Krem z żółtego groszku sycąca i pyszna zupka pewłna witamin. Składniki: – 250 g żółtego łuskanego groszku – 12 plastrów szynki parmeńskiej – sól i pieprz – 1 marchewka – 1 pietruszka – 1 por – 1,5 l wody Przygotowanie: Groszke dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy całą noc. Na drugi dzień płukamy groszek i zalewamy go swieżą wodą (1,5l). Gotujemy do miękkości z pozostałymi umytymi i obranymi warzywami ( marchew, pietruszka oraz por). Ściągamy z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprze... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...