ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:326/603)

karkówka zapiekana po flisacku 128

naczyniu do zapiekania, doprawiam solą i pieprzem. Cebulę kroję w piórka, marchew w paski i układam na ziemniakach. Mięso smażę na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron na złoty kolor, układam na warzywach. Wierzch posypuję majerankiem. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie mięso jest dobrze wypieczone, mięciutkie z pyszną

babka w formie
Sernik z brzoskwiniami 176

łyżki mąki ziemniaczanej. Na górę kruszonka ze schłodzonego ciasta.   Ja ścieram je na dużych oczkach jarzynowych. Piec w 180stopniach przez ok.50minut. W ym. blachy 38x25cm Masa serowa: 1 kg sera twarogowego w kostce u mnie Śremski ( przeciśnięty przez praskę do ziemniaków) 1 całe jajko 1 budyń waniliowy ( proszek) 40g 1 szklanka cukru 0,5 kostki masła ( 125g) Przygotowanie

W garach u Gosi
Zielony tort warzywny 161

dnie ułożyć osączone kulki mozzarelli, obrany i pokrojony w kostkę ziemniak oraz odciśniety szpinak. • Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. • Do tortownicy wlać masę jajeczną. • Na wierzchu położyć ozdobnie szparagi. • Piec w temperaturze 180 st.C przez 30 minut. • Ostawić tort do wystudzenia, bo wtedy lepiej się

To co kocham
KULINARNE PODRÓŻE - RZESZÓW 168

nadzieniem:  * pęczak z grzybami i sosem grzybowym  *baranina z ryżem i sosem pomidorowym  *ziemniaki z sosem beszamelowym  Taki talerz kosztuje 18 zł - cena wydaje mi się, że ok.  Kolejną potrawą, którą skosztowałam również autorstwa Pani Magdy był pieczony prosiak w towarzystwie pierożków z jabłkami i cynamonem. Wydaje się zachęcające - natomiast niezbyt dobrze przyrządzone. Odrobinę

pieprzny smaczek
Zapiekanka ziemniaczana z wędzonym łososiem i oscypkiem 212

trzepaczką energicznie mieszamy. Stopniowo dolewamy mleko cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje doprawiamy pieprzem, gałką i wylewamy na ziemniaki. Następnie to samo robimy z musztardą wymieszaną z sokiem z cytryny. Na wierzch układamy pokrojonego w plasterki oscypka i posypujemy go pieprzem. Całość pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z wędzonym łososiem i oscypkiem pochodzi z serwisu

Mienta blog
Zapiekanka mięsno-grzybowa z purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate) 181

odcedzamy i odstawiamy do odparowania na 2-3 minuty.  Do gorących ziemniaków i marchewki dodajemy mleko i kawałki masła. Wszystko razem ugniatamy na gładką masę. Doprawiamy sola i pieprzem. Mięso wykładamy na dno formy do pieczenia. Purée układamy na mięso za pomocą łyżki

La grande e la piccola cuoca
JAK ZROBIĆ DIETETYCZNE CHIPSY Z ZIEMNIAKÓW 130

szatkownicy w plastry.Wymieszac z octem i odstawić na 1 godzinę.Piekarnik nagrzać do temperatury 200 C.Plastry ziemniaków osączyć i opłukać w zimnej wodzie.Osuszyć ręcznikiem papierowym, po czym wyłożyć na blachę wyłożoną papierem pojedynczo każdy plaster.Posmarowač olejem.Wstawic do piekarnika i piec 15 minut, aż nabiorą lekko Złotego koloru ( pilnować bo szybko się palą).Im cieńsze plastry tym szybciej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem 1752

cheddar sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości. 2. Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koperkiem i serem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  3. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem około 10-15 minut, do zarumienienia

Szefowa kuchni
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 321

dużo warzyw i pyszny obiad gotowy :) bataty/ziemniaki Bataty teraz są w naszej kuchni częstszym gościem niż ziemniaki, są dużo zdrowsze i bogatsze w cenne składniki, ale warto mieć w domu oba te warzywa, można z nich stworzyć pyszne zupy, frytki (pieczone w piekarniku), pur é e. Poza tym są podstawowymi składnikami wielu polskich obiadów, więc nie warto

Cooking Monster
Rolada wołowa z suszonymi pomidorami 135

godzin. Moje mięsko było bardzo miękkie, ponieważ takie my lubimy. Dobrze jest mięso przewrócić kilka razy podczas pieczenia, będzie wtedy soczyste. Jak macie garnek elektryczny do wolnego gotowania to ustawicie na wolne gotowanie i czas 3 godziny. Podawać z kluseczkami, kaszą, ziemniakami lub jak ja pampuchami czyli bułkami drożdżowymi na parze. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kuleczki ziemniaczane z czosnkiem 120

Składniki: 1 kg ziemniaków 2 jajka  2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 ząbki czosnku pęczek świeżego koperku

kgwjanczewo
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 262

mięsem.) Rolady piekę w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem ok. półtorej godziny. Piekę w przykrytym naczyniu, podczas pieczenia dwa razy obracam rolady, w razie potrzeby dolewam gorącej wody. Powstały sos można zagęścić w/g upodobać śmietaną, lub mąką. Swoje roladki podałam z ziemniakami purre i sałatka z buraczków z jabłkiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierś z kurczaka z pomidorami. 17997

blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 - 40 minut. Podajemy z surówką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami*: Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej kawałek pomidora oliwa  sól, pieprz, zioła prowansalskie kilka ziemniaków Kapustę pekińską tarkujemy na dużych oczkach, pomidorka kroimy na malutkie kawałeczki wrzucamy do kapusty, przyprawiamy i polewamy oliwą - wszystko

Moje-pitraszenie
Klopsiki ziołowe z indyka w sosie z piwa APA, z młodą glazurowaną marchewką 132

naczynia (bez pokrywki) i zalewamy naszykowanym wcześniej sosem. Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i pieczemy klopsy w sosie przez 20-25 minut. Co jakiś czas warto je zamieszać. Klopsy po upieczeniu podajemy na podkładce z ubitych z masłem ziemniaków, z dodatkiem glazurowanej marchewki.   MŁODA MARCHEW GLAZUROWANA Młodym marchewkom odcinamy nać, zostawiając jej około centymetr do dekoracji

Karo in the Kitchen
Sałatka jarzynowa 99

Składniki: 4 ziemniaki 4 marchewki 2 świeże ogórki 3 jajka 1 mały seler 1 por 3 łyżki groszku zielonego 2 jabłka natka pietruszki 1 słoiczek majonezu

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania