Bruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiosenna, zielona zupa: ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY zachwyca subtelnym smakiem i... Artykuł ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESzparagi są wspaniałe, uwielbiam ich smak. Przepis na zupę z thermomix na dole. Do garnka wlać wodę, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, seler naciowy
Kuchnia PokoleńKolejna, ciekawe która, wariacja na temat zupy dyniowej, która nie musi być nudna i zawsze smakować tak samo. Uwielbiam kombinować z odmianami dyni, które dają
Szybko Tanio Smacznie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 g topinamburu 1 mała pietruszka 1/4 selera 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ok. 10 ziarenek kozieradki 1 szczypta
Domowy Smak JedzeniaNie spodziewałam się , że aż tak pokocham soczewicę! Były już krokiety … było kotlety …. zapiekanki , a teraz przyszła pora na zupę! Robi się ją błyskawicznie
Ostra na SłodkoWpis zawiera lokowanie produktu Dziś mam dla Was kolejny rewelacyjny przepis z wykorzystaniem Maślaków zasmażanych ( Provitus ). Ich delikatny smak sprawia , że nadają się nie tylko do
Ostra na SłodkoSkoro było ulubione ciasto, dzisiaj czas na podzielenie się z Wami przepisem na moją ulubioną zupę, czyli krem z pomidorów! Pomidory uwielbiam pod każdą postacią, świeże, duszone, suszone, przetworzone... Moi bliscy wiedzą, że ketchup dodaję niemal do wszystkiego. Ale wracając do tematu postu, ze względu na porę roku i pomimo marca temperaturę (o zgrozo) -15 stopni (tyle stopni wskazywał termometr(...)miękkości, wszystkie składniki łączymy ze sobą, miksujemy, doprawiamy pieprzem, ostrą papryką, ew. solą i kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego, jeśli uznacie to za konieczne. Gotowy krem nakładamy na talerz wraz z łyżką śmietamy. Zupa doskonale smakuje sama, jak też z serem mozzarela (małe kuleczki) oraz z dodatkiem pesto
Taste Of My Dayziemniaki będą już wystarczająco miękkie, dodajemy do nich masę szczawiową, cebulę oraz delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. 2 łyżki śmietany mieszamy z odrobiną zupy i wlewamy do reszty. Całość blendujemy na gładki krem. Podajemy z grzankami i dekorujemy na talerzach pozostałą śmietaną. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieprzygotowania 4 porcji zupy potrzebujemy: – 3 żółte papryki – 2 garście czerwonej soczewicy – sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, bazylię, curry, paprykę do smaku – wodę Soczewicę wypłukać na sicie w dużej ilości wody. Papryki umyć, obrać pozbawiając gniazd nasiennych. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować ok 20-30 minut. Zmiksować na gęsty krem. Przyprawić do smaku
Szybko Tanio Smacznielekarza. Można łykać naturalne zioła, pić herbatę z miodem i imbirem jednak bardzo często zapominamy leczniczych właściwościach jedzenia. Z tego artykułu dowiesz się, jak zrobić obiad idealny na przeziębienie. Krem z marchwi i ziemniaków z aromatycznymi przyprawami Składniki na porcje dla całej rodziny 10 średniej wielości ziemniaków 4 średniej wielkości marchewki ½ korzenia selera 2 średniej wielkości cebule duża główka czosnku(...)także szałwie i imbir na drobne kawałki i dodaj do warzyw. Zalej wszystko wodą i gotuj do miękkości pod przykryciem. Kiedy wszystkie składniki zmiękną weź blender i zmiksuj zupę na krem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Taka zupa świetnie nada się zwłaszcza dla dzieci. Bogactwo witaminy C oraz składników z czosnku i cebuli postawi każdego chorego na nogi
Codogararosołem ( po połowie) Obieram mięso i także rozdzielam po równo do każdego garnka. Do białych warzyw dodaję 2 łyżki śmietany. Następnie zupy miksuję. Przyprawiam do smaku, solą, imbirem i białym pieprzem. Nalewam na talerze, z jednej strony krem biały z drugiej zielony, można także zrobić coś na kształt „zebry” Nalewam kremy naprzemiennie, raz biały raz zielony, znowu biały
Takie tam pichcenieSzczerze jesieni nie lubię, co ciemno, zimno, pada i zaraz zima. Ale jednak ma swoje plusy, a jednym z nich są grzyby, których jestem fanem. Dzisiaj prosta i smaczna zupa krem z kurek. Do przygotowania zupy użyłem: 400 gram kurek, 50 gram masła, 3 suszonych borowików, 1 litr bulionu drobiowego, 1 dużej cebuli, 250 ml kwaśnej śmietany(...)żółtek, świeżego tymianku (można zastąpić suszonym), gałki muszkatołowej, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, łyżki mąki ziemniaczanej. Przygotowanie kremu z kurek jest banalnie proste. Na patelni rozpuściłem 50 gram masła, a następnie lekko zeszkliłem na nim pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Następnie dodałem dokładnie oczyszczone kurki, całość lekko posoliłem i podsmażałem na średnim ogniu, aż woda, która wydobyła się
Wyprawy kulinarnedeszczowy, chłodny dzień fajnie jest zjeść coś ciepłego. Korzystając jeszcze z dostępności świeżych warzyw przygotowałam pyszny krem z kalafiora. Z nutą czosnku i cebuli, dzięki czemu zyskuje odrobinę pikanterii. Ilość przypraw można oczywiście dostosować do swoich własnych upodobań, ja ze względu na dzieci doprawiam delikatnie i nieśmiało przyznam, że Adaś zjadł całą swoją porcję i jeszcze do mojej się dobierał(...)temp. 160⁰C przez kilka minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy gałkę muszkatołową, mleczko kokosowe wymieszane z odrobiną zupy oraz przyprawy. Zdejmujemy całkowicie pokrywkę i gotujemy zupę przez ok 5 minut. Gotową miksujemy na gładki krem i podajemy z groszkiem ptysiowym oraz niteczkami pora
Kuchnia w czekoladzie