wiele lepiej niż z samych pomidorów. Składniki 1 kg cukinii (bez skórki i pestek) 1 duża cebula 2 papryki czerwone 1 papryczka chilli 1-2 ząbki czosnku 2 koncentraty pomidorowe … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyzmodyfikowana wersja popularnej fasolki po bretońsku. Równie smaczna, łatwa w przygotowaniu. Składniki 2 puszki ciecierzycy 3 pętka kiełbasy śląskiej 200 g parzonego boczku 1 duża cebula 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki oleju ostra papryka w proszku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę kroimy w półplasterki, boczek w większą kostkę. Na rozgrzanym
R'n'G Kitchenilość zwiększyć proporcjonalnie do ilości osób) 1/2 małego kabaczka 3 duże pieczarki 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki oleju ryżowego do smażenia woda do podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno(...)kroimy wzdłuż, a następnie w plasterki (lub mniejsze kawałki w zależności od wielkości kabaczka). Tak przygotowanego kabaczka i pieczarki dodajemy do podsmażonej cebuli. Całość chwile podsmażamy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i około 2-3 łyżki wody, mieszamy. Dusimy całość pod przykryciem do miękkości kabaczka około 8-10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę, przyprawy (sól, pieprz
Słodkie okruszkiśrednie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy w kosteczkę. Środek cukinii delikatnie solimy. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni(...)Dodajemy mięso, cukinię i pokrojone w pół plastry pieczarki. Całość dusimy do zmniejszenia objętości. Wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy jeszcze kilka minut do momentu odparowania płynu. Farszem napełniamy cukinie. Wierzch obsypujemy startym na tarce o średnich oczkach serem. Gotowe układamy na blaszce na folii aluminiowej. Pieczemy w nagrzanym
VioletoweKucharzeniepiekarniku w 170 stopniach przez około 25-35 minut ( będą zdrowsze ;-)) lub usmażyć na oleju. Smażąc trzeba się delikatnie z nimi obchodzić. Można je podawać z sosem pomidorowym. Smacznego! Zapraszam do spróbowania kotlecików rybno ziemniaczanych w sosie chrzanowym
potrawyregionalneskładniki delikatnie wymieszać ze sobą. Formę do pieczenia posmarować masłem, wylać masę. Piec około 60-70 minut w 180ºC (aż do zarumienienia tarty). Podawać na ciepło, np. z sosem pomidorowym. Ścieranie cukinii Mieszanie wszystkich składników Tarta przed i po upieczeniu Pomysł na przepis STĄD
Ugotowaćschabu 1,5 kg papryki (mix kolorów) 3 duże cebule 2 płaskie łyżki mąki 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, olej 1. Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Paprykę kroimy w słupki, cebulę w kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami(...)Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka. 3. Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę
Szefowa kuchniwersji zostaliśmy " sympatycznie" potraktowani przez trolla. Składniki młoda kapusta główka ok. 1 kg karkówka 400g cebula 150g (2 średnie) słonina młoda marchewka 4-5 szt koperek pęczek koncentrat pomidorowy 130g 2 suszone pomidory 1 duży pomidor ziele angielskie 5 liść laurowy 3 słodka papryka 1 łyżka octu winnego sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie Mięso pokroiłem(...)ognia, umieściłem w nim podsmażone mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszałem co jakiś czas, dusiłem pod przykryciem przez 10 minut. Gdy młoda kapusta zrobiła się miękka, dodałem koncentrat pomidorowy, pokrojone suszone pomidory, pokrojony świeży pomidor, drobno posiekany koperek, pieprz, sól, słodką paprykę, ocet winny, wszystko wymieszałem. Bigos dusiłem jeszcze przez 5 minut
R'n'G Kitchenmamy obiad szybki i pyszny! Składniki -penne Malma karahi chicken masala – przyprawa bez chemii Skworcu biała cebula olej kokosowy do smażenia mieszanka sałatkowa marchewka, groszek, kukurydza sos pomidorowy ser Pecorino Romano glassa z octem balsamicznym z Modeny sól i pieprz do smaku Zagotuj wodę. Kiedy się zagotuje wrzuć penne i gotuj jak nakazuje producent na opakowaniu. Międzyczasie na patelni(...)piórka. A po jakimś czasie dołóż warzyw odsączonych z zalewy. Podsmażaj delikatnie. Dosmacz przyprawą bez chemii, jest genialna, aromatyczna i nadaje się do wszystkiego. Pod koniec duszenia dodaj sosu pomidorowego,najlepiej robionego w domu. Wrzuć penne na patelnię z sosem i wymieszaj. Rozłóż na talerze. Przed podaniem dosmacz glassą i serem pecorino. Szybko i naturalnie pysznie! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniPożywne i zdrowe śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia. Ja nadal pozostaje w temacie cukinii i zielonej pietruszki. Dlatego dziś dietetyczny zielony omlet z pomidorowym akcentem. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki owsianej (lub zwykłej) 1 łyżka mleka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 plastry cukinii mała gałązka zielonej pietruszki kilka plastrów pomidora sól, pieprz Wykonanie: Białka oddzielić
Tradycyjna Kuchniarównie pyszna! Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagne 1 młoda cukinia 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki soku pomidorowego ½ szklanki startego parmezanu tymianek bazylia sól i pieprz do smaku 4 łyżki oliwy Wykonanie: Warzywa umyć, obrać, usunąć pestki i drobno posiekać. Włożyć do garnka z oliwą i dusić prze(...)minut. Wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić jeszcze przez 5 minut, po czym wymieszać z połową startego sera. Jogurt wymieszać z ziołami i odstawić. W między czasie naczynie do zapiekania posmarować sosem jogurtowym i układać warstwami płaty lasagne sos i nadzienie warzywne. Ostatnia warstwa to makaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem
Tradycyjna Kuchniaosolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek do momentu aż wypłyną na wierzch. Możemy podać ze śmietanka ,sałata posypanym parmezanem,czy sosem pomidorowym Smacznego
Viola cooks with passionSposób na muszle znajdziecie na moim blogu w przepisie <<Mule w kurkach na białym winie>> łączymy wszystko razem gotujemy na małym ogniu 10 minut Zalewamy pomidorowym sosem , dodajemy bazylię i oregano albo blendujemy pomidory z papryką ja wolę tą drugą opcję Wstawiamy makaron, odcedzamy ale nie hartujemy zimną wodą.!!! Makaron musi nam połączyć się
Viola cooks with passionceniona ze względu na swoje właściwości zdrowotne a także delikatny smak. Poniżej przedstawiam mało ambitne za to niezwykle proste, studenckie wykorzystanie kaszy bulgur. Składniki: - 100g kaszy bulgur - 70g koncentratu pomidorowego - 150g mięsa mielonego z szynki wieprzowej - mała cebula - sól, pieprz, zioła prowansalskie - 30g sera żółtego - pomidory koktajlowe - dwie łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Kasze bulgur należy przygotować według przepisu na opakowaniu(...)Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy chwile na rozgrzanym oleju, dodajemy do niej mięso mielone i smażymy kilka minut. Na patelnie dolewamy około pół szklanki wody i dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość dusimy kolejne kilka minut aż do pewności że mięso nie jest surowe a sos ma odpowiednią konsystencję. Dorzucamy ugotowaną kaszę bulgur, doprawiamy do smaku solą, pieprze oraz ziołami
Tanie przepisy studenckiemieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Nakładamy łyżką placki. Smażymy aż będą rumiane. Odsączamy na papierowym ręczniku. Placki możemy podać z ulubionymi dodatkami, np z jogurtem naturalnym, sosem pomidorowym. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewy