gorących ziemniakach przejmie ich naturalne ciepło ,lekko ogrzany nie stanie się suchy i włóknisty. Delikatny jarmuż idealnie pasuje do łososia. Składniki. 600g wędzonego łososia, plastry 350g małych ziemniaczków 150ml śmietany 36% 80dag jarmużu 2 jabłka 2 łyżki masła 125 ml soku jabłkowego 1 łyżka natki pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku Jarmuż umyć ,odciąć ogonki, grube nerwy, zalać osoloną
Kulinarny karnet ChristopheraChristopher potatoes. Specjał, dlatego ,że ziemniaczki są delikatne, ziołowe ,ze śmietanką i w kołderce. Właśnie ta kołderka z kruchego ,chrupiącego ciasta ,dla niektórych jest ważniejsza niż środek. Składniki. 1 kg ziemniaków 1 pęczek świeżych ziół sól pieprz gałka muszkatołowa 50g masła 100 ml śmietana kremówka 36% Ciasto. 30 dag mąki 15 dag masła 1 jajo 1 żółtko sól szczypta
Kulinarny karnet Christopherarównież cebulę. Awokado pokroić w drobną kostkę. Połączyć kmin z awokado, cebulą, chilli, sokiem z cytryny i oliwą. Rybę podawać z sałatką i grillowanymi pomidorkami. Smakuje wyśmienicie z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Sałatkę przyrządzić tuż przed podaniem, żeby awokado nie ściemniało
Kulinarny karnet Christopheraczwartek odbył się u nas grill. Oprócz całej masy mięsnego wypełnienia grillowego menu na stole zagościły ziemniaczki Witalika. Na samo wspomnienie robi mi się błogo na serduchu. Z racji, że pomysł wyszedł spontanicznie w przepisie brak jest konkretnych ilości. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Nieboskładniki dobrze doprawiamy solą i pieprzem , ja lubię też dosypać 1/2 łyżeczki bazylii, daje piękny aromat. Mieszamy śmietanę z mąką i mieszamy z resztą gulaszu. Pyszny z pieczywem, młodymi ziemniaczkami lub z gotowanym kalafiorem . Można też go przygotować w kociołku przy ognisku, smakuje wyśmienicie
Apetyczna babeczkawrzucić do garnka kilka sztuk suszonych grzybów.3. Kiedy mięso będzie miękkie z powstałego płynu robimy sos, który zagęszczamy mąką. Podajemy mięso pokrojone w plastry polane sosem z dodatkiem ziemniaczków i kapusty.4. Ziemniaki umyć, nieobrane gotujemy przez około 20 minut aż będą miękkie.5. Kapustę myjemy i kroimy w cienkie paski, posypujemy solą i odstawiamy na 4 minuty. Następnie
Apetyczna babeczkaniewymagającą zbyt długiego przygotowywania to proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław.Składniki: filety z dorsza 130 g mąki 20 g pokruszonych drożdży 130ml gazowanej wody mineralnej sól , pieprz szczypta czosnku w proszku olej rzepakowy
Gorący kąsekodparuje po czym dodaj bulion. Smaż całość przez 5 minut, dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Pokrój steki w plastry i podaj go z warzywami i frytkami bądź opiekanymi ziemniaczkami. Smacznego! English version Beef steak with pumpkin, mushroom and caramelized onion (2 servings) Ingredients: 2×150-200 g beef tenderloin steaks 2 medium onion sliced 2 cups pumpkin
karmelowysłodko... więc dzisiaj postanowiłam Wam pokazać jeden z moich obiadków, nie jest on może jakiś skomplikowany, ale ja takie lubię :) pyszna, słodka marchewka z pieczoną karkówką a do tego ziemniaczki... Składniki:1 kg karkówki,przyprawa do karkówki,6 marchewek,2 łyżki masła,1 łyżeczka cukru,sól,pieprz.Przygotowanie: Karkówkę myjemy i tniemy na kawałki ok 10 cm. Posypujemy
Aga w kuchniwidelcem, dodajemy śmietanę, mleko i pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Mieszamy, przyprawiamy pieprzem i solą. Ziemniaki myjemy w skórkach i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Każdy sobie sam obiera ziemniaczki, a takie w mundurkach są o wiele lepsze, niż obrane przed gotowaniem
Aga w kuchnipyszny, a dzisiaj postanowiłam zrobić panierkę orzechową :) Jest bardzo dobra, jednak orzechy dość szybko się przypalają, więc nie można zbyt długo smażyć kotleta z jednej strony... Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką. Przepis na taką surówkę znajdziecie tutaj.Składniki: 2 piersi z kurczaka, 4 garście orzechów włoskich bez skorupek, 3 łyżeczki przyprawy do drobiu, 1 jajko. Przygotowanie
Aga w kuchniPyszne zapieczone ziemniaczki przypominające kolce jeża. Tak na prawdę jest to nadkrojony ziemniak, który po upieczeniu lekko się rwie,a po oderwaniu powstają nam frytki. Podpatrzyłem ten przepis na jednym z rosyjskich kanałów na YouTube i bardzo mi się spodobał więc postanowiłem go zrobić. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego ciekawego przepisu. Składniki: Ziemniaki (u mnie 5) 100 g masła
Kuchnia Łukaszawędzonej kiełbasy i boczku powoduje, że pachnie bardzo apetycznie. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 750 g młodej kapusty 1 cebula 0,5 wędzonej kiełbasy 75 g wędzonego boczku 3 młode ziemniaczki 1,75 l bulionu drobiowego sól, pieprz łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie: Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni topimy przez ok. 5 min na małym
Kuchnia Łukaszaskórka będzie pomarszczona przy brzegach. Trzeba uważać aby nie spalić fety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda
Nerds Kitchensmaku doprawić solą i pieprzem. Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z kalarepki i marchewki
Monia miesza i gotuje