ziemniaki - 38421 przepisów (strona:874/2562)

Kurczak pieczony z warzywami 116

proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (4 porcje): 4 udka z kurczaka 6 średnich ziemniaków 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 2 cebule 2 łyżki oleju 2 łyżki oliwy z oliwek kilkanaście listków szałwii sól, pieprz Udka z kurczaka polej olejem, oprósz solą i pieprzem. Dodaj(...)posiekaną szałwię i wymieszaj. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i pokrój w łódeczki. Cukinię pokrój w grube plastry, a paprykę w spore kawałki. Cebule obierz i przetnij każdą na 6 części. Warzywa umieść w dużym naczyniu do zapiekania i polej oliwą. Oprósz solą i pieprzem, wymieszaj. Do warzyw włóż udka z kurczaka. Naczynie przykryj szczelnie folią

Delicious Place
Kurczak pieczony z warzywami 78

idealne danie na chłodne, jesienne  dni. Gorąco polecam, bo kurczak wyszedł mięciutki,  soczysty i aromatyczny. Składniki: 1 kurczak (u mnie 1,7 kg) 1,2 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 cebule 2 marchewki olej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka majeranku 1 łyżka czerwonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminku(...)oraz liść laurowy. Jeżeli nie macie stojaka, możecie nabić go na butelkę. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 °C i piekę przez 1 godzinę. W między czasie obieram warzywa. Ziemniaki kroję w ćwiartki, marchewkę w plastry, paprykę w większą kostkę, a cebulę w piórka. Całe warzywa przekładam do miski. Skrapiam 2 łyżkami oleju i posypuję resztą przypraw, mieszam

magiczna kuchnia Kasi
Zupa krem z białych warzyw 160

okazje. Smak jest delikatny ale wystarczająco wyraźny. Można podawać z grzankami, pieczonymi orzechami lub tak jak ja ze szpinakiem i smażoną cebulką dla podkręcenia smaku.  Składniki: Około 10 ziemniaków 3 ząbki czosnku 50 g masła  2 szklanki mleka 2 korzenie pasternaku 1/2 białej części pora 3 łodygi selera naciowego 2 łyżki suszonego lubczyku sól, pieprz Wykonanie: Masło rozpuścić(...)garnku i chwilę podsmażyć na nim czosnek i por pokrojony na dowolne kawałki Ziemniaki, pasternak pokroić na kawałki i dodać do garnka. Całość przesmażyć około 2 minuty a następnie zalać gorącą woda. Woda powinna być na wysokość około 2 cm ponad warzywa. Dodać przyprawy i godować do miękkości warzyw. Około 40 min. Pod koniec gotowania dodać mleko, sól

Mohiella
Ziemniaki zapiekane z jarmużem 109

Jesień zawsze kojarzyła mi się z nudą w kuchni, na rynku tylko ziemniaki i jabłka, brak świeżych, kolorowych warzyw, dopóki nie odkryłam jarmużu, dyni i znielubionej brukselki 😀 Warzywa te … Czytaj dalej Ziemniaki zapiekane z jarmużem

czarrna od kuchni
Zupa kartoflanka 158

kartoflanka na rosole i kartoflanka z zacierkami. Dziś to będzie zupa ziemniaczana na wędzonce. Kartoflanka z przepisu Babci to zupa bezmięsna, na maśle lub oleju. Jej głównym składnikiem są ziemniaki, zupa bez zasmażki, zapalanki itp. zagęstników.         Kartoflanka przepisy Przepisy na kartoflankę różnią się od siebie nie tylko tym na czym zupa z ziemniaków jest gotowana

Dieta moja pasja
Zapiekanka Ziemniaczana – TOP 12 Przepisów na Pyszną Zapiekankę z Ziemniakami 366

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka ziemniaczana to świetny pomysł na smaczny i szybki obiad czy podwieczorek. Jak sama nazwa mówi, jej głównym składnikiem są ziemniaki z dodatkiem innych warzyw czy też mięsa. Idealnym dodatkiem do zapiekanki ziemniaczanej jest starty ser żółty, dodany pod koniec pieczenia. W dzisiejszym wpisie zgromadziliśmy dla Was najlepsze przepisy na zapiekankę ziemniaczaną w 12 wariantach. Każdy(...)ziemniaczana z kiełbasą Przepis na: Przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Zapiekanka obiadowa Przepis na: ProstaKuchnia.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zapiekanka Ziemniaczana – TOP 12 Przepisów na Pyszną Zapiekankę z Ziemniakami pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Zupa kurkowa 81

trochę nazbierać i przygotować zupę kurkową. Ostatnio znów zagościły na stole (A. - dziękuję 😊). Lubię dodawać do niej dużo pachnącej zieleniny, by podkreślić smak i zapach lasu. Składniki : 6 ziemniaków 3 marchewki pietruszka     2 szklanki kurek liść selera liść pietruszki 2 gałązki rozmarynu 2 gałązki tymianku 6 ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól pieprz olej do smażenia cebula(...)łyżki śmietany 2 ząbki czosnku Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć na nim warzywa. Do garnka wlać 1,5 l wody i gotować warzywa al dente z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego oraz zieleniną. Na patelnię wrzucić dobrze oczyszczone kurki i smażyć na palniku o małej mocy

Weekendy w domu i ogrodzie
Knedle ze śliwkami 63

ugotowany kalafior albo fasolka szparagowa. Smacznego. Bo na zdrowie to już niekoniecznie. Mimo, że śliwki trochę ratują sytuację. Składniki: 20 śliwek (ja użyłam węgierek) 750 kg obranych ziemniaków 300-350 g mąki pszennej (ja użyłam tortowej) 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła cukier (do posypania knedli) duża szczypta soli (przepis na około 20 knedli) Śliwki myjemy, drylujemy(...)Ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy, tłuczemy je tłuczkiem lub przeciskamy przez praskę, studzimy. Następnie dodajemy do nich jajka, mąkę, sól i dokładnie wyrabiamy ciasto. Na początek dajcie 300 g mąki (ja na tym poprzestałam), jeżeli ciasto nadal bardzo się klei do rąk, dodajcie resztę mąki. Polecam jednak dać mniej mąki, a później przy formowaniu knedli podsypywać sobie nią dłonie. Knedle

Kardamonovy
Krem z marchewki 68

witaminę B6, oraz Tiaminę. Zupa krem z marchewki jest bardzo sycąca, więc zaspokoi Wasz głód i może Wam zastąpić cały posiłek – obiad. Składniki 5 marchewek 2 duże ziemniaki 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 1/3 selera natka z selera 1 pietruszka sól pieprz 3-4 łyżki oleju 1 łyżka masła 4 ziela angielskie Krem z marchewki(...)przepis Warzywa dokładnie myjemy i obieramy – marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, selera, cebulę kroimy w dużą kostkę i przesmażamy w dużym garnku na oleju i maśle. Smażymy około 5 minut,, następnie dodajemy posiekany czosnek oraz starty na tarce imbir. Warzywa zalewamy wodą ok. 1 litra wody. Woda powinna kończyć się równo z warzywami. Dorzucamy ziele angielskie. Całość gotujemy około 30 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!