ładnie się zarumienią i będą chrupiące. Warzywa i jabłka razem z wywarem, w którym się gotowały zmiksować na głodki krem. Z pozostałej części jabłek wycisnąć sok. Dodać do zupy i ponownie zagotować. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową(...)wodą i gotować 4. Boczek podsmażyć w piekarniku 5. Zupę zblenderować 6. Dodać soku jabłkowego 7. Zahartować śmietanę i połączyć z zupą Pobierz wersję do druku: Pobierz Ziemniaczany krem z boczkiem Artykuł Ziemniaczany krem z boczkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plLubię gotować gęste, kremowe zupy warzywne, nie trzeba poświęcać im wiele czasu - wystarczy obrać warzywa, ugotować do miękkości i zmiksować. Krem z porów jest bardzo smażoną, delikatną w smaku zupą. Dla wzbogacenia smaku można dodać do niej grzanki lub trochę jogurtu lub oliwy smakowej. Tym razem dodałam do kremu z porów, oscypek przywieziony z feryjnych wojaży ;) Składniki: 3 szklanki pokrojonych(...)ziemniaki pokrojone w kostkę i bulion. Zupę gotować ok.15-20 minut, na niewielkim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Po ugotowaniu, pozostawić zupę do przestygnięcia, a następnie zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać nieco bulionu lub wody. Podgrzać ponownie zupę, doprawić solą i białym pieprzem. Przed podaniem dekorować zupę utartym na tarce oscypkiem. Smacznego
Codziennik Kuchennywraca się z pracy późno, to takie dania to skarb aby szybko przygotować danie pożywne i smakowite. Polecam i tą zupę do wypróbowania bo jest tego warta. Zupa - szybki krem pomidorowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKrem z kalafiora z kurkami to zupa, która już dawno weszła na stałe do naszego menu. Przepis to mała modyfikacja receptury Gordona Ramsay’a, którą poznałam na Kwestii Smaku i która gości u nas co roku od kilku lat. Zupa jest bardzo delikatna, kremowa, a leśne kurki nadają jej eleganckiego wyglądu i wykwintnego smaku. Świetnie nadaje się zarówno jako(...)osuszamy. Kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy olej wraz z masłem. Smażymy kurki, aż zaczną się rumienić. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na każdą porcję zupy i posypujemy szczypiorkiem. Post Krem z kalafiora z kurkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuceny bardzo , ale to bardzo przystępne ( miłe zaskoczenie! ) * oprawiona w elegancką ciemną skórę ) Całe menu dostępne tutaj! http://groupon.home.pl/Krakow/CK_Browar/KARTA_MENU_CK_BROWAR_2012.pdf Warto przejrzeć! Ceny bardzo mile zaskakują! 1. ZUPA Ja wybrałam : Krem cebulowy z grzankami i parmezanem Mama : Krem grzybowy z łazankami w chlebie 2 DANIE GŁÓWNE Ja : Fileciki cielęce duszone w białym winie z wędzonym serem i żurawiną z pieczonymi(...)zdarzyło mi się w Krakowie pic tak pyszny świeży sok! Z wyraźnymi cząstkami pomarańczy! Mało brakowało, a wypiłabym jednym duszkiem do dna :D * * * Na stół wkroczyły zupy. Niesamowicie gorące i pachnące! Krem cebulowy bardzo delikatny … gęsty … kremowy … o lekkim , ale wyczuwalnym smaku … ze świeżymi, bardzo chrupiącymi grzankami i świeżo tartym parmezanem, który po roztopieniu dodał zupie
Ostra na Słodkozależy jak ją doprawicie. Możecie dodać też odrobinkę słodkiej śmietany lub mleka. Dla mnie i mojej rodziny wystarczył groszek ptysiowy i chrupiące płatki migdałowe. Lubicie takie lekkie, kremowe zupy? Ja uwielbiam i polecam! 1/2 litra wywaru jarzynowego 1 puszka kukurydzy 1 cebula 2-3 łyżki masła/oleju papryka słodka papryka ostra gałka muszkatołowa (odrobinka, do smaku(...)odrobinie masła/oleju. Bulion połączyć z kukurydzą (z zalewą) i całość podgotować 10-15 minut. Dodać cebulę. Następnie wszystko razem dokładnie zblendować na gładki krem. (Można też dodatkowo przetrzeć przez sito.) (Gdy zupa jest za gęsta - należy dolać mleka, wywaru lub po prostu wody.) Zupę ponownie zagotować i doprawić do smaku. Po nalaniu do miseczek - każdą porcję posypać płatkami migdałowymi
Di gotujeblender do robienia kremowych zup, sosów, żywności dla niemowląt itp. - stal 18/8 - 3 kolory - 3 lata gwarancji Dostępny w LIDL za niecałe 80 zł. Pomógł mi zmiksować zupę na krem, ale do dzieła! Składniki polpa di pomodoro con basilico- puszka pulpy pomidorowej z bazylią, akurat trwa włoski tydzień w Lidl, jeśli się nie załapiecie, może to być inna pucha(...)złoto. Wróć do wywaru z warzyw, dodaj pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dosmacz curry premium. Gotuj na małym ogniu około 10 minut. Za pomocą blendera zmiksuj zupę na gładki krem. Gdy krem zawrze, dodaj łyżkę mleka kokosowego. Dosmacz olejem z ostropestu. Gotowe frytki z szynki i cukinii wyciąg z piekarnika. Możesz je śmiało przygotować również w tradycyjny sposób
Z Kuchni Do KuchniMimo, że do sezonu paprykowego jeszcze daleko, ja nabrałam ochoty na przepyszną zupę o cudownym, lekko słodkawym paprykowym smaku. W uzyskaniu takiego pomoże proces grillowania. Bardzo lubię zupy w formie kremu, zwłaszcza w chłodniejsze dni, są idealnie rozgrzewające i sycące. Składniki: 5 średniej wielkości czerwonych papryk 3 średnie ziemniaki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku łyżka oliwy 3 szkl(...)bulionem, gotuj przez ok. 15 min. Po tym czasie dorzuć przygotowaną paprykę, dolej mleko, zagotuj. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zupę podawaj posypaną natką pietruszki. Smacznego
Roślinna - blog wegańskipieczemy około 1 godzinę w 180°. Następnie obieramy warzywa ze skóry. Wrzucamy je do blendera wraz z ugotowanymi ziemniakami i miksujemy na gładką masę. Zupę przelewamy do garnka, dodajemy bulion (jeśli wolicie bardziej rzadki krem dodajecie go więcej), chili i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dodajemy masło, śmietankę i dokładnie mieszamy. W między czasie na suchej(...)patelni podprażamy pestki dyni i przygotowujemy grzanki. Zupę podajemy gorącą z pestkami dyni i grzankami. Smacznego Artykuł Rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeGęsty, sycący krem może stanowić smaczny obiad lub kolację. Krem podałam na kolację z prażonymi płatkami migdałów. Można go jednak podać na obiad ze świeżym pieczywem lub grzankami. Polecam! Krem z marchewki i soczewicy Składniki na 4 porcje: 3 duże marchewki 1/4 korzenia selera (niedużego) 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g soczewicy czerwonej 1,5 l bulionu warzywnego przyprawy(...)seler podsmażamy w dużym rondlu na łyżce masła. Smażymy około 5 minut ciągle mieszając. Następnie wlewamy bulion, dodajemy soczewicę i gotujemy około 15-20 minut do miękkości warzyw. Zupę miksujemy na krem, w razie konieczności rozrzedzamy wrzątkiem. Zupę ponownie podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem, curry i kurkumą. Gdy zupa się zagotuje zdejmujemy rondel z palnika. Śmietanę hartujemy kilkoma łyżkami zupy, mieszamy
Smak mojej kuchnireszty. Gotujemy jeszcze ok 10 minut. Na pozostałej margarynie smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki pozostałe pieczarki. Gdy będą zrumienione dodajemy główki szparag i opiekamy z każdej strony. Zupę miksujemy na krem, nabieramy na talerze, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyrumienione kawałki pieczarek i szparag oraz grzanki. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieKrem dyniowo-ziemniaczany to idealna jesienna zupa. Jest sycąca i ma delikatny aromat imbiru. Podałam ją z chipsem z boczku i kilkoma kroplami oleju z pestek dyni, które idealnie ją podkreślają. Ale możecie podać ją np. z grzankami czy groszkiem ptysiowym. Continue reading... Artykuł Krem dyniowo-ziemniaczany pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuGarnek zdjąć z ognia i wystudzić, pałką blendera zmiksować zupę na krem. Do miski wlać olej rzepakowy, wsypać tymianek, paprykę ostrą, wymieszać, dodać kromki bułki paryskiej pokrojone w kotkę i wymieszać, wsypać do gorącego garnka, mieszać do zrumienienia grzanek, wysypać do miski i podawać z kremem jarzynowym - doskonała zupa jarzynowa z dużą ilością pora, podane z grzankami tymiankowymi, idealna zupa
W Mojej Kuchni Lubięsię błyskawicznie. Ciekawy jest też chleb z kaszy gryczanej . Jeden i drugi to prawdziwa petarda, zwłaszcza, jeśli unikasz glutenu. Dodatkowo polecam Ci kilka innych zup, które ostatnio przygotowałem Zupa marchewkowa Krem cebulowy Indyjska zupa kalafiorowa Flaki z boczniaków Artykuł Zupa z zielonej soczewicy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman