Macie już czasami dość mięsnych obiadów? Chcecie zjeść coś lekkiego dla odmiany? Proponuję Wam dzisiaj pyszne pieczone ziemniaczki z twarożkiem z wędzonym łososiem. Jest to danie mega smaczne, delikatne oraz zdrowe! Składniki: * 4 duże ziemniaki * 5 łyżek śmietany * 200g wędzonego łososia * 250g twarożku * sól i pieprz Ziemniaki myjemy i gotujemy w wodzie przez 30 minut (30 minut od momentu
Klasyka Gotowaniaprzygotowane ziemniaczki mogą stanowić danie samodzielne lub jako dodatek do rożnych mięs albo surówek. Pięknie pachną ziołami i są niezwykle aromatyczne 😍 Jeżeli nie chce Wam się przygotowywać mikstury ziołowej to wystarczy kupić gotową przyprawę do pieczonych ziemniaków. A oto mój przepis na ziołową marynatę: -1 kg małych ziemniaków -4 łyżki oliwy z oliwek -łyżka soku z cytryny -łyżeczka ziół prowansalskich
Kulinarne przemysleniaobiadu często podajemy ziemniaki. Podajemy je gotowane w całości lub w postaci puree, pieczone czy smażone. Dzisiaj polecam ziemniaczki pieczone w całości. Trzeba je tylko ponacinać, dzięki temu potem fajnie prezentują się na talerzu. Najlepiej wybrać ziemniaki mniej więcej tej samej wielkości dzięki temu wszystkie równomiernie się upieką. Można je doprawić ulubionymi przyprawami. Najbardziej lubię właśnie z tymiankiem i słodką
Monia miesza i gotujetaką pogodę lubię zjeść coś ciepłego, rozgrzewającego, dlatego zupka na takie chłodne dni będzie idealna. Jedni jedzą zupę ogórkową z ryżem inni z makaronem a u mnie z ziemniaczkami. :) Nigdy zupy również nie zaprawiam śmietaną, zawsze każdy kto chce może polać sobie ją na talerzu, dzięki temu zupa na pewno wam nie skwaśnieje i w chłodnym miejscu wytrzyma nawet
Mój pomysł nakolejny rząd to feta. Zawijam jak roladę, owijam plastrami boczku. Przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam w piekarniku w 180 stopniach około 35 - 40 minut. Podaję z kaszą, pieczonymi ziemniaczkami, ulubioną surówką :-). Smacznego
kruche babeczkiOglądając film wpadłam na genialny pomysł zrobienia mięska z serem i warzywami.Taki misz masz w jednym. Pyszne delikatne mięsko i miękkie soczyste warzywa. Dobrze doprawione z pysznymi ziemniaczkami . Gorące prosto z pieca. Nie ma nic smaczniejszego niż dopiero co wyjęte z pieca mięsko. Nie lubię odsmażanych i odświeżanych mięs zjem bo zjem jednak uważam że dopiero co zrobione jest
Różowa kuchniamożna było wprost pławić się w morzu restauracji i kafejek. Niezależnie od specjalizacji lokalu nieodłącznym dodatkiem do każdego posiłku są sosy mojo, obowiązkowo podawane do papas arrugadas, (pomarszczonych ziemniaczków w mundurkach gotowanych w roztworze soli) a także do ryb i jajek. Mojo Rojo to sos na bazie czerwonej papryki i chili (pikantny lub łagodny), Mojo Verde
SzczyptaSmaQziela angielskie, dwa liście laurowe, kilka plasterków czosnku. Do mięsa dodajemy dwie pokrojone w krążki cebule i wszystko wkładamy do foliowego rękawa wraz z przygotowanymi ziemniakami wg. przepisu: ziemniaczki pieczone W zależności od rodzaju piekarnika pieczemy w 200 stopniach od 1-1,5 godziny. Podajemy z mieszanką sałat z sosem jogurtowym, wg. przepisu: sałata do obiadu
Kulinarne przemysleniaorzechów włoskich skończyły w picie , natomiast bardzo fajnie będą pasowały również wpakowane do środka chlebków naan , tortilli czy podane na makaronie z sosem pomidorowym. możesz upiec do nich ziemniaczki i podać z surówką. Jak lubisz, tak zjedz. Klopsiki tak czy siak będą świetnie smakowały. Obejrzyj, a jeśli filmik Ci się spodobał, to zostaw łapkę w górę i zasubskrybuj mój kanał
BlendmanSoczyste i chrupiące, a do tego szybkie w przygotowaniu, bo pieczone w piekarniku. Czego chcieć więcej? No może tylko do kolekcji pieczonych ziemniaczków i ulubionej surówki :) Polecam. Składniki - 8 pałek z kurczaka - 2 jajka - pól szklanki mleka - domowa wegeta lub inna ulubiona przyprawa do kurczaka - czosnek mielony - papryka mielona - bułka tarta Wykonanie W misce mieszam ( bełtam ) jajka z mlekiem
Kuchnia z widokiem na ogródpatelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złocisty kolor. Po smażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. surówką, ziemniaczkami czy ryżem z warzywami
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki
Niezły Młynekwiększą ilość oleju i rozgrzewamy, smażymy mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z sosem Madziarów, ketchupem lub sosem czosnkowym. Do tego proponuję surówkę z kiszonej kapusty i ziemniaczki, taki zestaw smakuje wybornie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilizetrzyjcie na tarce lub zmiksujcie w blenderze. Następnie wylejcie masę na gazę i odciśnijcie nadmiar wody do osobnej miski. Na dnie osadzi się skrobia ziemniaczana - dodajcie ją do Waszych ziemniaczków. Jeszcze tylko jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną (potrzebna ilość mąki zależy od rodzaju ziemniaków, musicie ją więc regulować), sól i pieprz. Dobrze wymieszajcie. Masę (powinna być gęsta) rozłóżcie na desce
OliveandThymePodobno proste rzeczy są najlepsze - ta właśnie sałatka idealnie ilustruje tę teorię :) Uwielbiam młode ziemniaczki, uwielbiam buraczki, zwłaszcza z botwinką, składniki ogólnodostępne i dosyć banalne, zwłaszcza w tym okresie. Połączone- zaskoczyły mnie. Nie spodziewałam się aż tak smacznej sałatki. Zrobiłam więc kolejną porcję. Na jutro :) Składniki 4 młode ziemniaki 1 pęczek młodych buraków z botwinką 1 ząbek czosnku 3 łyżki
OliveandThyme