dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzenieżółtego koloru. Na blogu jest też przepis na ciasto dyniowe z orzechami lub też ciasto marchewkowe z polewą czekoladową , w tym przypadku marchewkę można zastąpić tartą dynią. Polecam też zupę krem z dyni z serem Składniki na ciasto: 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki mleka 1 szklanka puree z dyni 100 g masła 6 łyżek cukru 1/2 łyżeczka soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Można zrobić z niej leczo czy zupę krem, ale gdy nie mam za bardzo czasu na pichcenie, to po prostu przyrządzam z niej placuszki. Dziś zatem zaserwuję Wam przepis na banalnie prosty i szybki obiad - placuszki z cukinii z sosem czosnkowym, które preferuje bardziej od tych ziemniaczanych :) Najlepiej używać średniej cukinii
Delicious Titbitssezamu, ułożyłam połówki pomidorów, zrobiłam to szybko, tak aby tylko puściły sok. Bardzo lubię wykorzystywać rukolę nie tylko do sałatek: A rukola nie tylko nadaje się do sałatek:Zupa krem z rukoli, Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Makaron rozłożyłam do miseczek, wymieszałam z pesto, posypałam resztą ziaren słonecznika i sezamu, obłożyłam pomidorkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejną propozycję po pysznej zupie krem z cukinii stanowi super szybka cuknia z patelni. Cukinia z patelni Składniki: cukinia czosnek granulowany sól mąka oliwa z oliwek Cukinię umyć, pokroić w plastry (jeśli jest młoda, nie obieram jej). Delikatnie posolić, posypać czosnkiem i oprószyć mąką. Smażyć/dusić na oliwie, na rozgrzanej patelni, pod przykryciem na małym ogniu, z dwóch
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaudało się dobrnąć do finiszu z planowaną od tygodni realizacją. Postanowiłam skorzystać z przepisu Magdy Gessler na gruszkę piękna Helena. Ten trzeci testowany mistrzowski przepis, po wcześniejszej zupie krem z dynii i indyjskim kalafiorze , zdecydowanie najbardziej przypadł do smaku mojej niezawodnej grupie testerów, powiększonej dziś dodatkowo przez grupę sąsiedzkiego wsparcia. Muszę przyznać, że połączenie ciepłej gruszki skąpanej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałajednej i drugiej wersji smakuje bardzo dobrze! Krem jest wyjątkowy w smaku, złamany dużą ilością soku z cytryny i orzeźwiającą nutą mięty. Krem przygotujecie w kilkanaście minut co liczy się w upalne dni 🙂 Młode buraczki są najlepsze na tego typu krem, ponieważ szybko się gotują, a ich liście wzbogacą naszą zupę w cenne składniki. Należy pamiętać, aby drobno pokroić warzywa(...)drobne kawałki dodać do garnka. Z cytryny odciąć 1/3 i dodać ją do zupy - wcześniej należy wyszorować skórkę 😉 dodać gałązkę mięty, gotować zupę przez 15 minut lub do chwili, kiedy warzywa zmiękną, garnek zestawić z ognia wyjąć z zupy plaster cytryny resztę zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zabielić kwaśną śmietaną lub jogurtem, udekorować
SprawdzonaKuchnia.plzalewie octowej. Jeśli nie mieliście jeszcze okazji spróbować kremu z kurek, to koniecznie musicie to nadrobić. Krem jest bardzo prosty do przygotowania i szybki, zachęcam was do spróbowania, jest naprawdę wyjątkowy. Print Krem z kurek .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Krem z kurek to wyjątkowa zupa aromatyczna i bardzo smaczna. Course Zupy Cuisine Polska Keyword(...)cytryny. Mąkę rozprowadzić w kubku z kilkoma łyżkami wody, dodać do zupy i zagotować. Po chwili zestawić z ognia, dodać śmietanę i natkę pietruszki. Można podać ze smażoną - chrupiącą cebulką. Proponuję również zostawić kilka grzybów w całości do udekorowania zupy. Smacznego! Artykuł Krem z kurek pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plplonów zrobiłam już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają się nowe grzyby, więc tym razem (aby wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami dla 4-6 osób Składniki: 600 g pieczarek 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1 średniej wielkości ziemniak 2 łyżki masła(...)potrzebne do dekoracji. Resztę zalewamy bulionem. Do zupy dodajemy obrany i pokrojony w drobniutką kostkę ziemniak. Gotujemy na średnim ogniu, aż ziemniak będzie miękki. Wtedy blendujemy zupę. Im bardziej gładki krem chcecie uzyskać tym bardziej musimy go zblendować, ja jednak lubię gdy w pieczarkowej są wyczuwalne kawałki grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Pieczywo kroimy w małą kostkę. Smażymy
PatiGotujedoprawiłyśmy kolendrą oraz gałką muszkatołową. Krem świetnie komponuje się ze świeżą natką pietruchy, odrobiną oliwy i prażonymi ziarnami sezamu, dyni i słonecznika - my wybrałyśmy cudowną mieszankę, którą otrzymałyśmy od Ziarenkowo . Jako oddzielny dodatek idealnie spełnią się grzanki lub chrupiące pałeczki grissini. W dzisiejszym poście pojawiły się zdjęcia z dwóch różnych dni, a więc prezentujemy zupę w dwóch odsłonach. A wystarczy(...)dodajemy do wywaru. Całość gotujemy pod przykryciem aż do osiągnięcia miękkości warzyw, a kolejno blendujemy na gładką i jednolitą konsystencję.*( Bezpiecznie jest odlać małą część jeszcze niezmiksowanej zupy przed blendowaniem, ponieważ krem może wyjść zbyt rzadki. Jeśli zaś wyjdzie dość gęsty to spokojnie wlewamy płynną część z powrotem) Następnie odlewamy 1 szklankę kremu i przelewamy do miski. Dodajemy
Symfonia SmakówSoczyście zielona, kremowa zupa z porów, groszku i świeżej bazylii... Artykuł KREM Z ZIELONEGO GROSZKU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEminutach dodajemy smażone grzyby, a po 35 minutach wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę uprzednio zahartowaną odrobiną zupy. Uruchamiamy ponownie program. Krem podajemy z groszkiem ptysiowym, słonym ciasteczkiem z ciasta francuskiego lub makaronem typu łazanki. Posypujemy mchem z pietruszki i bułki tartej lub po prostu natką pietruszki. Sposób przygotowania tradycyjny: Grzyby suszone zalewamy(...)zalewamy wodą zwykłą oraz z suszonych grzybów. Po ok 20 minutach dorzucamy grzyby, a po kolejnych 30 doprawiamy do smaku i łączymy ze śmietaną zahartowaną wcześniej zupą. Wszystko razem miksujemy na gładki krem, który podajemy z groszkiem ptysiowym, słonym ciasteczkiem z ciasta francuskiego lub makaronem typu łazanki. Posypujemy mchem z pietruszki i bułki tartej lub po prostu natką pietruszki
Kuchnia w czekoladzieChociaż bardzo lubimy zupy, pierwszy raz przygotowałam krem z białych warzyw. Był barszcz biały, był krem z pasternaka, zupa z selera i ziemniaczana, ale takiego delikatnego kremu jeszcze u nas nie było. W towarzystwie grzanek, pestek i oleju z pestek dyni zasmakował u nas każdemu. Kto jeszcze ma ochotę spróbować? Składniki: 5 ziemniaków 3 żółte marchewki 2-3 korzenie(...)kilka centymerów ponad pokrojone warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie dodać kremówkę. Wyjąć ziele angielskie i liście laurowe. Zupę zmiksować aż powstanie gęsty, aksamitny krem. W razie potrzeby dolać wody. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zioła posiekać i posypać nimi zupę na talerzach
Ze smakiem i z pasją