zupa - 39132 przepisów (strona:1568/2609)

zupa z kapusty kiszononej z kaszą i pieczarkami... 151

minut następnie dodać pokrojone pieczarki, pokrojoną kapustę kiszoną i gotować z 20 minut na średnim ogniu pod koniec dodać kucharka, pieprz, majeranek i gotować jeszcze z 5 minut podać zupę z obranym mięskiem ze skrzydełek.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zupa botwinkowa na maśle z jajkiem... 125

dodać podduszoną na maśle botwinkę, kucharka, pieprz, cukier, ocet jabłkowy i gotować z 15 minut, na koniec dodać koperek pałką blendera wszystko zmiksować i w trakcie miksowania wsypywać mąkę, zupę ponownie zagotować i zdjąć z ognia podawać że śmietaną i jajkami posiekanymi........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zupa kalafiorowa na piersi z kolorowym makaronem... 172

nacią selera rozdrobnioną w rozdrabniaczu dodać umytą pierś kurczaka i zagotować dodać kostki rosołowe drobiowe, pieprz mielony i gotować z 30 minut śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy mieszając, wsypać posiekany koperek i sól do smaku podać z ugotowanym kolorowym makaronem..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem 197

starty imbir (w paseczki). Po chwili przekładamy warzywa do kurczaka. Dodajemy przyprawy. Gotujemy niezbyt długo, dosłownie kilka minut.  W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy i nakładamy na talerze. Zupę zabielamy mlekiem kokosowym (może być z puszki

prawdziwe jedzenie
Grochówka fasolowa 210

następnie gotować w wywarze warzywnym z dodatkiem, czosnku, cebuli, majeranku, ziela , liścia laurowego . Po pewnym czasie, jak fasola zaczyna robić się miękka, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zupę zagęszczamy,  przyprawiamy i gotowe. Smacznego

Anioły w kuchni
KREM Z KALAFIORA I BROKUŁÓW 169

wrzenia stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 20 min. Wyjąć część warzyw i odłożyć na później, wsypać ser i  podgrzewać do rozpuszczenia i zmiksować i doprawić. Przełożyć zupę do podgrzanych miseczek, udekorować różyczkami warzyw i serem posypanym papryką i natychmiast podawać

Anioły w kuchni
Zupa paprykowa z jabłkiem i pestkami 128

Paprykę marchew i cebulę oczyszczone kroimy drobno. W garnku rozgrzewamy olej i chwilę smażymy warzywa.Wlewamy bulion i od zawrzenia gotujemy15 minut. Pestki słonecznika prażymy na patelni.Obrane jabłko ścieramy do zupy. Doprawiamy solą, pieprze,. miodem, octem jabłkowy,Posypujemy pestkami.     /źródło  Moje gotowanie/wrzesie

Anioły w kuchni
Zupka krem z cukinii z serkiem topionym 284

serek się rozpuści zestawić z ognia i zmiksować wszystko blenderem na gładką masę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Zupkę można podawać, ja podałam z chrupiącymi grzaneczkami. Polecam też: Zupę krem z cukinii z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Kremowa zupa z dyni z suszonymi grzybami 174

macie wrażenia, że za szybko przyszły chłody? W dodatku dopadł mnie jakiś wirus i trudno poznać mój głos przez telefon... Dlatego zaczęłam częściej gotować zupy, szczególnie te z dodatkiem rozgrzewających przypraw. Dzisiejsza dyniowa pachnie jeszcze aromatem suszonych grzybów, które zebraliśmy, kiedy temperatura powietrza sięgała w dzień 20 o C. Ale to już historia... Składniki: 300 g surowej dyni – wypatroszonej

Czerwień i błękit
Zielony krem ze szpinaku i sałaty 170

powiedziałam mamie z czego zrobiłam krem.. lekko się zdziwiła. Zielone..dziwne..przepyszne! Delikatny smak, bardzo podobny do smaku tradycyjnej zupy z Egiptu. Polecam wszystkim miłośnikom szpinaku, ja jestem zakochana. Sałatę równie dobrze możecie zastąpić większą ilością szpinaku, choć szczerze mówiąc.. ta sałata ma coś w sobie. Podany z jogurtem lub groszkiem ptysiowym jest znakomity, momentami smakował

Czarnawisienka
Przepis na kapuśniak Christophera. 141

przełamania mdłości po świątecznych specjałach i łakociach, dla zaostrzenia apetytu przed Sylwestrem proponuję zwyczajny kapuśniaczek. Niewątpliwie jedną z najbardziej tradycyjnych zup gotowanych zimą,  jest kapuśniak z kiszonej kapusty. Gęsty, rozgrzewający, wypełniający cały dom swoim specyficznym zapachem. Mam taki dziwny zwyczaj, nawet nie umiem powiedzieć od kiedy – jak kapuśniak, to pajda świeżego pełnoziarnistego chleba, najlepiej upieczonego w domu

Kulinarny karnet Christophera
Bogracz węgierski. 202

Doskonała węgierska rozgrzewająca zupa na jesienne dni. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki połączą się ze sobą. Składniki: 1 kg wołowina (udziec, dolna część, łata ) 3 cebule 6 papryk różnokolorowych 2 puszki pomidorów krojonych w kostkę z zalewy 3 ziemniaki 2 papryczki chilli 1 łyżeczka kminek papryka słodka i ostra pieprz czarny świeżo zmielony 4 kostki bulion wołowy

Kulinarny karnet Christophera
Zupka "Zielono mi". 173

Szybka smaczna zupa, do ugotowania w sytuacji podbramkowej. Składniki. 1 l bulionu warzywnego 1 puszka groszku 1 cebulka 3 plasterki imbiru sól, pieprz 250g Sacchettini z serem Ricotta i szpinakiem Wykonanie. Groszek razem z zalewą  i zeszkloną na 1 łyżeczce masła cebulką ,zmiksować. Połączyć z bulionem ,dodać imbir, zagotować i doprawić do smaku. Ja podałem z malutkimi pierożkami ,nadzianymi

Kulinarny karnet Christophera
Caldo de papas- rosół z Gran Canaria. 169

szafran, sól i pieprz. Wszystkie warzywa gotować na małym ogniu. Kiedy ziemniaki będą ugotowane, wlać surowe jajka i gotować ,aż się zetną. Nalać, a właściwie  nałożyć  bo zupa jest  gęsta , na talerze i smacznego

Kulinarny karnet Christophera