taki oto sposób przygotowane ziemniaczki smakują podobnie jak te z ogniska. W całości przenikają przyprawami i zapachem wędzonego boczku. Idealnie smakują z sosem czosnkowym. Znakomity dodatek do dań. 6 ziemniaków 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich Oliwa z oliwek 200 g boczku wędzonego Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na pół. Obsypujemy ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi
VioletoweKucharzenieZamarynowane a potem upieczone skrzydełka..ziemniaczki i jakaś surowka i obiad gotowy. 1,2 kg skrzydełek 5 łyżek oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu mniszkowego 1 łyżka maggi sól, pieprz papryka słodka, wegeta Wszystkie przyprawy wymieszać , dołożyć umyte skrzydełka i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły..Następnie ułożyć
Moje domowe kucharzenieBardzo łatwe, pyszne kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz
NA MOIM TALERZUwykałaczkami. Kieszonki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Nafaszerowane piersi układamy w naczyniu i polewamy pozostałym sosem. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Polecam z pieczonymi ziemniaczkami!:) Rozliczenie: Kurczak ( ok. 700g)- 11zł Brokuł -5 zł Papryczki- 0.50zł Mleko- 0.60zł Serki- 3zł reszta - ok.1zł Ziemniaki- 1 kg-1zł Z podanych składników powstaną 4 porcje
Czerwona Porzeczkarybką. Gorąco polecam na piątkową rybkę. Ten przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Dorada z oliwą i czosnkiem Gotowa dorada podana z opiekanymi ziemniaczkami. Podczas zjadania można sobie doradę polewać oliwą z oliwek. Smacznego Składniki: 2 dorady sól morska oraz pieprz 4 średniej wielkości ząbki czosnku oliwa z oliwek Przygotowanie
Sprawdzone przepisy kulinarnepokrojone drobniutko bazylię i tymianek. Gotować kolejne 25 minut. Na koniec doprawić wyciśniętym przez praskę czosnkiem i ewentualnie solą. Podawać bezposrednio po przygotowaniu z sałatą i ziemniaczkami. Smacznego
Gosia gotujewysypać mąkę i delikatnie panierować w niej rybę. Patelnię rozgrzać i wlać olej. Ułożyć rybę i piec z każdej strony po około 7 minut. Ja rybkę serwuję z ziemniaczkami i zawsze z kiszoną kapustą. Po prostu uwielbiam ten zestaw :) Smacznego
Gosia gotujeprzyprawami, a nastęonie w mące i kłaść na rozgrzanej patelni. Smażyć na rumiano, na końcu dodać masło i czosnek wyciśnięty przez praskę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ziemniaczkami i surówką ...Smacznego
Gosia gotujeSałatka jak widać po zdjęciu nr 2, była robiona, gdy kwitły piwonie, a ziemniaczki miały wielkość małych śliwek. Wszystko jednak czego do niej użyłam jest dostępne i obecnie, choć wiadomo, że ziemniaki zdążyły podrosnąć. Takie jest niestety to nasze życie, że wszystko przemija. Kwiaty przekwitają, ludzie umierają, a rosliny rosną i są zbierane w swoim najlepszym okresie. Składniki
Gosia gotujeUłożyć na siatce i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 70 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.U mnie z ziemniaczkami puree i surówka z jabłka i selera. Smacznego
Gosia gotujesoki i powstanie z niej w połączeniu z piwem mnóstwo pysznego sosu. Danie jest gotowe do podania bezpośrednio po przygotowaniu. Mi najbardziej smakuje z pieczywem, ale moja Mama woli ziemniaczki, decyduje kwestia gustu, jak zawsze. Życzę smacznego
Gosia gotujeDzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne faszerowane ziemniaczki. Zimą, kiedy nie mamy dostępu do świeżych grzybów leśnych możemy je z powodzeniem zastąpić pieczarkami. SKŁADNIKI: 6 sztuk średniej wielkości ziemniaków, 20 dag grzybów leśnych świeżych lub mrożonych, 1 cebula, 5 dag sera żółtego, 1/4 kostki masła, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki dokładnie myję pod bieżącą wodą. Zalewam wodą, solę i gotuję
Tradycyjna kuchnia Kasipoleją nią sławną sałatkę horiatiki , czy skropią kromkę świeżego chleba (bo masła nie używają), duszą na niej również warzywa, smażą pierożki z ciasta filo, pieką niedzielnego kurczaka i cytrynowe ziemniaczki. W greckim domu nawet upieczenie ciasta nie obejdzie się bez kapki tego złotego płynu. Od dawna chciałam przedstawić Wam na blogu przepis na ciasto z dodatkiem oliwy i wreszcie natrafiłam
Chilli Czosnek i Oliwawarzyw (2 marchewki, 2 pietruszki, seler, 2 pory, kawałek kapusty + przyprawy: pieprz czarny, domowa typu vegeta, ziele angielskie, liść laurowy). Wywar przecedzamy, gotujemy w nim obrane, pokrojone w kostkę ziemniaczki - jeśli wykorzystujemy kukurydzę z puszki to możemy dolać zalewę. Pokrojoną w kostkę cebulkę rumienimy na łyżce tłuszczu cały czas mieszając (my stawiamy na masło). Dorzucamy kukurydzę i chwilę trzymamy
Wypisz Wymalujuzyskać ścisłą konsystencję kotletów. Masę dobrze wyrobić, formować kotleciki i obtoczyć w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Polać sosem. Podawać z młodymi ziemniaczkami i surówkami z czerwonej kapusty i młodej marchewki. Smacznego i miłego popołudnia
vegetanie