liść laurowy i zostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy na małym ogniu fasolkę razem z wędzoną pachwiną pokrojoną w kostkę, aż zmięknie- dopiero wtedy dodajemy warzywa i pokrojone ziemniaczki doprawiając solą i pieprzem. Kiedy zupa będzie prawie gotowa dodajemy majeranek który najpierw rozcieramy w dłoniach i dodajemy do zupy. Jeszcze chwilka gotujemy i mamy pyszną gęstą zupę
Różowa kuchniamarchwią do miękkości. Sos posypałam świeżą kolendr ą , ale możecie również użyć świeżej natki pietruszki, która również bardzo dobrze się komponuje z kurczakiem i sosem. Udka podałam z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkowo ze świeżą surówką. M ó j m ą ż bardzo lubi to połączenie. Wy również spróbujcie może i Wam posmakują. Zapraszam :-) Składniki: Udka
kulinarne odsłony patiBrokuły z lekką czosnkową nutą, odrobina karmelizowanej cebulki oraz ser halloumi. Wszystko to zapieczone na kruchym spodzie. Taką tarte możemy serwować razem z sałatką lub pieczonymi ziemniaczkami. Ser halloumi jest idealny jeżeli chcemy zachować konsystencję oraz kształt sera ponieważ ma dużą wysoką temperaturę topnienia nie roztopi nam się tak jak zwykły ser. Składniki na ciasto: 150g masła 300g maki pszennej
wysmienityZapiekanka wyszła bardzo smaczna, że wyjedliśmy wszystko do ostatniego ziemniaczka ;) Składniki na 3-4 osoby: 8-10 ziemniaków 250 - 300 gr pieczarek 2 jajka 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki kwaśnej śmietany np.12% lub 18 % lub jogurtu naturalnego 1 kiełbaska ( u mnie myśliwska ) ser żółty starty bądź pokrojony na malutką kosteczkę sól, pieprz, natka pietruszki
Gotowanie...to proste !cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja
lady-och-mistrzyni.blogspot.comZIOŁOWE ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA Zdrowszy zamiennik smażonych na głębokim oleju frytek. Są złociste, na zewnątrz chrupiące, a w środku mięciutkie. Idealne jako dodatek do mięs z grilla, do mięs pieczonych lub smaczne są same podane np. z ulubionym dipem. ~~SKŁADNIKI~~ ziemniaki ok. 1 kg. sól himalajska 1 łyżeczka czosnek 3 ząbki oregano 1 i 1/2 łyżeczki majeranek
Kuchnia PaulettesŚląska ten wie, o czym mówię. Cukrowe kartofelki, zwane też ziemniaczkami, to słodki przysmak śląskich odpustów. Kupuje się je na wagę, a w sprzedaży są również kokosanki, makrony, kostki, malinki i długie kolorowe żelki. Wszystkie te słodkości leżą koło siebie i przemawiają do każdego młodego człowieczka, w sumie do starszego też ;). Jak się spojrzy na ich skład... fakt
Nastoletnie Wypiekanieheight: 1em;" /> Szybkie w wykonaniu , banalnie proste , niebanalne w smaku . Bardzo lubię takie potrawy , gdyż zawsze mają wzięcie i ciekawie wyglądają , no na pewno lepiej i zdrowiej niż ziemniaczki co dziennie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Zdecydowanie zadowala mnie też fakt , że od jakiegoś czasu
Ogrodnik w podróżymamy gotowe , zawijamy pojedynczo w folię aluminiową ziemniaka , i układamy na formię do pieczenia , wstawiamy ziemniaki do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 1,5 godzinki . Po tym czasie ziemniaczki polewamy masełkiem ziołowym i gotowe do podania . Smacznego
Mój SmakMacie już czasami dość mięsnych obiadów? Chcecie zjeść coś lekkiego dla odmiany? Proponuję Wam dzisiaj pyszne pieczone ziemniaczki z twarożkiem z wędzonym łososiem. Jest to danie mega smaczne, delikatne oraz zdrowe! Składniki: * 4 duże ziemniaki * 5 łyżek śmietany * 200g wędzonego łososia * 250g twarożku * sól i pieprz Ziemniaki myjemy i gotujemy w wodzie przez 30 minut (30 minut od momentu
Klasyka Gotowaniaprzygotowane ziemniaczki mogą stanowić danie samodzielne lub jako dodatek do rożnych mięs albo surówek. Pięknie pachną ziołami i są niezwykle aromatyczne 😍 Jeżeli nie chce Wam się przygotowywać mikstury ziołowej to wystarczy kupić gotową przyprawę do pieczonych ziemniaków. A oto mój przepis na ziołową marynatę: -1 kg małych ziemniaków -4 łyżki oliwy z oliwek -łyżka soku z cytryny -łyżeczka ziół prowansalskich
Kulinarne przemysleniaobiadu często podajemy ziemniaki. Podajemy je gotowane w całości lub w postaci puree, pieczone czy smażone. Dzisiaj polecam ziemniaczki pieczone w całości. Trzeba je tylko ponacinać, dzięki temu potem fajnie prezentują się na talerzu. Najlepiej wybrać ziemniaki mniej więcej tej samej wielkości dzięki temu wszystkie równomiernie się upieką. Można je doprawić ulubionymi przyprawami. Najbardziej lubię właśnie z tymiankiem i słodką
Monia miesza i gotujetaką pogodę lubię zjeść coś ciepłego, rozgrzewającego, dlatego zupka na takie chłodne dni będzie idealna. Jedni jedzą zupę ogórkową z ryżem inni z makaronem a u mnie z ziemniaczkami. :) Nigdy zupy również nie zaprawiam śmietaną, zawsze każdy kto chce może polać sobie ją na talerzu, dzięki temu zupa na pewno wam nie skwaśnieje i w chłodnym miejscu wytrzyma nawet
Mój pomysł nakolejny rząd to feta. Zawijam jak roladę, owijam plastrami boczku. Przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam w piekarniku w 180 stopniach około 35 - 40 minut. Podaję z kaszą, pieczonymi ziemniaczkami, ulubioną surówką :-). Smacznego
kruche babeczkiOglądając film wpadłam na genialny pomysł zrobienia mięska z serem i warzywami.Taki misz masz w jednym. Pyszne delikatne mięsko i miękkie soczyste warzywa. Dobrze doprawione z pysznymi ziemniaczkami . Gorące prosto z pieca. Nie ma nic smaczniejszego niż dopiero co wyjęte z pieca mięsko. Nie lubię odsmażanych i odświeżanych mięs zjem bo zjem jednak uważam że dopiero co zrobione jest
Różowa kuchnia