Kiedy za oknem taka niestabilizacja, z niechęcią wychodzę z domu.Z przymusem zostawiam swoje kochane cztery kąty i wyruszam na pastwęwiatru, zimna i co chwilowego deszczu.W mieszkaniu
W kuchni Karmel-itkimielone. Doprawiłam do smaku. Uformowałam kotleciki, a każdy z nich posmarowałam olejem. Ułożyłam na natłuszczonejblaszce. Piekłam ok. pół godziny w 170 stopniach.Podałam z gęstym jogurtem i ziemniaczkami z wody. Smacznego
W kuchni Karmel-itkiWypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody, którego podsmażyłamna maśle z bułką tartą. Smacznego
W kuchni Karmel-itkiczasu, chociaż wcale nie jest skomplikowane. Z czystym sumieniem i sercem polecam wszystkim, którzy lubią mięsa w takiej wersji.Jestem bardzo zadowolona. Jak i moi domownicy. *** Na zdjęciach nie widać ziemniaczków, ponieważ jeszcze dochodziły w piecu, a gonił mnie czas, by jeszcze mieć jakiekolwiek, i tak zresztą marne światło. Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiOczywiście, były SERY GRĄDZKIE, musiałam kupić.Restauracja na Starym Rynku, o wdzięcznej nazwie "Pod koziołkami", tak jak rok temu, pokazywała jak robić pierogi. fot.: Karmel-itka. Powiat Rokietnica częstował ziemniaczkami zapiekanymi z serem i boczkiem, podanymi z sosem jogurtowo-ziołowym. fot.: Karmel-itka. Międzychód proponował pyszną i gorącą pomidorową. fot.:Karmel-itka Spróbowałam wielu, wieeelu pysznych rzeczy! Sery z Ranczo
W kuchni Karmel-itkizwykłe. Do tego poskromienie mięsa w waflu powoduje, że mamy bardzo ładne kwadratowe kotlety :] Efektownie się prezentują i dobrze smakują.Dla mnie do mielonych muszą być domowe buraczki i ziemniaczki z wody! Ten zestaw najlepiej się sprawdza w roli porządnego i nadaje się nawet na rodzinne spotkania. KOTLETY MIELONE W WAFLU. / źródło: http://ulubioneprzepisy.wordpress.com/2013/08/12/kotlety-mielone-w-waflu/ / 600g kiełbasowego mięsa mielonego
W kuchni Karmel-itkistopni. Szparagi zagotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru i ułożyć na kurczaku. Zalać sosem beszamelowym, piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 min. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami
Zgrabne Gotowaniekażdej strony. Aby uzyskać steki krwiste należy smażyć po 2 min z każdej strony, a dla dobrze wysmażonych po 4 min. Steki podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami (ja oczywiście wybierałam pierwszą opcję). Dodatkowo ugotowałam fasolkę szparagową
Zgrabne Gotowaniepomóc sobie wykałaczką. Roladki smażymy na oliwie z oliwek przez kilka minut aż się zarumienią, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze przez około 10 minut. Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Smacznego
Zgrabne Gotowanielubimy, nie kroimy tylko roszponki :) Układamy na talerzu warstwami i polewamy oliwą mieszanką przypraw, na końcu posypujemy ziarnami słonecznika i co dalej? Smacznego!Mój przykładowy zestaw to: Ziemniaczki niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu
Blondynka Gotujezamarynowania. Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej mięso. Po około 3 minuty na każdą stronę. Zgrillowane mięso układamy na talerzu. Ja podałam z Zapiekanymi Młodymi Ziemniaczkami z Ziołami i Cytryną oraz Balkonową Sałatką. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - patelnia grillowa Granitium firmy Ballarini
Blondynka Gotujeroztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo frytkami. Smacznego
Słodkości i nie tylkolodowki Piekarnik podgrzewamy do 180C i wkladamy kurczaki Pieczemy przez 45 min Rozcinamy rekaw i pieczemy jeszcze przez 15 min Mieso mozemy podawac z ryzem, ziemniaczkami i surowka badz salatka Smacznego
Klaudynkowa kuchniaZwykle czekam na nasze polskie ziemniaczki bo najbardziej lubię takie malutkie, ale w tym skusiłam się na importowane. Zachciało mi się pieczonych, pysznie nafaszerowanych a stare u nas już są bardzo nieładne. Zobaczcie jak pysznie wyszło ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawymyślają . . .Ale mniejsza o to. Wróciłam wczesnym popołudniem do domu głodna jak stado wilków i pognałam do kuchni. Na szczęście z poprzedniego dnia zostało w miseczce kilka ugotowanych małych ziemniaczków. Już wiedziałam, że będą się dobrze czuły w prostej sałatce.Do sałatki oczywiście sos na bazie oleju rzepakowego, który jest nie tylko zdrowy, ale także neutralny w smaku więc
Smaczna Pyza