ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:395/497)

Klasyczne brownies, Magiczne smaki 153

krótko. Teraz dodawaj naprzemiennie cukier i mąkę i mieszaj. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dodaj do masy ostudzoną czekoladę z masłem i orzechy, dokładnie wymieszaj. Wyłóż pergaminem blachę z piekarnika. Piecz brownies 16-20 minut. Wyjmij, ostudź i pokrój na kwadraty. Świetnie smakują z zimnym mlekiem. Przepis dodaję do akcji(...)dynią i marchewką, dało się wyczuć curry, ale bardzo małą ilość. Jako tłuszcz pewnie posłużyło masło ghee (które można kupić w restauracji).  Na drugie danie niezły misz-masz: ziemniaki z groszkiem, kotlety z ziarnami, gotowane buraczki z goździkami (nadzwyczaj smaczne), seler w sosie pomidorowym, gulasz z dynią i kukurydzą. Da tego dania podawana jest miseczka surówki. Jak szaleć

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta dyniowa (pumpkin pie) 141

Kolejna propozycja na Halloween to tarta dyniowa (pumpkin pie). Kruchy spód wypełniony kremowym nadzieniem z dyni z przyprawami korzennymi. W Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytani tarta

kuchnia doski
Karkówka w keczupie / Pork Neck Fillets Baked in Ketchup 85

Karkówka w keczupie / Pork Neck Fillets Baked in Ketchup Dziś zapraszam na danie dla mięsożerców - karkówkę pieczoną w keczupie . To pożywny, wysokokaloryczny posiłek, który można zafundować

Lekcje w kuchni
10 pomysłów na śniadanie z jajkiem 165

muffinki. Muffinki pieczemy przez ok. 20 min. 7. JAJKA ZAPIEKANE Z ŁOSOSIEM Składniki: 4 jajka 4 plastry łososia wędzonego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kokilki smarujemy masłem. Układamy łososia i wbijamy jajka.  Doprawiamy solą, pieprzem. Pieczemy do momentu aż biało się zetnie.  Upieczone jajka posypujemy pietruszką. 8. CHLEB(...)Wydrążamy środek łyżeczką. Kroimy w kosteczkę. Mieszamy z jajkami. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej rzepakowy i doprawiamy solą himalajską oraz pieprzem i ziołami. Następnie dodatkowo zgniatamy tłuczkiem do ziemniaków. 10. PASTA JAJECZNA Z SEREM FETA Składniki: 3 jajka 1/3 kostki sera feta półtłustego 1 łyżka jogurtu naturalnego Pieprz czarny Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy

Czarnawisienka
Menu na tydzień: Zbilansowana dieta 175

planowania posiłków razem z nami. Możecie zacząć od tego menu na tydzień. Jest naprawdę łatwe do przygotowania! Menu na tydzień – zbilansowana dieta Niedziela: Steki z pieczonymi ziemniakami w ostrej marynacie z wódką i sałatką z tartej brukselki z orzechami włoskimi Poniedziałek: Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera i kaszą jaglaną Wtorek: Sałatka z pieczonej cieciorki, brukselki(...)przenikały się na wzajem w poszczególnych daniach i żeby spożytkować wszystkie kupione produkty do cna. Chcieliśmy też (jak zawsze) by jak najwięcej potraw, czy chociaż półproduktów przyrządzić razem w piekarniku. W sobotę, gdy przepisy były już ustalone, zrobiliśmy dokładną listę zakupów, którą możecie pobrać tutaj: Pobierz listę zakupów W niedzielę równocześnie upiekliśmy: buraczki do poniedziałkowej sałatki z kozim serem, cieciorkę

Niedzielny kucharz
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14374

Po prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli

Kuchnia Pełna Pasji
GOLONKA PIECZONA NA KAPUŚCIE KISZONEJ 71

Golonka pieczona na kapuście kiszonej to prosta potrawa, jednak wymaga trochę czasu. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków, ale równie dobrze smakuje jako samodzielne danie. Zazwyczaj golonkę przygotowuję dla męża a ja zajadam kapustę kiszoną :) Pyszne, kruche mięso i aromatyczna kapusta kiszona. A podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny zapach :) Składniki: * 1 golonkę * 3 ziarna ziela angielskiego(...)stron solą, pieprzem, papryka ostrą i słodką. Tak przygotowaną golonkę położyć na kapuście kiszonej. Całość podlać 1/3 szklanki wywaru z gotowania golonki. Naczynie zakryć pokrywką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C, piec około 30 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec mięso kolejne 20 minut

Zrób to smacznie
Pulled pork – szarpana wieprzowina 83

rodzaju tortilli czy pit. Pasuje idealnie na ciepło jak i na zimno. Można pokroić je na grube plastry, polać powstałym podczas pieczenia sosem i podać z ulubionymi dodatkami jak ziemniaki czy kasza. Samo przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu, podczas pieczenia nie trzeba w ogóle do niej zaglądać. Zróbcie chociaż raz, a z pewnością wrócicie do tego przepisu. Upieczona(...)Dobrze jest odwrócić mięso kilka razy żeby solanka pokryła je w całości. Mięso wyciągamy i przekładamy do brytfanki, na wierzch rozsmarowujemy marynatę, przykrywamy naczynie folia aluminiowa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Pieczemy 9-10 godzin. Godzinę przed końcem pieczenia odkrywamy mięso i zwiększamy temperaturę do 140 C. Artykuł Pulled pork – szarpana wieprzowina pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Menu na tydzień: Sycące sałatki na początek wiosny 111

eksperyment, niestety niespecjalnie udany, gdyż mięso wyszło dość twarde. Piekarnik nie jest niestety idealnym miejscem do robienia steków, ale dużym plusem jest fakt, że mniej się dymi. W piekarniku upiekliśmy też grzanki do panzanelli. Potem wystarczyło już tylko ugotować makarony, ryż i soczewicę, zrobić tortille i jedzenie na cały tydzień było gotowe! Przy odpowiednim planowaniu, sprawa naprawdę nie jest skomplikowana(...)Pomidory koktajlowe 300 g 4 zł Pomidory truskawkowe 200 g 3,5 zł Pomidory czekoladowe 3 szt 3,5 zł Ogórek świeży 2,3 zł Awokado 5 zł Słodki ziemniak 4 zł Szpinak opakowanie 4,5 zł Sałata rzymska 3 szt 5 zł Marchew 2 szt 1,5 zł Limonka 1,2 zł Cytryna 1 zł Fistaszki 2 Imbir

Niedzielny kucharz
RYBA PIECZONA POD POMIDOROWO-KOPERKOWĄ PIERZYNKĄ 139

Pyszna propozycja na piątkowy obiad. Przygotowanie takiej ryby zajmuje dosłownie kilka chwil, do tego pieczone ziemniaki i już jest gotowe pyszne danie.  Ryba wcale nie musi być nudna, tym razem pokombinowałam z kombinacją sosu pomidorowego i świeżego koperku. Ryba zasmakowała całej mojej rodzinie. Na pewno nie raz jeszcze przygotuję ją na obiad, a kto wie może zagości na moim(...)chwilę wszystko poddusić. Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.  Przesmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wyłożyć sos pomidorowo-koperkowy. Zakryć naczynie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C, piec około 15-20 minut.  Ryba najlepiej smakuje na ciepło i najlepsze jest kolejnego dnia

Zrób to smacznie
ŻEBERKA NA MŁODEJ KAPUŚCIE 210

smakuje ona tak dobrze jak wiosną i latem.  Dziś połączyłam ją z pieczonymi żeberkami, które nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio 😉  Wyszło super jedzonko, zajadaliśmy się bez ziemniaków 😊 Składniki: mała głów ka młodej kapusty 2 cebule łyżka klarowanego masła sól pieprz szczypta cukru  odrobina octu winnego koper Wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Kroimy w paseczki, wkładamy(...)wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. całość chwilę smażymy po czym przekładamy do naczynia z mięsem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, przykrywamy, i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na godzinę i 15 minut.  Na talerz wykładamy gorącą kapustę, na nie układamy żeberka

Walijskie Pichcenie
Wolnowar Russell Hobbs - wrażenia z użytkowania 383

Niska temperatura około 70*C służy do powolnego, długiego gotowania. Mięso pieczone w tej temperaturze przez 10 godzin jest kruche, soczyste i obłędnie pyszne, ciężko odtworzyć ten smak w piekarniku. Drugi stopień ciepła, to wysoka temperatura ok. 120*C do szybszego duszenia mięsa, aczkolwiek nadal jest to około 6 godzin. Ostatnia funkcja (dwie falki) to nic innego jak podtrzymywanie ciepła(...)różne posiłki, nie tylko wolnopieczone mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako narzędzie do przygotowania jednogarnkowego obiadu - gulaszu czy nawet zupy. Piekąc udka z kurczaka, włożyłam do wolnowaru również obrane ziemniaki i marchewki - wszystko się świetnie upiekło i przepięknie pachniało. Warzywa przygotowane w wolnowarze są jędrne, soczyste i dużo smaczniejsze niż te prosto z wody.  A co najważniejsze - moja praca

Gotowanie i blogowanie
Schab pieczony w niskiej temperaturze 449

jest delikatny, kruchy i soczysty. Mięso jest idealnie jako wędlina do kanapek, ale też świetnie nadaje się na obiad. Schab pokrojony w grubsze plastry podany z sosem pieczeniowym do ziemniaków i warzyw, będzie stanowić smakowite obiadowe danie! Polecam również szynkę pieczoną z sokiem pomarańczowym , schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem , oraz schab pieczony z pieprzem i majerankiem . Składniki(...)olejem za pomocą silikonowego pędzelka i obsypałam majerankiem.. Schab umieszczamy w tym samym naczyniu żaroodpornym, w którym się marynował lub układamy schab na blaszce. Pieczemy bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 100º C przez 120 minut. Mięsa nie obracamy podczas pieczenia, ani nie polewamy. Po 2 godzinach piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim mięso do wystudzenia. Ja piekłam schab

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy wołowe 140

latach z powodzeniem zakorzeniły się w kuchniach narodów dawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej. Na śląsku bardzo często podawane są z kluskami śląskimi, ale również z ziemniakami smakują wyśmienicie. Nieodłącznym zaś dodatkiem do zrazów (jak dla mnie) są zasmażane buraczki. Dziś zaprezentuję przepis na zrazy wołowe.Mięso umyj i podziel na 4 plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem(...)naczynia żaroodpornego (łącznie z tłuszczem ze smażenia). Całość zalać bulionem. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Dla dodatkowej szczelności naczynia, można całość owinąć folią aluminiową.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Dusić przez 1,5 godziny w temperaturze 170°C.Po tym czasie naczynie wyjąć z piekarnika. Odkryć. Wyjąć zrazy na talerzyk, a wywar przelać na patelnię na której wcześniej obsmażaliśmy zrazy. Teraz

Świat Domowej Kuchni
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 157

kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko. Również smażone w całości, a następnie zapieczone w piekarniku piersi kurczaka wyszły pyszne i soczyste. Nie wiem czy to kwestia samego mięsa, czy jednak nowego sprzętu, ale dawno już nie jadłam tak soczystej piersi. Oczywiście z przyzwyczajenia podsmażone piersi przełożyłam(...)następnie przekroić całość na pół lub na ćwiartki. Znacznie szybciej i sprawniej. No i nic nie przywiera do dnia. Ostatnie dwa zdjęcia to omlet po gospodarsku, czyli omlet z ziemniakami, boczkiem i cebulką. Całość prosta do przygotowania, aczkolwiek wymagająca uwagi (należy kilkukrotnie podważać omlet przy krawędziach, tak by masa jajeczna spływała na dno patelni). Mnie niestety dziecko wezwało do pomocy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania