Przepis na : kolacja
2 porcje: 500 g dyni 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 500 ml wody 1 łyżka przyprawy do rosołu, bez soli 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 garam masala 240 g ciecierzycy 100 g mleka kokosowego Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, dodać ziemniaki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć. Dolać wodę i zagotować. Gdy woda zacznie wrzeć, dodać dynię oraz przyprawy, zmniejszyć ogień. Gotować około 10... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...