świętach, pewnie w niejednym domu została fura ugotowany na twardo jaj ;) My mamy na taką okoliczność bardzo dobry sposób! Kotlety jajeczne. Prosta i pyszna potrawa. Nam najlepiej smakują z ziemniaczkami i mizerią :) Potrzebujemy: 6 jaj ugotowanych na twardo 1-2 surowe jaja (musicie sami stwierdzić na podstawie konsystencji masy, czy dodatkowe jajko będzie potrzebne) 1 łyżka mąki pszennej szczypiorek natka
MamaOskarkakostkę, smażymy na masełku, dodając posiekany drobno koper z czosnkiem. Dodajemy miód i doprawiamy smażymy jeszcze ok 3-4 minut, aż lekko skarmelizują nam się warzywa. Gotowym farszem napełniamy ziemniaczki i układamy do formy do pieczenia. Ziemniaki skrapiamy oliwą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 1 - 1,15 h. Nie podgotowujemy wcześniej ziemniaków, ponieważ burak
Niezły MłynekPyszny obiadek z białą kiełbaską w roli głównej. Kiełbaska zapieczona jest w piwie pod warstwą musztardy. Do tego gotowane ziemniaczki, buraczki i sos jogurtowo-majonezowy chrzanowy na zimno. Ależ to była wyżerka. składniki: 4-5 szt białych surowych kiełbasek 3 łyżki musztardy delikatesowej lub francuskiej ok 200 ml piwa 2 listki laurowe 1 łyżka majeranku 1 duża cebula Cebulę obrać
Monia miesza i gotujepodsmażenia. Steku nie serwujemy od razu po smażeniu. Mięsko musi odpocząć.Na górę kładziemy łyżeczkę masła i przekrywamy filią. Przed podaniem solimy i pieprzymy stek. Podajemy z warzywami, podpieczonymi ziemniaczkami SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewywierzch układamy plaster sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami
Z Majeczką w kuchniwypiecze. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temp. ok 180 stopni przez 40-50 min (w zależności od wielkości piersi) Danie komponuje się świetnie z domowymi frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką czy buraczkami. Poniżej efekt końcowy: Nawet mojemu Mężowi smakowało :) ... zatem smacznego
Kuchnia po mojemuchyba niezły wynik jak jeden obiad dla na niespełna dwuletniego Szkraba. Oto propozycje podania dla całej rodzinki: Dla Mamy - z kaszą jaglaną gotowaną na bulionie drobiowym Dla Taty - z ziemniaczkami na maśle czosnkowym i młodą kapustką Dla Syna - z kopytkami i miksowanymi, gotowanymi warzywami
Kuchnia po mojemumarynaty ...gotowe do nocnego leżakowania ...krótko obsmażone na patelni ...i stosik gotowy Udziec pieczony produkcji mojej kochanej Mamy Egzorcyzmy zakończone - Gości trzeba nakarmić, czyli ja w akcji Ziemniaczki, krem pomidorowy , barszczyk biały i zupka dyniowa Emilki ;) Gotowe do podania Polędwiczki wśród Gości Czosnkowe grzanki do kremu z pomidorów Udziec pieczony ( zdołałam uchwycić tylko dwa kawałki bo tak szybko się rozszedł
Kuchnia po mojemurękawie w temperaturze 190 stopni, na obranej, pokrojonej marchwi - przez ok 75 minut. Udka wychodzą aromatyczne, soczyste i pyszne. Doskonale smakują zarówno z surówką z kapusty pekińskiej jak i ziemniaczkami przypiekanymi ze szczypiorem na maśle oraz pieczonymi warzywami. Następnym razem dodam do pieczenia mięsa odrobinę białego wina. Polecam. Receptura jest prosta a obiad wychodzi smakowity i nie wymagający zbyt wiele
Kuchnia po mojemuzonk. Przy kaszance nikt się nie narobił, a doznania smakowe były przednie. Syncio na przykład był zachwycony chlebem z masłem i keczupem mimo, że chwilę wcześniej zjadł klopsika z ziemniaczkami i sałatką (dla Niego oczywiście ugotowałam
Kuchnia po mojemuintensywne. Odstawiamy mięso w chłodne miejsce na kilka godzin. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej - kilka minut z obu stron wystarczy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas były to pieczone ziemniaczki oraz surówki: z białej i czerwonej kapusty. Schab środkowy przyrządzany na patelni grillowej smakuje wspaniale. Jest kruchy, miękki, a przede wszystkim soczysty i aromatyczny. Polecam. Według mnie smakuje lepiej niż
Kuchnia po mojemuprzez 50 minut, po uprzednim podlaniu odrobiną wody. Następnie wyciągam wykałaczki i dopiekam w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia przez ok 15 minut. Podaję z ulubionymi dodatkami czyli z pieczonymi ziemniaczkami i surówką na bazie mieszanki sałat. Pyszności. Roladki schabowe przygotowałam pierwszy raz od tamtych czasów. Warto było przypomnieć sobie ten smak - kruche mięsko przesiąknięte serowo-ogórkowym aromatem, soczyste dzięki zawartości
Kuchnia po mojemupłaty w mące, następnie maczamy w jajku, a na koniec obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Kilka minut z każdej strony wystarczy. Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami na przykład i obowiązkowo ulubioną surówką. Panierka wychodzi chrupiąca i doskonale komponuje się ze smacznym, zwięzłym mięskiem ryby. Do takiego przygotowania ryby zainspirował mnie bardzo smacznie prezentujący się przepis
Kuchnia po mojemudrobniejsze kawałki, dolać odrobinę wody (tylko jeśli sos był bardzo gęsty) i zagotować. W oddzielnym garnku gotujemy grubo pokrojone ziemniaki, a na patelence rozpuszczamy skwareczki. Nalewamy do talerza, wkładamy ziemniaczki i polewamy skwarkami. Voila! Odzysk resztek obiadowych w pysznym wydaniu. Uwielbiam tę zupę. Również dlatego, że nie trzeba jej gotować
Kuchnia po mojemuprosto chyba jeszcze u mnie nie było ;) Zapewniam, że mimo prostoty surówka smakuje wyśmienicie. Wymarzony smak do wszelkiego rodzaju kotlecików. A jeśli jeszcze mamy do tego młode ziemniaczki z koperkiem w komplecie to kompozycja obiadowa jest kompletna. Smaki niewyszukane lecz wyraziste i lekkie zarazem. A jeśli jeszcze przygotujemy surówkę z wysokogatunkowych produktów to samo zdrowie ;) Polecam
Kuchnia po mojemu