Frittata bez smażenia z młodymi ziemniaczkami i szpinakiem

Frittata bez smażenia z młodymi ziemniaczkami i szpinakiem

Frittata bez smażenia z młodymi ziemniaczkami i szpinakiem

Przepis na : obiad

Frittata to rodzaj pieczonego omletu z dodatkami. Frittatę można przygotować na 3 sposoby: podsmażyć na patelni wszystkie wymieszane składniki, a potem włożyć do piekarnika i piec do ścięcia - tutaj konieczna jest patelnia, którą można włożyć do piekarnika i np. ma odpinaną rączkę, można usmażyć pod przykryciem na małym ogniu upiec, bez wcześniejszego smażenia. Jeszcze kilka dni temu czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.