ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:335/603)

Węgierska zapiekanka ziemniaczana. Rakott krumpli. 248

Układać w formie w kolejności: ziemniaki - jajka - kiełbasa - śmietana. Powtórzyć i na końcu ułożyć trzecią porcję ziemniaków. Całość przykryć warstwą startego sera. Wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiekać 45 minut. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 20 minut. Pozwolić zapiekance ostygnąć, a przed podaniem odgrzać

zadanie-gotowanie
KIEŁBASKI W GLAZURZE GRILLOWANE Z MIELONYM MIĘSEM 155

się  nie spaliły,spinając końce kiełbas..Obficie smarujemy miodową glazurą,posypujemy tymiankiem dość obficie i piec w naczyniu żaroodpornym lub grillu,obracając co jakiś czas i polewając oliwą z dodatkami.Do dania podajemy przypieczone np.na ruszcie lub patelni pieczywo lub puree z ziemniaków oraz grillowane warzywa.Ja do glazury dodałam  pikantny ketchup i chili.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka warzywna z kurkami 143

pomocą kawałka ręcznika papierowego, i wszystko do niego wkładamy: umyte i pokrojone kurki (ewentualnie pieczarki), ziemniaki w ok 1 cm talarki, brokuł podzielony na małe różyczki oraz groszek. Zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami solą i pieprzem. Na wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do momentu ścięcia się masy śmietanowo - jajecznej

Pora na pora
Zapiekanka warzywna z kurkami 143

pomocą kawałka ręcznika papierowego, i wszystko do niego wkładamy: umyte i pokrojone kurki (ewentualnie pieczarki), ziemniaki w ok 1 cm talarki, brokuł podzielony na małe różyczki oraz groszek. Zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami solą i pieprzem. Na wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do momentu ścięcia się masy śmietanowo - jajecznej

Pora na pora
Ziemniaczane curry z sezamem i pieczoną modrą kapustą 116

przyprawy oraz sezam, i podsmaż przez 2-3 minuty stale mieszając. Dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Dokładnie wymieszaj, a na samym końcu dodaj sok z cytryny (2-3 łyżki). oraz skórkę. Kapustę pokrój na 8 części. Skrop oliwią i posyp solą. Piecz w temp. 17-180 C około 20 minut na dolnej półce piekarnika. Smacznego

greenscarf
Żeberka w sosie cebulowym. 214

Całość gotuję jeszcze ok. 3 minuty na wolniutkim ogniu aż sos zgęstnieje. Żeberka podałam z ziemniakami purre i Sałatką Rubinową  firmy ORZECH Sałatka rubinowa to surówka z białej kapusty i tartych buraczków, lekka, zdrowa i chrupiąca, doskonale pasująca do duszonych i pieczonych mięs. Polecam, bardzo smaczna :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Żur na zakwasie chlebowym 200

Piotra Kucharskiego "chleb domowa piekarnia", na którego publikację często się powołuję (zwłaszcza jeśli chodzi o pieczenie chleba).  Zobacz również inne przepisy na ----> żur Żur na zakwasie chlebowym - przepis: Składniki: 0,5 litra zakwasu na żur z zakwasu chlebowego ( przepis ) 4 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 opalona cebula 1/4 selera kilkunastocentymetrowy kawałek pora 1 łyżka majeranku sól

Moje Qulinaria
Zapiekanka mięsno-warzywna 160

papryką słodką, ostrą, wędzoną i dusimy ok. 5 min. 6. Gotujemy kalafior i ziemniaki. 7. Kalafior i ziemniaki rozgniatamy praską z dodatkiem masła i natki pietruszki. 8. Do kokilek nakładamy farsz mięsno-warzywny i przykrywamy go puree ziemniaczano-kalafiorowym. 9. Całość pieczemy w 180⁰C przez ok. 15-20 min. Zapiekanka jest bogata w: - likopen (pochodzący z pomidorów), który jest

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Mięso mielone zawijane w cukinię i boczek 167

Układać wszystko w naczyniu żaroodpornym posypanym odrobiną bułki tartej lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180'C przez około 40 min. (aż boczek się zarumieni wedle upodobania bardziej lub mniej a po bokach mięso zmieni kolor) Gotowe! Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą z surówkami lub ulubionymi sosami

Tagebuch po polsku
Grzybowa pieczeń z sosem grzybowym 143

posiekaną cebulkę na łyżeczce oleju, dodać grzyby i łyżkę tłuszczu który wytworzył się podczas pieczenia pieczeni  podlać wodą ok pół szklanki. Zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać troszeczkę wody i zagęścić sos. Na koniec zblendować i przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem

Gotowanie jest łatwe
Pieczona noga z kurczaka i frytki 89

SKŁADNIKI 1 duży ziemniak 1 noga z kurczaka ulubione zioła 2 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE Ziemniaka obrać i pokroić na kawałki (frytki). Przełożyć do miski. Wlać 1 łyżkę oliwy i dodać ulubione zioła dziecka. Wymieszać. Przełożyć na papier lub naczynie do pieczenia. Nogę z kurczaka natrzeć łyżką oliwy i ulubionymi ziołami dziecka. Piec razem w piekarniku

ClauditteMissCooking
Pieczone udka z miodem 134

Kolejny pomysł na szybki i smaczny obiad. Pieczone udka z dodatkiem ulubionych przypraw i miodu, który nadaje charakterystycznego smaczku i powoduje, że skórka bardzo fajnie się rumieni. Robi się je bardzo szybko, wystarczy włożyć zamarynowane udka do naczynia bądź rękawa i zapiec. 4 udka z kurczaka miód, np. gryczany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki(...)obficie miodem i włożyć jeszcze na godzinę lub dwie do lodówki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć udka, piec ok. godziny - półtorej w 180 stopniach. Pięknie wypieczone udka z rumianą skórką Dodatek miodu sprawia, że skórka jest fajnie podpieczona i rumiana U nas z ziemniakami i sałatką z buraczków i papryki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jajka zapiekane z pieczarkami. 163

odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i na dno ułożyć plastry ziemniaków, a następnie pieczarki. Zrobić w pieczarkach trzy dołki i w każdy wbić jajko. Śmietanę wymieszać ze startym żółtym serem, solą, pieprzem, papryką i zalać całość. Piec w 180 stopniach około 15 minut, aż śmietana z serem się przyrumieni. Przed podaniem posypać koperkiem. jajka

O kuchni z uczuciem
Ziemniaki Hasselback 151

żółtego 6 łyżek stopionego masła 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Obieramy, myjemy i osuszamy ziemniaki. Nacinamy je po całej długości. Układamy nacięciem do góry na wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem blaszce, polewamy połową masła i przyprawiamy solą i pieprzem. Łącznie pieczemy około 40 minut, po 20 minutach polewamy pozostałym masłem i posypujemy serem wymieszanym z bułką tartą

NA MOIM TALERZU
Ciasto ziemniaczane z serem i papryką 296

gniazd nasiennych i kroję w paski. Na oleju podsmażam paprykę. Oprószam solą i pieprzem. 3. Do ziemniaków dodaję jajka, pokrojoną w kostkę cebulę oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 4. Masę ziemniaczaną przekładam na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 22cm. Wyrównuję. 5. Na masę ziemniaczaną wykładam podsmażoną paprykę. Wierzch ciasta posypuję startym

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania