zamrażalniku grzyby to myślę, że to jest dobra pora, by po pierwsze wyczyścić zamrażalnik, a po drugie i najważniejsze przypomnieć sobie smaki jesieni i spałaszować talerz pysznej zupy grzybowej, kremu. Takiej jak ta. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na
Kate's KitchenSezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na
Kate's KitchenSezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na
Kate's KitchenSezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na
Kate's KitchenSezon na dynię trwa w najlepsze, więc żal nie korzystać szczególnie, że daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na
Kate's Kitchentłuszczu (witaminy A, D, E i K rozpuszczają się w tłuszczach) i przyprawy, w szczególności zioła. Jest również bogate w witaminę C i magnez. Do przygotowania 4 porcji zupy potrzebujemy: – 2 opakowania świeżego szpinaku (lub ok. 400 g mrożonego szpinaku) – 2 ząbki czosnku – zioła (ja użyłam mieszanki zioła dalmatyńskie) – łyżeczkę oliwy – sól, pieprz(...)łodyżek. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek oraz zioła. Gdy zawartość będzie zarumieniona dodać szpinak i bulion. Całość gotować na małym ogniu, a po ugotowaniu miksować na gęsty krem. Podawać gorące np. w towarzystwie bagietki lub jogurtu
Szybko Tanio SmacznieGorący krem z kalafiora z konfitowanym czosnkiem czyli duszonym w oliwie. średni kalafior liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 2 główki czosnku 1/2 szklanki oliwy sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku kilka orzechów włoskich tymianek opcjonalnie Kalafiora dzielimy na różyczki i zalewany wodą do zakrycia warzywa. Gotujemy dodając sól, liścia laurowego(...)ziele angielskie. Czosnek obieramy, zamieszczamy w rondlu i zalewamy oliwą. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości. Przekładamy do garnka z kalafiorem. Wyjmujemy liść i miksujemy zupę na krem. Doprawiamy przyprawami a na wierzch dodajemy podprażone orzechy włoskie i polewamy czosnkową oliwą z duszenia czosnku
AZgotuj!Sezon na cukinię trwa więc zapraszam Was dziś na pyszny krem właśnie z wykorzystaniem cukinii. Taka zupa jest pyszna, lekka i pożywna a do tego robi się ją ekspresowo. Polecam :) Składniki: 4 cukinie 2 duże ziemniaki 1 L bulionu 150 ml śmietany 12% 1 cebula 2 ząbki czosnku masło(...)czasie dodać posiekany czosnek i dusić kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić jescze solą i pieprzem. Podawać z kleksem śmietany i grzankami. Smacznego
magiczna kuchnia KasiZupa jest gotowa w 30 minut, jej całkowity koszt to 12 zł, jak na minimum 6 porcji to naprawdę ekonomiczne danie, a jest naprawdę sycące. Jeżeli nie lubicie zup w firmie kremów, to po prostu nie blendujcie całości, zapewniam, że zupa nic na tym nie straci. Składniki na 6-8 porcji: 500 g pieczarek 1-2 cebule (około(...)zębom, więc dodaj max litr wody. oraz całą zawartość puszki mleka koksowego. Wymieszaj, i doprowadź po przykryciem do wrzenia (po przykryciem zajmie to 3-5 minuty) Zupa jest gotowa, całość zblenuj jeżeli chcesz krem, przybierz chrupiącymi pieczarkami, możesz posypać koperkiem i skropić kilkoma kroplami oliwy truflowej! Smacznego! ps. Nie musisz kurczowo trzymać się miar które podaje (ta zasada nie dotyczy
greenscarfskładniki: 500 g brokuła 600 ml bulionu warzywnego lub rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Cebulę kroimy
Domowy Smak JedzeniaNadeszła jesień, a z nią sezon na dynię. Dzisiaj prezentuję przepis na krem z dyni z imbirem i curry - rozgrzewająca zupa na jesienne chłody :) SKŁADNIKI 1 kg dyni 1 cebula 2 ziemniaki 1 jabłko 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 2 łyżeczki curry sól, pieprz 4 łyżki łuskanych pestek z dyni 3/4l bulionu warzywnego olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cebulę
Moje Kuchenne RewelacjeZupa czosnkowa to niezwykle aromatyczna zupa. Do tego robi się ją dosyć szybko i jest z podstawowych składników, które znajdziemy w każdej kuchni. Grzanki można zamienić na groszek ptysiowy, który świetnie się tu również sprawdzi. Idealna propozycja na chłodne dni. Składniki: 2 główki czosnku 5 ziemniaków 1,2 L bulionu 1 cebula 1 cm imbiru(...)smaku. Gotuję na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą miękkie, wlewam śmietanę i gotuję jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie całość miksuję na gładki krem. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję z grzankami. Smacznego
magiczna kuchnia KasiKrem z kabaczka z niezwykłą chrzanową nutą, podkręcającą smak delikatnego kabaczka i do tego karmelizowane jabłka, które łamią standardy i sprawiają, że zwykły niepozorny kabaczek staje
Pociąg Do Kuchni