następnie przekładamy je do naczynia na karkówkę. Pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temp. 180 st. C. Podajemy jako obiad np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką wielowarzywną (w wersjiz olejem) lub inną ulubioną.Równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno, np. do kanapki.Polecamy bardzo gorąco!Smacznego
Maminek kulinarnyPrzez ten czas również obracamy nasze plastry schabu.Nie trwa to dłużej , jak 5 minut.Jeśli sos tego wymaga doprawiamy go warzywkiem. Mamy gotowe mięsko do obiadu.Do tego ziemniaczki i buraczki...Mniam, mniam...Smacznego
Maminek kulinarnyC.Na 15 minut przed upływem czasu pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia, aby naszeżeberka były bardziej rumiane. Miękkie, soczyste i różowiutkie...Do tego buraczki konserwowe, surówka z ogórków kiszonych, ziemniaczki...Mniam, mniam...Smacznego
Maminek kulinarnymieszamy i nakładamy na kotlety.Obracamy.Powtarzamy czynność i już ryby maja łuski.Jeszcze ogon z cebuli i oko z marchewki i krzyżówka piranii z karpiem królewskim jak żywa.Do tego ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty.Mniam, mniam...Smacznego
Maminek kulinarnypółmisek i układamy na niej łososia. Dekorujemy, aby na stole ładnie się prezentował ( wersja na stół wigilijny ) lub... ... możemy podać na obiad z pieczonymi ziemniaczkami i zimową surówką.Smacznego
Maminek kulinarnyprzykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st.C na 75 minut.Nasze mięso jest delikatne, kruche ale jednocześnie soczyste a warzywa dodatkowo podkreślają smak. Jeśli dodamy pieczone ziemniaczki i dowolną surówkę uzyskamy świetne danie obiadowe
Maminek kulinarnyDziś uczta: ciekawe kotleciki mielone oraz młode ziemniaczki i buraczki.Składniki:-ok. 1 kg mięsa wieprzowego-ok. 15 dkg żółtego sera-cebula-3 ząbki czosnku-1 czerstwa bułka-2 jajka-sól, pieprz i pieprz ziołowy-olej do smażenia-bułka tarta do panierowania Cebulę kroimy w drobną kostkę
Maminek kulinarnysię sparzy dodajemy koncentrat pomidorowy, podsmażona kiełbasęi obrane mięso z wędzonki. Przyprawiamy do smaku, dosypujemy koperek i gotujemy na niewielkim ogniudo zredukowania wody. Z młodymi ziemniaczkami smakuje - mniam, mniam.Smacznego
Maminek kulinarnyMłode ziemniaczki, troszkę cebulki, oczywiście kaszanka to nasza propozycjana smakowitą zapiekankę.Składniki:-1,5 kg ziemniaków-2 kaszanki lub jak kto woli - 2 krupnioki-2 cebule-2 ząbki czosnku-3 plasterki jakiejkolwiek wędzonki-łyżka masła - najlepiej klarowanego-pieprz ziołowy-przyprawa warzywna-przyprawa do mięs-odrobina oleju Ziemniaki obieramy.Jedną cebulę i wędzonkę kroimy w drobną kostkę
Maminek kulinarnyBoczek upieczony z młodymi ziemniaczkami i kapustą kiszoną, to pomysłna pyszny obiad.Składniki:-ok. 1 kg surowego boczku-ok. 1,2 kg małych młodych ziemniaków-1/2 kg kiszonej kapusty-2-3 ząbki czosnku-1 marchewka-sól-pieprz ziołowy-przyprawa do mięs-olej Ziemniaki myjemy i oczyszczamy ze skórek. Posypujemy przyprawą do mięs i skrapiamy olejem
Maminek kulinarnypieczarki i smażymy do uzyskania złotego koloru. Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietanę.Kiedy zacznie gęstnieć dosypujemy koper i przyprawiamy do smaku. Bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty.Smacznego
Maminek kulinarnymasy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy
W poszukiwaniu inspiracjiJuż odpoczęliście po szaleństwach sylwestrowej nocy i powoli wdrażacie się w lepszą, noworoczną codzienność?My - przede wszystkim - postanowiliśmy zrewolucjonizować naszą kuchnię. Koniec z ciężkimi (i jakże pysznymi!) sosami, tłuczonymi ziemniaczkami (mmm...) i mięskiem do każdego obiadu. No dobra, może trochę przesadzam, aż tak źle to z nami nie było... Ale chcemy jeść lżej i zdrowiej, więcej sałatek i surówek, pożywnych
Pożeraczka, czyli raz adobrzeoprószyć przyprawą do shoarmy i wstawić do lodówki na kilka godzin.Po upływie tego czasu mięso smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor.Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny/ryżem i surówkami (u mnie z surówką z młodej kapusty).Sosy:Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać.Wstawić do lodówki, i trzymać
Gospodyni Miejskaskuszeni zapachem koczowaliby pod naszymi drzwiami non-stop). Ale impreza się kręci gdy paczka jest zdecydowanie większą, więc... :)))) na talerzu ułożyłyśmy mocno czosnkowy szpinaczek i pieczone w mundurkach ziemniaczki, które potraktowałyśmy masełkiem. Czegoś jednak jeszcze brakowało i tak oto mięsko nasze uległo urokom gorącego, żurawinowego sosu. Co nam z tego wyszło? Raj dla podniebienia. Chrupiąca panierka, ziarnisto-przyprawowa pięknie
Wypisz Wymaluj