dodać jeszcze trochę octu (nie więcej niż 1/2 łyżki). Sosem polać sałatkę i dobrze wymieszać. Podawać jako dodatek do dań obiadowych, np. do Wolno-pieczonej pieczeni z karkówki oraz Ziemniaczków z dymką i korniszonami (oba przepisy wkrótce na blogu). źródło: Zmodyfikowany przeze mnie przepis na podstawie przepisu z książki „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking
Moja Delicjamajonezowego oraz Ziemniaków z cebulką dymką i korniszonami, i Sałatki z surowego brokuła z dodatkiem suszonej żurawiny oraz blanszowanych migdałów . Sos z pieczeni można wykorzystać do delikatnego polania np. ziemniaczków. Mięso, które nam zostanie z obiadu możemy wykorzystać do kanapek na drugie śniadanie do pracy. Pieczywo smarujemy sosem majonezowym, układamy mięso. Najlepiej dodać coś zielonego, np. rukolę :) źródło: niezawodna
Moja Delicjapiecu piersi z kurczaka podane z pysznym sosem grzybowym , którego sekretnym składnikiem jest mało znany, ale łatwo dostępny ser Chaource (kupiłam w Tesco pod marką własną). Do tego chrupiące ziemniaczki z pieczoną cebulką i cytryną (tak, tak – cytryną :) ). Polecam na świąteczny obiad. Składniki na pieczone ziemniaki: (5 porcji) 1 kg ziemniaków 2 łyżki suszonego majeranku (lub oregano) 6 ząbków
Moja Delicjakrążąc wokół stołu skupiałam się jedynie na domowej produkcji, by poznać nowe smaki. Umiar wskazany, znam to z autopsji bufetowych śniadań :) Na obiad rosół z domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem
Sajkofanka smakupieczarek *2 kawałki kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 30g margaryny Ok.1 łyżeczka natki pietruszki 400 ml śmietany kremówki Sól, pieprz Gotowy sos można podawać z makaronem, pieczywem, ziemniaczkami lub kaszą- w zależności od tego jak lubicie :) Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w plasterki. Kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczki. Na patelni rozpuszczamy margarynę i wrzucamy pieczarki. Smażymy
Smakowy RajSałatka z kurczakiem gyrosowym jest fajną alternatywą do ziemniaczków i kotleta. Przynajmniej dostarcza więcej witamin i składników odżywczych, a do tego jest pyszna :) Ale mowę strzeliłam ;) Pozdrawiam i polecam jeść sałatki :) Składniki: 1 filet kurczaka 1 łyżeczka przyprawy gros + ok. 2 łyżki oliwy do pieczenia 1 pomidor Kawałek ogórka sałatkowego ½ główki czerwonej cebuli Kilka listków sałaty lodowej Kawałek białej rzepy
Smakowy Rajczerwonym winie. Jednak szczerze się przyznam, że nie zawsze mam czas na jej przyrządzenia. Wpadłam na pomysł by wołowinę w tym daniu zastąpić kurczakiem, a całość zapiec pod ziemniaczkami. Przyznam szczerze, danie nie jest, aż tak dobre jak słynne Boeuf Bourguignon… Jednak zdecydowanie gwarantuje niesamowite doznania smakowe i wodzi na pokuszenie kolejnej porcji (i to nie małej!) Potrawa przygotowana
Kolizje Smakówsmaku dodać nieco pieprzu oraz ocet. Wszystko ponownie dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na dobę a najlepiej na dwie aby wszystko się przegryzło. Podawać z chlebkiem lub ziemniaczkami
Monia miesza i gotujewspominając o kuchni, która uchodzi za jedną z lepszych na świecie. Też macie takie marzenia ? Wróćmy jednak do naszego dania. Na początek oczywiście zdjęcia. Pięknie wygląda to danie. Ziemniaczki w cieście i paprykarz w stylu kuchni morza czarnego. (4-5 osób) Składniki paprykarz: 3 duże papryki (2 czerwone, 1 żółta) 1 duża cebula czosnkowa 1 młoda cukinia 1 puszka
vegetaniemajeranku, mieszamy go dokładnie i wylewamy na wierzch naszej potrawy. Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku około 45 min w 180 stopniach. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem. Smacznego
Symfonia smakowapapryczki chilli (bez pestek) i gałązkami tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem. 4. Klopsa kroimy na 12 plastrów, układamy na półmisku i polewamy paprykowym sosem. Możemy podać z ubijanymi ziemniaczkami. Smacznego
My Culinary Artodstawiłam na godzinkę do lodówki) Tak przygotowane rybki obtoczyłam najpierw w mące, potem roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłam z obu stron na rumiano. Ot i gotowe :) Podałam z ziemniaczkami purre i duszoną marchewką. Smacznego :) Oczywiście miałam pomocnika przy przygotowywaniu obiadu. On bardzo sobie ceni rybkę, zwłaszcza surową. Teraz już przygotowany na poobiednią drzemkę
Kuchnia z widokiem na ogródSmaczna soczysta pierś, w gyrosowej marynacie. Doskonała do sałatek i dań obiadowych. U mnie podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z pekinki :) Składniki - duża podwójna pierś z kurczaka Marynata - czosnek granulowany 2 łyżeczki - przyprawa kebab-gyros 2 łyżki - ocet winny kilka kropel - olej 2 łyzki Wykonanie Pierś dokładnie myje i odcinam zbędne części ( tłuszczyk, żyłki ) Następnie odcinam polędwiczki i przekrawam
Kuchnia z widokiem na ogródGotuję na wolnym ogniu aż do miękkości, prawie rozgotowania grochu. Kiedy już groch jest prawie rozgotowany doprawiam do smaku odrobiną wegety, dodaję kostkę prażonej cebulki. Podaje z osobno ugotowanymi ziemniaczkami,grzankami czosnkowymi, posypuję zieloną cebulką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródsmaczny i błyskawiczny w przygotowaniu obiad. Podaje go bardzo często i wszystkim smakuje. Jeśli ktoś nie przepada za ryżem, to spokojnie można go wymienić na ulubiony makaron, czy ziemniaczki :) Ale moim zdaniem najlepiej pasuje tu właśnie ryż :) Szybkie,smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu danie a zasyca brzuszki :) Składniki - ryż biały ( 2 woreczki po 100 gr ) - duża pojedyncza pierś
Kuchnia z widokiem na ogród