Następnie dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę i chwilkę podsmażamy, od czasu do czasu mieszamy. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 min. Następnie zupę zestawiamy z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy. Podajemy posypaną natka pietruszki
Domowy Smak JedzeniaBłyskawiczna zupa dyniowa to szybki pomysł na pożywną, rozgrzewającą zupę. Zupa podana z grzankami z całą pewnością zaspokoi największy głód. Przepis na Szybki krem z pomidorów Do przygotowania tej zupy, możecie również wykorzystać jeśli macie mrożoną dynię. Składniki 500g dyni (już bez skóry) 2 duże ziemniaki 2-3 marchewki 200ml mleczka kokosowego 2 cm świeżego imbiru 1 cebula 2 ząbki(...)warzywa zmiękną i dodajemy mleczko kokosowe. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 6 minut. Doprawiamy całość do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wyłączamy ogień i blendujemy zupę na gładki krem. Pieczywo obiekamy w tosterze. Zupę podajemy z pestkami dyni i chrupiącymi grzankami. Smacznego! Artykuł Błyskawiczna zupa dyniowa pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tych co lubią optymistyczne kolory oraz nieco słodkie zupy, mam dziś krem z zielonego groszku. Dla wzbogacenia smaku, do zupy podałam pietruszkowo-czosnkowe grzanki. Przygotowanie tej zupy nie zajmie Wam wiele czasu, no, może poza łuskaniem grochu... Potrzebujecie też dobrego blendera, który ułatwi Wam pracę, mój BRAUN MQ 535 poradził sobie doskonale. Składniki: * 2 szklanki wyłuskanego zielonego groszku * 3 młode(...)cebula średniej wielkości * 700 ml wywaru warzywnego * 1 łyżka jogurtu greckiego * sól * pieprz * 4-5 kromek chleba * pęczek natki pietruszki * 2 ząbki czosnku * oliwa z oliwek Wykonanie: Do przygotowania zupy krem z zielonego groszku potrzebny jest warzywny wywar. Żeby go zrobić wrzućcie do garnka włoszczyznę, zalejcie wodą, dodajcie przyprawy, takie jak liść laurowy i ziele angielskie i gotujcie godzinę. Jeśli
kolorowotorcikowozwykle ja, spóźniona nadrabiam częściowo braki. Nie mogłam dostać u siebie cienkich, młodziutkich szparagów, ale miałam wielką ochotę na coś szparagowego. Zakupiłam to, co znalazłam i postanowiłam znów przyrządzić zupę krem. Ostatnio mogłabym jeść tylko zupy warzywne bądź kremy. KREM SZPARAGOWY WG KARMEL-ITKI. /spontaniczny;/ na 4-6 porcji 2 pęczki szparagów 1 pietruszka 1/4 selera ok. 800 ml bulionu
W kuchni Karmel-itkikiełbasę (wędlinę i mięso także, jeśli używamy), odstawić. 5. Gdy ziemniaki będą miękkie, do drugiego garnka odlać ¼ zupy. Do tej porcji dodać śmietanę i majeranek. Zmiksować blenderem na krem. 6. Do zupy dodać zmiksowany krem, a także podsmażoną kiełbaskę z cebulką. Wymieszać. 7. Podawać gorącą. Thermomix: 1. Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę pokrojoną na kawałki i cebulki dymki, rozdrobnić(...)C/obr.1 4. W tym czasie podsmażyć na patelni drobno pokrojoną cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę (wędlinę i mięso także, jeśli używamy), odstawić. 5. Po upływie czasu gotowania 2/3 zupy przelać do innego naczynia. Do 1/3 zupy pozostałej w naczyniu miksującym dodać śmietanę i majeranek. Zmiksować 20s/obr.7. 6. Zmiksowaną zupę przelać do garnka z zupą wcześniej odłożoną, dodać podsmażoną kiełbasę
W mojej kuchniZiemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy zupę na wolnym ogniu dopóki ziemniaki nie ugotują się. Czytaj także: Tarta z rydzami i podgrzybkami Łyżkę kwaśnej śmietany hartujemy za pomocą gorącej zupy, a następnie dodajemy do potrawy. Ugotowane mięso z wywaru obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Serwujemy z odrobiną(...)kwaśnej śmietany i drobno posiekaną natką pietruszki. Dla amatorów kremu odlewamy część zupy z bogatą wkładką grzybowo-mięsną i miksujemy na gładki krem. Bon appetit! The post Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach first appeared on K8K.pl - wino, kuchnia, podróże
Kate's KitchenKrem ze szparagów białych jest wyjątkowo smaczny., delikatny i pachnący wiosną. Bardzo go lubię za swoją prostotę w przygotowaniu i wyjątkowy smak. Polecam. SKŁADNIKI : 500 g białych szparagów 2-3 ziemniaki 2 cebula 1/2 l bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 łyżka gęstej śmietany sól, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku parmezan do posypania(...)bulion i gotujemy około 15 minut ( główki wyjmujemy z zupy, odkładamy na talerz ). Zupę doprawiamy do smaku, dodajemy łyżkę gęstej śmietany i blendujemy. Zupę nakładamy do miseczek, posypujemy parmezanem i wkładamy główki szparag. Podajemy krem ciepły, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliprzyrządzenia zupa o charakterystycznej goryczce musztardy. Z jajkiem i opcjonalnie boczkiem jest bardzo sycąca i rozgrzewająca , w sam raz na zimową porę. Przepis na kremową zupę musztardową: warzywa na zupę (np. 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cebule, por…) opcjonalnie kawałek kości 4 ziemniaki 4-8 łyżek musztardy (im więcej, tym bardziej goryczkowa i pikantna zupa) – może(...)ucieramy na krem blenderem i gotowe! Zupę na talerzu można udekorować świeżą lub suszoną pietruszką. Zupa ta, szczególnie z boczkiem, jest bardzo sycąca i spokojnie wystarczy sama za cały obiad. Zawiera także dość sporo węglowodanów, więc najlepiej nie łączyć jej z innymi bogatymi w węglowodany posiłki. Choć może zabrzmi to dziwnie, taka zupa nadaje się także na pożywne śniadanie
PaleoSMAKziemniaki i przyprawy i gotujemy kolejne 10-15 minut, aż ziemniaki zmiękną. Teraz dodajemy musztardę, śmietanę, jajka ugotowane na twardo i opcjonalnie podsmażony boczek. Wszystko ucieramy na krem blenderem i gotowe! Zupę na talerzu można udekorować świeżą lub suszoną pietruszką. Zupa ta, szczególnie z boczkiem, jest bardzo sycąca i spokojnie wystarczy sama za cały obiad. Zawiera także dość sporo węglowodanów(...)jest dieta paleo? | Paleo dla początkujących | Żywieniowe fakty i mity | Dieta na… | Zboża szkodzą | Węglowodany tuczą a nie tłuszcz | Paleo dla dzieci? | Styl życia paleo Post Zupa musztardowa krem pojawił się najpierw na PaleoSMAK
PaleoSMAKKrem z borowików z mascarpone to zupa naprawdę bardzo wykwintna. Delikatna, taka jak trzeba. Minimum składników, dodatkowo niezwykle kremowy ser mascarpone. Od czasu do czasu, można sobie pozwolić na odrobinę wypasu. Borowiki nie należą do tanich grzybów(...)znaczenia nawet czy są mrożone czy suszone. Ale zapach tych grzybów nie można z niczym porównać. We wszystkich „moich” domach w wigilię je się właśnie zupę grzybową. Taki krem jest miłą odmianą, smakuje naprawdę zupełnie inaczej niż taka klasyczna zupa grzybowa. Korzystając z okazji, chciałam wszystkim życzyć spokojnych świąt. Opychajcie się, byczcie i spędzajcie czas z najbliższymi. Składniki
Kardamonovyporów, w której por gra pierwsze skrzypce! Błyskawiczna zupa z porów i ziemniaków to świetna alternatywa dla fanów tego warzywa. Bardzo łatwa, szybka i tania zupa. Do tego bardzo smaczna! Polecam przepis na krem z pora! Składniki na 3 porcje kremowej zupy z porów: 3 łyżki masła 3 duże pory 1 marchew 1 duża cebula 4 ziemniaki 2 ząbki czosnek(...)czasu mieszamy. Dodajemy ziemniaki i marchew, zwiększamy ogień, wlewamy bulion lub wodę, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy do miękkości warzyw przez około kwadrans. Zupę doprawiamy do smaku i miksujemy na gładki krem. Podgrzewamy przed podaniem, można podać z kleksem śmietany, natką pietruszki, bagietką lub z grzankami. The post Zupa z porów appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś nadszedł czas na moje zupowe must eat - krem z cukinii. Kocham ją przede wszystkim za to, że nie trzeba stać godzinami w kuchni, aby ją przygotować. Taką zupę robię w 30 minut między jednymi a drugimi zajęciami na uczelni. Jest aromatyczna, pachnąca. Posiada słodko-ostrą nutę smakową. Można ją podać zarówno na codzienny obiad, jak i podczas imprezy(...)zmiękną warzywa. Zblenduj na gładki krem. Do smaku dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Zupę możesz podawać z nasionami słonecznika, świetne połączenie! A jakie są Wasze ulubione zupy? Wolicie kremy czy tradycyjne? Jesteśmy bardzo ciekawe, a nuż odkryjemy nowy przepis! Będzie nam bardzo, bardzo miło, jeśli polubisz naszą stronę na Facebooku lub zaobserwujesz nas na Instagramie / Google+ . Cieszymy
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńZupa dyniowa z pomarańczą i imbirem Krem z dyni często gości w moim domu jesienną porą. Bardzo lubimy tą treściwą, a zarazem prostą w przygotowaniu i wręcz ekspresową zupkę. Dodatek świeżego imbiru, pomarańczy oraz boczku wędzonego sprawia, że jest ona nie tylko mega smaczna, ale i bardzo aromatyczna. Składniki: Ok 500g obranej dyni 1 cebula 1 ząbek czosnku(...)małe grzaneczki czosnkowe *** Dynię kroimy w średniej wielkości kawałki *** *** Boczek wędzony oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem w garnku, w którym będziemy gotować zupę *** *** Dynię wkładamy do garnka z boczkiem i cebulą. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz starty imbir i wszystko razem chwilę zasmażamy, ciągle mieszając *** *** Całość zalewamy sokiem pomarańczowym oraz bulionem (zalewamy do poziomu dyni
Blog z Apetytemzamiaru świętować wiosny przeziębieniem. Czosnek i szczypiorek które znajdą się w zupie to mordercy tych złych bakterii :). Polecam zapisać sobie przepis, czosnek jest szeroko dostępny a więc jest to zupa na każdą okazję :) Dla 1 osoby Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: 400-450ml bulionu drobiowego (najlepiej z kury) 1,5-2 ząbki czosnku Polskiego 2 łyżki oleju rzepakowego(...)dodajemy do gotującego się bulionu przesmażony czosnek z olejem, oraz 1/3 nieprzesmażonego czosnku. Po paru minutach ściągamy z kuchenki - doprawiamy solą, odrobina cukru i pieprzem. 4/ Miksujemy blenderem na krem, dodajemy posiekany szczypiorek. Podajemy w bulionówce. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaZupa o tej porze roku to królowa polskiego stołu, nie wyobrażam sobie obiadu bez zupy. Moja dzisiejsza propozycja to aksamitny i delikatny krem warzywny, Sytości dodaje podsmażana na suchej patelni kiełbasa bekonowa. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: 1 świeży brokuł 1 marchewka 1 pietruszka 4 ziemniaki 2 szalotki 30 dag świeżego szpinaku baby 2 łyżki klarowanego masła(...)smaku jarzynką lub solą, dodajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości około 25-30 minut. Po tym czasie liście wyjmujemy, zupę zabielamy śmietanką, miksujemy blenderem na gładki aksamitny krem. Gdyby zupa okazała się za gęsta dolewamy więcej bulionu. Kiełbasę bekonową kroimy w cienkie plasterki, obsmażamy z każdej strony na suchej patelni, gorącą zupę rozlewamy na talerze, posypujemy chrupiącą kiełbasą oraz
Wanilia i Kardamon