Garnek zdjąć z ognia i wystudzić, pałką blendera zmiksować zupę na krem. Do miski wlać olej rzepakowy, wsypać tymianek, paprykę ostrą, wymieszać, dodać kromki bułki paryskiej pokrojone w kotkę i wymieszać, wsypać do gorącego garnka, mieszać do zrumienienia grzanek, wysypać do miski i podawać z kremem jarzynowym - doskonała zupa jarzynowa z dużą ilością pora, podane z grzankami tymiankowymi, idealna zupa
W Mojej Kuchni Lubięsię błyskawicznie. Ciekawy jest też chleb z kaszy gryczanej . Jeden i drugi to prawdziwa petarda, zwłaszcza, jeśli unikasz glutenu. Dodatkowo polecam Ci kilka innych zup, które ostatnio przygotowałem Zupa marchewkowa Krem cebulowy Indyjska zupa kalafiorowa Flaki z boczniaków Artykuł Zupa z zielonej soczewicy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanmarchewki będą miękkie. Starać się ,aby temperatura zupy nie przekraczała 90°C .Doprawić solą odkwaszającą ,lub zwykłą solą ,dodać sok z pomarańczy .Ugotowaną zupę zmiksować na krem:)) Jak zupa się gotuje, na suchej patelni prażymy pestki słonecznika ,dyni
mojej kuchnimarchewki będą miękkie. Starać się ,aby temperatura zupy nie przekraczała 90°C .Doprawić solą odkwaszającą ,lub zwykłą solą ,dodać sok z pomarańczy .Ugotowaną zupę zmiksować na krem:)) Jak zupa się gotuje, na suchej patelni prażymy pestki słonecznika ,dyni
w mojej kuchniobiadowym menu to pomidorówka. Dziś przepis na zupę pomidorową w wersji dietetycznej czyli czystą. Możemy ją podać na wiele sposobów: zupa pomidorowa z kluskami, zupa pomidorowa z ryżem, zupa pomidorowa krem (z grzankami), zupa pomidorowa czysta. Składniki: Wywar z włoszczyzny 2l puszka pomidorów w zalewie domowy koncentrat pomidorowy mąka ziemniaczana, ryżowa, lub zwykła mąka pszenna 1 łyżka woda
IzaGotujechwilę mieszając) przez około 8-10 minut, a następnie wlać do nich bulion oraz dodać odrobinę sosu sojowego. Całość gotować do momentu - aż marchewka będzie całkowicie miękka. Zupę zblendować na jednolity krem i stopniowo połączyć z mleczkiem kokosowym oraz na końcu z pastą curry i sosem Sriracha. (Jeśli jest za gęsta - dolejcie odrobinę bulionu lub wody.) Gotową zupę opcjonalnie doprawić
Di gotujedanie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka tylko kilka składników, miksujesz i gotowe. Tu gwoździem programu są mielone migdały, nadające szlachetnego smaku brokułowi. Do zupy podaliśmy grzanki z gruszkami i zapieczonym kozim serem. Wyszedł zgrabny duet. Składniki: Brokuł 2 ząbki czosnku 50 g mielonych migdałów 1/3 szklanki mleka kokosowego Kilka łyżek soku z cytryny 3 łyżki kurkumy Pół(...)plastry, a ser w kostkę i połóż na tosty. Wstaw do mikrofali i chwilę zapiecz całość. Podawaj tosty posypane pokruszonymi orzechami włoskimi jako dodatek do zupy. Pycha! Artykuł Piątek: Pistacjowo-brokułowy krem i grzankami z gruszką pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzDzisiaj mamy Wam do zaproponowania zupę, a mianowicie krem z marchwi. Jako, że uwielbiamy zamiast tradycyjnych zup kremy, postanowiłyśmy znaleźć taki o niepowtarzalnym i wyjątkowym smaku. Z pomocą przyszedł nam Pascal, a po kilku udoskonaleniach powstał nasz krem z marchwi. Jest to zupa idealna na zimę, gdyż zawiera spore ilości świeżego imbiru, który przyjemnie rozgrzewa. Imbir nadaje
Kolizje SmakówEksperymentów zupowych ciąg dalszy. Nadal szukam, gotuję i próbuję. Dzisiaj kolejne kremowe odkrycie. Zupa z pora według Marysi . Zauważyłam,że zupy w formie kremu znacznie bardziej mi smakują i może nawet przełamują moją zupową niechęć. Może to dobra metoda na takich zupowych niejadków jak ja... A więc do dzieła... :) Aaaa... jeśli się obawiacie wyraźnego specyficznego "cebulowego(...)zapachu po tej zupie , to bez obaw - pora przed dodaniem do zupy trzeba zeszklić na patelni, a dzięki temu nie jest tak cuchnący, a zupa jest naprawdę smaczna. KREM Z PORA Z PESTKAMI DYNI Składniki: 1 litr bulionu warzywnego liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1 duży por 3 ziemniaki 1/2 szklanki mleka olej rzepakowy lub słonecznikowy sól
Bon appetit mon amiekolejne pół litra wody, upieczone ziemniaki (można kilka odłożyć do dekoracji) oraz dodać mleko (lub zaspąpić dodatkową porcją wdody). Gotować całość około 5 minut. Doprawić solą. Całą zupę zblendować na gładki krem. Podać można przybraną kawałkami ziemniaków, makaronem i świeżym koperekiem. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Aksamitna zupa z pieczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfselerem. Wydawałoby się, że zupa selerowa jest zawsze taka sama, ale jej smak w dużej mierze zależy od przypraw i dodatków. Ponieważ w zupie wegańskiej nie ma zbyt wiele białka, więc staram się je uzupełnić wegańskimi dodatkami, jeśli zupa ma być totalnie wegańską lub białkiem pochodzenia zwierzęcego jak w selerowej z boczkiem . Lubię krem z selera z jarmużowymi chipsami . Jednak(...)bulionie lub kokosowym mleku. W tym przepisie upiekłam seler w piekarniku. Smak zupy jest wtedy bardziej intensywny. Oczywiście nie zapomniałam o przyprawach. Przyprawiłam zupę imbirem, pieprzem i chili w proszku. Mimo, że zupa jest wegańska to jest ona bardzo pożywna. Zupa idealna na chłód i deszcz! Zupa na obiad 6 – 8 porcji Składniki: 1 seler średniej wielkości 1 łyżka
codojedzeniazupy z dużym dystansem. No ale jak to mówią, jak się nie ryzykuje to się nie ma. I całe szczęście, że się na nią odważyłam. Zupa a w zasadzie krem jest przepyszna, idealnie komponuje się domowymi grzankami ale myślę, że równie dobra była by z groszkiem ptysiowym. Jak lubicie paprykę to ta zupa jest na pewno dla Was. Polecam bardzo
Krakowskie smaki AniZiemniaki obrać, pokroić w kostkę. Warzywa zalać taką ilością wody, aby je zakryły. Ugotować do miękkości. Serek pokruszyć, dodać do warzyw. Całość delikatnie mieszać do czasu rozpuszczenia serka. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą, pieprzem ziołowym i papryką. Zupę można udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać z groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat SmakuPieczarkowy krem z koperkiem Pieczarkowy krem, to chyba najłatwiejsza zupa jaka można przyrządzić i zarazem najszybsza . Fakty te wcale nie odejmują jej smaku ,wprost przeciwnie uważam ,że to także jedna z najlepszych i najsmaczniejszych zup . No to jak już wyczerpałam wszystkie ” naj „;) Może czas zdradzić przepis na to cudo Składniki na 3 porcje : 0,5 kg pieczarek(...)gotujemy do miękkości . Blendujemy , żeby uzyskać kremową konsystencję , wlewamy śmietankę , doprawiamy pieprzem , ewentualnie solą , doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z gazu . Na koniec do gorącej zupy wsypujemy posiekany koperek i możemy serwować . Pieczarkowy krem jest gotowy . Doskonały ze świeżą bułeczką Smacznego ! Post Pieczarkowy krem z koperkiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyprzyłączę się do narzekania, że już jesień. Mimo tego, że kocham lato (a szczególnie zapach ciepłych nocy) w jesieni także zauważam mnóstwo piękna. Dzisiaj kolejna zaleta – zupy-kremy. Kto nie lubi zupy o konsystencji kremu zabielonej śmietanką (oczywiście 30%, a jak! To też ten okres gdzie spokojnie możemy ukryć fałdki pod ciut za dużym swetrem). Kolejne danie z cyklu pach(...)pach 15 minut i gotowe. KREM CUKINIOWY Składniki: 1 duża cukinia 5-7 niedużych ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku ¼ kostki masła 1 kostka rosołowa (chyba że macie bulion ale zupa z założenia ma być szybka, więc używam tego niepoprawnego dodatku ;)) 10 ziarenek pieprzu (tak, tak zupa powinna być pieprzna) 2 ziela angielskie 2 listki laurowe Świeża szałwia W imię
Brzuszki ŁakomczuszkiKrem z cebuli to jedna z pyszniejszych zup. Przygotowana z serkiem topionym oraz dodatkiem grzanek czosnkowych jest bardzo aksamitna, smaczna, pachnąca i rozgrzewająca. SKŁADNIKI : 4 duże cebule 2 ziemniaki 100 g serka topionego sól, pieprz do smaku jarzynka 2 łyżki masła szczypiorek do posypania
Kulinarne Fantazje Mariolipasternak. Smażymy razem przez chwilę, po czym zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy razem około 10-20 minut. Po tym czasie zdejmujemy zupę z palnika i miksujemy na krem. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy do czasu, aż czekolada się rozpuści. Na koniec zabielamy zupę kremówką. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem
Smaki Na TalerzuKrem z zielonego groszku to zupa, którą przygotujesz w zaledwie 10 minut, co czyni ją najszybszą zupą, a takie właśnie lubimy wszyscy 🙂 Krem z groszku wbrew pozorom i minimalnej ilości składników, jest bardzo sycącą zupą, aromatyczną i co najważniejsze, lubianą przez dzieci 🙂 Składniki: Ciasto: 450g mrożonego zielonego groszku 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 800ml bulionu(...)słoika i mocno potrząsając. Po chwili mleko spieni się i na wierzchu powstanie pianka, którą zbieramy łyżką i nakładamy na wierzch zupy 🙂 Oceń ten przepis! Artykuł Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku pochodzi z serwisu Przepisy
NiePieprz.pl