pieczarki i cebulę) w dowolnej kolejności. Każdy szaszłyk posypujemy przyprawą do grilla. Pieczemy na grillu lub na patelni grillowej. 5. Podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami i surówką.Smacznego
Kuchnia domowa Anitego ziemniaczki, kefirek, ewentualnie zielona sałata lub mizeria i nic więcej nie trzeba. Jakby powiedziała moja mama - majątek :)A pod przepisem zapraszam na kilka migawek z weekendu majowego, który spędziłam w Bośni i Hercegowinie oraz Chorwacji. Składniki:jajkapieprzsólolejSposób przygotowania:1. Na patelni rozgrzewamy olej.2. Wbijamy jajka tak, aby nie uszkodzić żółtek. Posypujemy pieprzem i solą, przykrywamy pokrywką i smażymy
Kuchnia domowa Anismażymy 1-2 minutki. Zasmażkę dodajemy do kapusty, mieszamy i całość jeszcze chwilkę gotujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.5. Podajemy wedle uznania - u mnie do kapusty były młode ziemniaczki, jajko sadzone i maślanka :) Majątek :)Smacznego!!!Źródło: Kuchnia Doroty A poniżej przedstawiam kilka innych propozycji, co można zrobić z młodej kapusty:Młoda kapusta z koperkiem IMłoda kapusta z koperkiem IIGołąbki
Kuchnia domowa Animięsne kuleczki na kaszy mannie zamiast bułki tartej, przełożone cukinią.Szaszłyki pieczone są w piekarniku, bez zbędnego tłuszczu, przez co są o wiele zdrowsze niż wersja z patelni.No i ziemniaczki, z solą i tymiankiem, chrupiące i boskie :)Do tego idealnie komponujący się i wyśmienity sos czosnkowy.Gorąco zachęcam do przygotowania tej prostej i smacznej propozycji obiadowej, albo imprezowej
Kraina Miodem Płynącazanadrzu. Pieczony schab, szynka czy karkówka świetnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub przyjęcie rodzinne. A na świąteczny obiad proponuję roladę ze schabu we włoskim wydaniu. Do niego pieczone ziemniaczki, kasza jaglana lub risotto, pieczone warzywa lub lekka surówka z kapusty... Składniki: 1,5 kg schabu6-7 suszonych pomidorów z oliwy, posiekanych w kosteczkę2/3 szklanki zielonych oliwek bez nadzienia, grubo
Czerwień i błękitstanie surowym chorym na tarczyce.Zawarte w kapuscie tiocyjaniny blokuja produkcje hormonow tarczycy i przyswajanie jodu.Wystarczy jednak zblanszowanie liscei,by pozbyc sie tych niedogodnosci.Mloda kapusta z koperkiem do tego mlode ziemniaczki,to jest po prostu pyszne.Poniewaz jestem tradycjonalistka,kotlecikiem nie pogardze.Co tu duzo mowic,uwielbiam taki zestaw.Ryba panierowana tez pasuje tu idealnie.Od kiedy pamietam,mloda kapuste u mnie w domu zawsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!danie z wykorzystaniem filetu z kurczaka.Ta propozycjy nadaje sie na bardzo elegancki obiad lub kolacje,gdyz wyglada niezwykle dekoracyjnie.Jesli zamiast bialych szparagow uzyjecie zielonych naprawde szybkie do przygotowania.Zanim ziemniaczki sie ugotuja roladki beda gotowe do podania.W skladnikach podalam biale wino,bez wina oczywiscie tez bedzie smacznie.Odzalujcie jednak lampke wina,ale naprawde dobrego wina,a danie bedzie wyjatkowe.Tu wymarzony
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najprostsze dania sa najsmaczniejsze!Bo coz moze byc lepszego na upalne dni niz pyszne ziemniaczki odmazane z boczkiem i cebulka ,a do tego orzezwiajacy zimny kefir.Danie to ma na pewno cale rzesze zwolennikow.Proste i pyszne.Lubicie taki zestaw? Wbrew pozorom jest to naprawde sycacy i zdrowy obiad.Danie mozna wzbogacic dodatkiem np. jajek sadzonych.Skladniki na dwie duze porcje:600 g mlodych ziemniakow1
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gotowac ziemniaki?Wiekszosc witamin,ktore posiada bulwa ziemniaka,jest rozpuszczalna w wodzie.Podobnie rzecz sie ma z duza iloscia zwiazkow mineralnych ,tych najlatwiej przyswajalnych i rozpuszczalnych.Najwiecej wartosci zachowuja ziemniaczki pieczone ze skorka lub gotowane na parze.Jesli juz gotujemy ziemniaki w wodzie,dajmy jej tylko tyle,by wyparowala.Oczywiscie nie za malo ,bo przypalimy ziemniaki.Gdy zostanie jej niewiele zawsze mozemy zuzyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!poddusic 2-3 minuty,az zmieknie.Jesli uzywamy groszku mrozonego,musimy go krociutko obgotowac.Doprawic szpinak sosem sojowym i olejem sezamowym,dodac zielony groszek.Posypac sezamem i natychmiast podawacPodalam z mlodym ziemniaczkami ugotowanymi na parze i kotletem mielonym.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wilgotnych dloniach owalne kotleciki.Obtoczyc w bulce tartej i smazyc z obu stron po kilka minut do zrumienieniausmazone ukladac na talerzu wylozonym recznikiem papierowym,by odsaczyc nadmiar tluszczupodawac z mlodymi ziemniaczkami i ulubiona surowka ( u mnie z mloda kapusta duszona ze smietana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dlugo,by przepiekl sie do srodka,na pewno bedzie juz przesuszony,a pieczony za dlugo,stanie sie wrecz wiorowaty podawac z dowolmymi dodatkami.U mnie z salatka truskawkowo-melonowa i ziemniaczkami gotowanymi w mundurkach stanowi danie obiadowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo lubie mielone kotlety,szczegolnie ze daja tak ogromne pole do eksperymentowania.Byly juz na blogu pyszne ,dietetyczne kotleciki z pieczarkami,niezwykle delikatne kotlety z kasza jaglana.Dzisiaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Uwielbiam gulasze i to różne. Ale najbardziej z pieczarkami, do tego ziemniaczki i surówka a najlepiej jakby były buraczki. Nic do szczęścia już nie potrzeba. Niby proste tradycyjne danie a jakie aromatyczne i smaczne.750 g świeżej szynki wieprzowej300 g pieczarek ( dojrzałych )1 duża cebula500 ml bulionu mięsnego2 liście laurowe2 ziarna ziela angielskiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuostra papryka do smaku1
Ewa w kuchnioleju po 3-4 minuty z każdej strony. Wraz z tłuszczem przełożyć do naczynia lub blaszkę .Posmarować pastą słonecznikową i zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.Podawać z ziemniaczkami i jeżeli możemy z tłuszczykiem wytopionym podczas zapiekania
Kulinarny karnet Christophera