Dzisiaj podam rewelacyjny przepis na zapiekane piersi w boczku, nadziewane serem i suszonymi pomidorami. Do tego piekłam je z ziemniaczkami i papryką. Przepis jest prosty w przygotowaniu i mega smaczny. Mięso tak nadziane zasmakuje nie jednej osobie. SKŁADNIKI : 1 kg piersi z kurczaka 500 g ziemniaków 1 czerwona papryka 150 g sera żółtego 200 g plastrów wędzonego
Kulinarne Fantazje MarioliZdarza mi się kupować mrożone frytki lub ziemniaki i piec je w piekarniku. Tym razem ziemniaczki zapiekłam z warzywami i serem. Wyszło naprawdę smakowite danie. Składniki: 1 opakowanie mrożonych ziemniaków pokrojonych w ósemki 1 bakłażan 2 małe czerwone cebule pomidorki koktajlowe (dowolna liczba) opakowanie mozzarelli w kuleczkach lub pokrojona w kostkę kulka mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, kminek, suszony
Czerwień i błękitCzęsto przygotowuje ziemniaki jako dodatek do dań mięsnych , z koperkiem , czy z masełkiem a dziś zapraszam na bardzo smaczne ziemniaczki z boczkiem , bardzo fanie smakują z barszczem białym jako dodatek , czy jogurtem naturalnym , ale to już według każdego smaku , ale spróbujcie , uzależnia smak jak nic. Składniki 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Mój Smakmaszynce do mięsa kasza gryczana ugotowana do miękkości, jeden woreczek wystarczy garść grzybów leśnych ,ugotowanych do miękkości w małej ilości wody, wychłodzonych, zmielonych w maszynce do mięsa kilka małych ziemniaczków, ugotowanych, przeciśniętych przez praskę. Posłużą za lepiszcz całej masy sól i pieprz ziołowy do smaku Najpierw robimy farsz na pierogi. Odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. Jeśli jest za sypki dodajemy
Z Kuchni Do KuchniGotowe! SURÓWKA Z MARCHWI I JARMUŻU Surówka, która zasmakowała bardzo ostatnio moim gościom, a dzieciaki polubiły ją w pierwszej kolejności. Ma bardzo łagodny smak i pasuje do mięs i ziemniaczków. Standardowych obiadów rodzinnych. SKŁADNIKI: - 2 małe marchewki - 2 garście jarmużu - 1/2 część zielonego pora - 1/3 kapusty pekińskiej - 1 jabłko - pieprz cytrynowy - sól - majonez lub jogurt grecki Jabłko, marchew obierz
SMYKWKUCHNIpatelnię pokrywką i dusić, aż cebula będzie miękka. Pod koniec odkryć pokrywkę, aby zredukować wytworzony sok z cebuli. Posolić, popieprzyć i wątróbka gotowa do jedzenia. Ja podałam z ziemniaczkami i zimową sałatką z ogórków i papryki
Kulinarne przemysleniafani ziemniaków, kartofli czy pyrek? Jeśli tak to znaleźliście coś lepszego niż babka ziemniaczana czy proste ziemniaczki pieczone solo. A jeśli za ziemniaki (o zgrozo!) nie przepadacie to gwarantuje Wam, że po nafaszerowaniu ich, na pewno je pokochacie! Ziemniaki to mój comfort food, a te faszerowane szczególnie skradły moje serce. Radze Wam przygotować podwójną porcje, bo ziemniaki
wegetalerzebrokułami i jajkiem Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z serem
Moja smaczna kuchnialodówki pod przykryciem . Następnego dnia nasze kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej , i przekładamy na rozgrzaną patelnie , smażymy po obu stronach na złoty kolor , podawać można z ziemniaczkami , kaszą , ale to już pozostawiam Państwu
Mój Smakpłatkach owsianych. Smażymy z obu stron i dusimy pod przykryciem.Sprawdzam sobie po 40 minutach krojąc na połowę roladkę czy jucz jest gotowa. Podaje z ziemniakami lub zapiekanymi ziemniaczkami,frytkami
Różowa kuchniawszystkie nieszczęścia, to niech przynajmniej będę gruba w sposób uzasadniony. I tak powstało (między innymi – bo kuchnię okupuję skutecznie całymi wieczorami) TO. Umówmy się… miks mozzarelli, boczku i ziemniaczków z cebulką nie może być niedobry Tak wiem. Połączenie okrutne, kalorie wręcz same wyskakiwały i ganiały po kuchni, a do tego ten tłuszcz z węglowodanami. Istna katastrofa, Armagedon i trucizna
Kate's Kitchenziemniaki zmiękną i ładnie się przyrumienią dodajemy groszek z cebulą i jeszcze chwilę smażymy razem. Zalewamy przygotowaną miodowo-cynamonową mieszanką i wszystko razem smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Ziemniaczki te stanowiły u nas kolację na ciepło
Smaki Na Talerzuktóre świetnie nadaje się do grillowania, pieczenia, smażenia. Lubię, gdy mięso po upieczeniu jest soczyste, aromatyczne. Rolada z niej p yszna jest na ciepło (np. polana sosem, podawana z ziemniaczkami lub selerowym pure), a po wystygnięciu świetnie się nadaje na kanapki. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (ok 350g) 8 liści czosnku niedźwiedziego 100g strąków groszku cukrowego 4 suszone pomidory pęczek szczypiorku
Obiad gotowyrazie potrzeby można podlać odrobiną wody lub białego wina, żeby kapusta się nie przypaliła. Pod koniec duszenia doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym koperkiem. Pysznie smakuje z młodymi ziemniaczkami i kleksem kwaśniej śmietany. Smacznego
Obiad gotowybyła prawdziwa uczta! Grillowane grzanki z masłem czosnkowym, sałatka tajska, sałatka w arbuzem i fetą, żeberka z grilla, szaszłyki, salsa z grillowanej papryki, dip rzodkiewkowy, grillowane warzywa, ziemniaczki z boczkiem i serem, i mnóstwo pysznego soczystego mięsa! Tyle smaków, aromatów, kolorów! Nie mogło zabraknąć też deseru. Wymyślone przez Dominika grillowane banany z sosem z białej czekolady rozkosznie dopełniły całość
Obiad gotowy