, czosnek i wlać rozbełtany żurek ze szklanej butelki mieszając zagęścić zupę i włożyć pokrojoną na kawałki kiełbasę............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękostki kalarepkę, pokrojoną młodą kapustę gotować z 10 minut i wsypać groszek razem z zalewą, makaron gwiazdki i świderki do smaku doprawić kucharkiem, papryką ostrą i wsypać posiekany koperek zupa jest lekka i nam smakuje nawet jak chłodnik, czyli nie ciepła...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętruskawki obrać z szypułek i opłukać, wsypać do garnka wlać wodę, sok z cytryny i cukier i zagotować następnie wsypać makaron i gotować około 12 minut na mniejszym ogniu zupę zostawić do wystudzenia i podawać chłodną ze śmietaną do smaku............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgotować do miękkości serc z 45 minut na średnim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsłupki kolorowe fasole szparagowe, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew w plasterkach i gotować z 20 minut pod koniec przyprawić kucharkiem, pieprzem, koperkiem - dla amatorów podrobów jest to smaczna zupa...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię