Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym

Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym

Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym

Przepis na : obiad

Zupa: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym Składniki:  - 3 marchewki - pietruszka - mała cebula - mielony czarny pieprz - 1/3 łyżeczki imbiru mielonego - kostka rosołowa (u mnie warzywna)   dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - śmietanka 30% - natka pietruszki (u mnie suszona) - groszki ptysiowe (u mnie Brześć)   Przygotowanie:  Cebulę drobno siekam. Podsmażam ją na rozgrzanym oleju. Marchewki i pietruszkę kroję w plastry i dodaję do cebuli. Dolewam wody, dodaję pieprz i imbir. Duszę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia co dnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.