ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:204/258)

Tradycyjny schab pieczony z majerankiem i czosnkiem 344

Kruchy, soczysty i delikatny schab według przepisu Babci Alinki. Świetny do kanapek, a z dodatkiem sosu i ziemniaczków będzie pysznym drugim daniem :)Składniki:schab bez kości około 1 kgsuszony majeranek  2 łyżkiczosnek 5 ząbkówsól pół łyżeczkiolej (rzepakowy lub oliwa z oliwek) lub smalec 3 łyżkiPrzygotowanie:Mięso posolić. Na patelni rozgrzać olej lub smalec i obsmażyć schab z każdej strony

głodny alergik
Łosoś w sosie porowo-kaparowym 184

pieprzem, posypać natką pietruszki.Rybkę grillować w umiarkowanej temperaturze, nie przewracając, aż się upiecze.Podawać z sosem porowo-kaparowym. Dobrze tu pasują  gotowane na parze  małe ziemniaczki z masełkiem

Kulinarny karnet Christophera
Udka pieczone w piwie i miodzie 294

   Jeśli lubisz słodka, chrupiącą skórkę z kurczaka i delikatne mięsko - ten przepis jest dla Ciebie !Składniki:* 4 całe udka* 700 ml jasnego piwa* 3

kolorowotorcikowo
Chłodnik z zielonego ogórka 153

przez praskę, koper i szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj wyżej wymienione składniki razem z kefirem i jogurtem. Dokładnie wymieszaj doprawiając do smaku. Podajemy mocno schłodzony. Ja uwielbiam z młodymi ziemniaczkami ale sposób podania według Twoje fantazji. Zamiast oliwy można dodać łyżkę oleju lnianego a tuż przed podaniem posypać prażonymi orzechami włoskimi

pieprzny smaczek
Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami 180

przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wrzucamy pokrojone w małe kawałki jabłko i jeszcze dusimy dalej po przykryciem ,aż jabłkodokładnie zmięknie i połączy się z cebulą.Podajemy z ziemniaczkami i surówką SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
FILET DROBIOWY NA PARZE Z WARZYWAMI 167

Lubię potrawy gotowane na parze. Może ktoś powie,że niedobre bo mało doprawione...Nic  z tych rzeczy, mozna się do tego smaku przyzwyczaić tym bardziej

Z Majeczką w kuchni
MŁODA KAPUSTA JAK U BABCI 158

przesmażamy pokrojona na półplasterki kiałbasę.Kieby bedzie wpołowie zrumieniona wkrajamy cebule w kosteczkę,rumienimy i dorzucamy do kapusty.Wszystko razem mieszamy ,dodajemy koperek drobno posiekamy.Jesli zachodzi potrzeba jeszcze doprawiamy.Podajemy zmłodymi ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
SWOJSKIE ZSIADŁE MLEKO 134

Zsiadłe mleko bardzo lubię, szczególnie w okresie upałów. Ale takie kupowane gotowe niczym nie dorównuje w smaku, takiemu samodzielnie nastawionemu. A robi sie je bardzo prosto

Z Majeczką w kuchni
PLACUSZKI ZIEMNIACZANO CUKINIOWE 136

Młode ziemniaczki..młoda cukinia... Przepyszne placuszki!Składniki:pól kg ziemniakówpół kg cukini młodej(ok.2 cukinie)4 łyżki mąkisól,pieprz do smakuolej do smażenia1 jajkoWykonanie:1 cukinie tarkujemy na tarce o duzych oczkach.Druga cukinie tarkujem razem z ziemniakami.Do masy dodajemy jajko,mąkę,sól pieprz.Smazymy placuszki na rumiano na rozgrzanym oleju.Wybornie smakują ze śmietana

Z Majeczką w kuchni
KARP W GALARECIE 204

Wigilię jest obowiązkowo to i czasem na jakies okazje też lubię go przyrządzić.Swietny na zimno ale jesli przyrządzam go poza świętami podaję go na obiad  gorącymi ziemniaczkami jako danie główne. Danie pracochłonne,ale naprawdę warte efektu.Składniki:1,5 kg karpia zatorskiego5 cebul3 marchwiekawałek selerapietruszka1 cytryna3 ziarenka ziela angielskiego5 szkl wody7 ziarenek pieprzu2 liście laurowe4 łyżki żelatynypieprzsólkilka gałązek

Z Majeczką w kuchni
BIGOS 30 MINUTOWY 115

oczkach,pora kroimy w cienkie półplasterki,a nózkę brokuła w cienkie paseczki.Dorzucamy do mięsa.Podlewamy szklanką wody.Duzimy ok.20 minut pod przykryciem.Podajemy na talerze.wybornie smakuje z chlebem jak również z ziemniaczkami,szczególnie w mundurkach

Z Majeczką w kuchni
PAPRYKOWY KURCZAK 168

godziny, po tym czasie przewracamy kurczaka na drugą stronę. Pieczemy kolejne pól godziny, po czym odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut do zrumienienia skóry. Podajemy z całymi zapieczonymi paprykowymi ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
ŻEBERKA NA KAPUŚCIE 137

Stary, swojski przepis na kapustę i dodatek mięsny czyli żeberka. Przepis od mojej babci, uwielbiam tak podane  żeberka. A do tego koniecznie ziemniaczki w mundurkachSkładniki:1 kg kapusty1/2 kg kapusty kiszonej20 dag boczku wędzonegopętko kiełbasy5 żeberek4 marchwiegarść suszonych grzybów3 liście laurowe Kamis5 ziaren angielskich Kamis4 pieprze ziarniste Kamissól do smakuWykonanie:Grzyby moczymy najlepiej na noc. Kapustę szatkujemy wrzucamy

Z Majeczką w kuchni
KREM Z KALAFIORA Z MLEKIEM KOKOSOWYM, CZOSNKIEM I ZIARNAMI. 209

mleko kokosowe, pół puszki,- oliwa z oliwek, odrobina,- ziarenka "Piekło Niebo"- pieprz czarny,- odrobina domowej mieszanki z suszonych warzyw (lub jak ktoś woli - vegeta)WYKONANIE:proste jak drut :)ziemniaczki wrzucamy do garnka, jak się podgotują, dorzucamy resztę naszych warzyw pokrojone w krążki, kalafior w różyczki, doprawiamy przyprawą warzywną, dodajemy solidną łyżkę masła i gotujemy do miękkości, doprawiamy pieprzem, zmiksowanym czosnkiem

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania