Soczyście zielona, kremowa zupa z porów, groszku i świeżej bazylii... Artykuł KREM Z ZIELONEGO GROSZKU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEminutach dodajemy smażone grzyby, a po 35 minutach wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę uprzednio zahartowaną odrobiną zupy. Uruchamiamy ponownie program. Krem podajemy z groszkiem ptysiowym, słonym ciasteczkiem z ciasta francuskiego lub makaronem typu łazanki. Posypujemy mchem z pietruszki i bułki tartej lub po prostu natką pietruszki. Sposób przygotowania tradycyjny: Grzyby suszone zalewamy(...)zalewamy wodą zwykłą oraz z suszonych grzybów. Po ok 20 minutach dorzucamy grzyby, a po kolejnych 30 doprawiamy do smaku i łączymy ze śmietaną zahartowaną wcześniej zupą. Wszystko razem miksujemy na gładki krem, który podajemy z groszkiem ptysiowym, słonym ciasteczkiem z ciasta francuskiego lub makaronem typu łazanki. Posypujemy mchem z pietruszki i bułki tartej lub po prostu natką pietruszki
Kuchnia w czekoladzieChociaż bardzo lubimy zupy, pierwszy raz przygotowałam krem z białych warzyw. Był barszcz biały, był krem z pasternaka, zupa z selera i ziemniaczana, ale takiego delikatnego kremu jeszcze u nas nie było. W towarzystwie grzanek, pestek i oleju z pestek dyni zasmakował u nas każdemu. Kto jeszcze ma ochotę spróbować? Składniki: 5 ziemniaków 3 żółte marchewki 2-3 korzenie(...)kilka centymerów ponad pokrojone warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie dodać kremówkę. Wyjąć ziele angielskie i liście laurowe. Zupę zmiksować aż powstanie gęsty, aksamitny krem. W razie potrzeby dolać wody. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zioła posiekać i posypać nimi zupę na talerzach
Ze smakiem i z pasjąDelikatny KREM Z SELERA I Z ZIEMNIAKÓW sprawdzi się na szybki i... Artykuł KREM Z SELERA I ZIEMNIAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEChyba uwielbiam wszystkie zupy o konsystencji kremu. Tym razem polecam Wam pyszny krem z cukinii - z dodatkiem serka topionego. Smakuje rewelacyjnie, jest lekki, a jednocześnie syty i bardzo tani, gdyż mamy jeszcze sezon na cukinię. Koniecznie spróbujcie! 2 cukinie (średnie) 2 ziemniaki (średnie) 1 cebula (duża) 1-2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu warzywnego (1 szklanka(...)połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz cukinią. Wszystko razem wymieszać, poddusić 1-2 minuty i zalać bulionem. Zupę gotować pod przykryciem przez około 10-15 minut. Na końcu wmieszać kawałki serka topionego (powinien być dokładnie rozpuszczony). Całość zblendować na jednolity krem i doprawić do smaku (solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej). Po nalaniu do miseczek/talerzy można posypać natką pietruszki
Di gotujeoleju, wrzucamy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i marchewkę. 2 Po 5-10 min. dodajemy pomidory, rosół i przyprawiamy. 3 Gotujemy ok. 30-40 min. i blendujemy na krem. 4 Jak zupa się gotuje myjemy i osuszamy kalafiora, dzielimy na różyczki i ścieramy na tarce na grubych oczkach lub siekamy w robocie z nożami, tak, żeby po rozdrobnieniu przypominał ryż(...)rozgrzewamy połowę oleju, wrzucamy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i marchewkę.", "Po 5-10 min. dodajemy pomidory, rosół i przyprawiamy.", "Gotujemy ok. 30-40 min. i blendujemy na krem.", "Jak zupa się gotuje myjemy i osuszamy kalafiora, dzielimy na różyczki i ścieramy na tarce na grubych oczkach lub siekamy w robocie z nożami, tak, żeby po rozdrobnieniu przypominał ryż
Martyna Cooksoleju, wrzucamy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i marchewkę. 2 Po 5-10 min. dodajemy pomidory, rosół i przyprawiamy. 3 Gotujemy ok. 30-40 min. i blendujemy na krem. 4 Jak zupa się gotuje myjemy i osuszamy kalafiora, dzielimy na różyczki i ścieramy na tarce na grubych oczkach lub siekamy w robocie z nożami, tak, żeby po rozdrobnieniu przypominał ryż(...)rozgrzewamy połowę oleju, wrzucamy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i marchewkę.", "Po 5-10 min. dodajemy pomidory, rosół i przyprawiamy.", "Gotujemy ok. 30-40 min. i blendujemy na krem.", "Jak zupa się gotuje myjemy i osuszamy kalafiora, dzielimy na różyczki i ścieramy na tarce na grubych oczkach lub siekamy w robocie z nożami, tak, żeby po rozdrobnieniu przypominał ryż
Martyna CooksKrem z żółtego groszku sycąca i pyszna zupka pewłna witamin. Składniki: – 250 g żółtego łuskanego groszku – 12 plastrów szynki parmeńskiej – sól i pieprz – 1 marchewka – 1
I LOVE LIFEKrem ze świeżych pomidorów to klasyka tak znana, jak mała czarna. Oczywiście, zupełnie jak z małą czarną, jak wpadnie w nieodpowiednie łapy, to można się spodziewać
ladykitchenprzez ok. 30-40 min, do miękkości. 4. Ugotowane warzywa blendujemy na gładki krem. 5. W misce mieszamy mleko, śmietanę i chochlę gotowego kremu. Następnie całość przelewamy do zupy. 6. Krem przyprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej, solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Krem podałam z uprażonymi na suchej patelni orzechami nerkowca i suszoną żurawiną. SMACZNEGO
Bez Cebuliklimaty - kolejny przepis z dynią - tym razem zupa - bo dawno nie było - a jak wiadomo, w okresie jesienno-zimowym zjadamy najwięcej zup. TUTAJ link do wersji rozgrzewającej - z imbirem i curry - dzisiaj zaś krem z dyni i marchewki - baardzo mało kalorii - a pożywnie i smacznie :) SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 pocja ok. 300 g - tylko(...)wody oraz przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę słodkiej papryki w proszku, imbir, pieprz i sól do smaku. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy na gładki krem. Podajemy z łyżką jogurtu naturalnego i posiekaną natką pietruszki. Smacznego :) 1 duża porcja zupy (178 kcal) - białka - 5 g - tłuszcze - 11 g - węglowodany
Moje Kuchenne RewelacjeDodać słodką paprykę i tymianek. Garnek przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywa już się ugotują zestawić garnek z ognia, wlać mleko. Wszystko zmiksować na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać nieco bulionu. Gotową zupkę krem podawać z grzankami
Monia miesza i gotujeSałatka z krewetek, pęczaku i pieczonych buraczków, sałatka z kaszą jaglaną i wędzonym twarogiem, kremowa zupa z kapusty, parmezanu i pęczaku, krem ze smażonych brokułów, bigos z dorszem – takie jest menu na ten tydzień. Za dwa tygodnie Święta!!! Czasu na przygotowania zostało już naprawdę niewiele, szczególnie jeśli chodzi o przygotowanie organizmu na świąteczne biesiadowanie, używanie sobie, podjadanie, dojadanie i przejadanie(...)smażonych brokułów Prosty i równocześnie odkrywczy pomysł na przygotowanie dość przecież standardowego kremu z brokułów. Jak się okazuje, brokułowe różyczki wystarczy solidnie obsmażyć na oleju, a zupa zyskuje zupełnie nowy wymiar. Czwartek: Krem z kapusty i parmezanu z pęczakiem Jesienne danie kuchni włoskiej, proste, że bardziej już nie można, dwuskładnikowe, a mimo to niesamowicie smaczne. Całą robotę robi tutaj skromny
Niedzielny kucharzProstota i uniwersalność tego przepisu ujęła mnie na tyle, że z chęcią zabrałam się za ,blendowanie' innych wersji tegoż warzywnego kremu. Tym razem padło na marchewkę :) Z dodatkiem passaty pomidorowej i ostrych przypraw wyszła z tego całkiem pikantna zupa a'la pomidorówka. Pyszna, banalnie prosta w wykonaniu i z łatwo dostępnych składników. Dobrze smakuje podawana z ryżem lub makaronem(...)warzywa. Zagotowujemy i doprawiamy : solą, pieprzem, papryką i chilli (wedle preferencji smakowych). Gotujemy przez ok. 20-25 minut do miękkości warzyw. Wlewamy passatę pomidorową. Odstawiamy z ognia. Blendujemy zupę na gładki krem. Podajemy z ryżem (lub makaronem) i natką pietruszki. Smacznego
Kuchnia Ellie