suszone oregano. Te grissini są genialne. Smakowały idealnie, lekko słone i ziołowe oraz ciut ostre. Świetnie nadają się jako przekąska na różne imprezy, a także jako dodatek do zupy krem :-). Przepis wzięłam z książeczki "Domowe pieczywo". Polecam wypróbować ten przepis. PIKANTNE GRISSINI Z FETĄ I PŁATKAMI CHILI. Składniki na około 60 sztuk
Zakątek rozkoszy kulinarnychdiecie osób cierpiących na cukrzycę oraz po chemioterapii bo reguluje gospodarkę insulinową. A z ważniejszych rzeczy, to topinambur ma wyrazisty smak, lekko ostry, więc dobrze pasuje do gęstej zupy kremu, który dziś polecam na blogu
Milion Smakówdalej, gdyż następne zajęcia miałam dopiero o 12.15. Ponadto wieczorny wykład również się nie odbył. Coś pięknego! Mogłoby tak być częściej :) Po raz kolejny, chciałabym przestawić Wam przepis na zupę krem, tym razem z selera. Robi się ją błyskawicznie, nie wymaga dużej ilości składników, jest pyszna i bardzo zdrowa. A mianowicie, seler zawiera cenne składniki mineralne m. in. cynk, potas
Be Fit Be StrongDużo nauki i wiele obowiązków. Póki co, zapowiada się ciężki tydzień. Niestety nie mam czasu na rozpisywanie się, lecz mimo wszystko wstawię smakowity, rozgrzewający przepis na zupę krem. Dzisiaj na szybach samochodu zastałam szron, jest coraz zimniej, więc taka zupka będzie jak znalazł. Ogłaszam ostatni przepis z dyniowego cyklu. Przepis na 6-8 porcji. Składniki: - 1,25l bulionu
Be Fit Be StrongJesienią, w chłodne dni i jeszcze chłodniejsze wieczory lubię jeść potrawy treściwe i rozgrzewajace. Najlepsze są te na bazie warzyw (np. zupy kremy), koniecznie z lekką nutką pikanterii ;) Ostatnio dostaliśmy od kuzynki K. słoiczek czerwonej pasty paprykowej własnej roboty i od razu się w niej zakochaliśmy. Była to adżika, słodko-pikantna pasta z papryki i pomidorów wywodząca się
Zawsze głodna!zagęszczacza w postaci np. poppingu z amarantusa i macie smarowidło do pieczywa na śniadanie ALBO zblendujcie wszystko razem dolewając trochę wody, podgrzejcie, posypcie poppingiem z amarantusa i macie pożywną zupę-krem na kolację :) Obiecuję więcej wpisów z komosą w roli głównej, na pewno będzie jeszcze o quinoa czerwonej i czarnej , obserwujcie! P.s. Podobne danie ale z soczewicą i kaszą gryczaną
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIELubimy dynię i coraz częściej po nią sięgamy. Niestety najczęściej ląduje w zupie - kremie. Tym przepisem chcę przekonać, że dynia może więcej. Świetnie się sprawdzi w jesiennej zapiekance. Przepis ten spełnia jednocześnie wymagania diety niskowęglowodanowej LOV-CARB. Dodatek garam-masala, której głównym składnikiem jest cynamon bardzo efektywnie wpływa na przyspieszenie przemiany materii, szczególnie zaś spalanie tłuszczów. Dodatek sezamu nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szukałam inspiracji na danie z wykorzystaniem dyni. Dzień wcześniej gotowałam zupę-krem dyniową i została mi trochę dyni. Chciałam zrobić placki, ale zrezygnowałam. Powstała więc zapiekanka makaronowa tymbardziej, że miałam jeszcze mielone mięso. Składniki: 250 gramów mięsa mielonego wieprzowego 1/4 dyni 1 cebula 1/2 kalafiora 300 gramów suchego makaronu - kształt wedle uznania 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSzybka w przygotowaniu i bardzo smaczna, wymaga dosłownie 5 składników. Efekt zaskakuje bardzo. To taka zupa awaryjna, składniki można przygotować wcześniej i mieć np. zamrożone. Szybka zupa krem z dyni 500 g dyni (np. hokkaido), pokrojonej na kawałki 2 ząbki czosnku w łupinkach sól, oliwa do skropienia bulion warzywny ok. 500 ml, gorący pestki dyni i słonecznika, uprażone
Dzieje kuchennej WiewióryZupa krem z bakłażanów i ziemniaków z grzankami! Wege! PRZEPIS AN MOIM BLOGU
SMYKWKUCHNItrwa. Proponuję bardzo pożywną i smaczną zupę. Prosta w przygotowaniu i wspaniale nadaję się na chłodne, jesienne dni. Składnki 150 g kasztanów 500 ml wody 1 … Czytaj dalej Zupa krem z pieczonych kasztanów
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyTaką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone w kuminie i muhallabeieh, czyli mleczny pudding z kwiatami pomarańczy i różą. Będziecie
GRUBY WAŁEKŁatwa do zrobienia, sycąca, idealna na chłodne dni. Po prostu zupa krem z brokułów! 1 duży brokuł ok. 0,5 kg ziemniaków 1 cebula tarty żółty ser olej Brokuły obgotować tak, żeby zachowały kolor i pozostały lekko twarde. Oddzielić miękką górę, od łodygi. Łodygi pokroić na mniejsze części. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć
Polska Zupamuffinek) i muszę powiedzieć, że wyjątkowo nie umiałam zjeść więcej, niż 2 na raz, są bardzo sycące. No więc mam nadzieję, że smacznego i do zobaczenia! W następnym wpisie zupa-krem z pieczonej dyni i surowej papryki, taka w 10 minut
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE