ćwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami
Kulinarne przemysleniapatelni grillowej. Piec przez kilkanaście minut co jakiś czas obracając aby wszystkie składniki równo się podpiekły. Podawać z dowolnymi sosami, dipami, świeżymi sałatkami oraz pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Ja osobiście uwielbiam serwować szaszłyki razem z ryżem :) SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkasolą, pieprzem i papryką. Gotujemy 10 minut, następnie zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podgrzewamy, aż sos się zagotuje i zagęści. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami. SMACZNEGO
Smak mojej kuchninatrzeć przyprawami i oliwą i marynować co najmniej godzinę (a najlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab pod pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów z kurczaka lub indyka), lekko rozbitych 1 cebula ząbek czosnku 1 duża
Smak mojej kuchniKurczak w aromatycznym sosie z ziołami to szybkie i lekkie danie dla każdego. Danie można podawać z ryżem, kaszą, młodymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem. Polecam! Kurczak w kremowym sosie ziołowym Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki masła przyprawy: sól, pieprz
Smak mojej kuchnikilka śliwek, dzięki czemu nabrał pięknego, ciemnego koloru i cudownego aromatu. Uwielbiamy mięsa z dodatkiem suszonych owoców. Roladki idealnie wpasują się w świąteczne menu. Danie możemy podać tradycyjnie z ziemniaczkami lub w towarzystwie dowolnej kaszy. Zamiast schabu możemy wykorzystać filety z kurczaka lub indyka. Polecam! Roladki ze śliwką Składniki na 4 roladki: 4 plastry schabu 4 plastry surowej szynki wędzonej
Smak mojej kuchniWiosna zapukała do mojej kuchni i jakoś tak od razu kolorowo się zrobiło i chyba smaczniej niż zwykle. Zachciało mi się młodych ziemniaczków! Z koperkiem, z ogromem kopru! Z grillowanym kurczakiem w szynce parmeńskiej co by było soczyście. I z groszkiem w szynce parmeńskiej. I mogło by być na tyle ale serek Apetina o smaku pomidorów i bazylii zainspirował mnie
Mango Papajacielęcy lub opcjonalnie drobiowy (wówczas będzie to kotlet a'la wiedeński) smażony w panierce na dużej ilości klarowanego masła. Soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz. Podawany tradycyjnie z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki, sałatą z ogórkiem i śmietaną oraz cząstkami cytryny do wyciśnięcia. Panierka pełni rolę "skórki" i chroni przed wysuszeniem mięsa. Bułka nie powinna być dociskana do kotleta, dzięki
cool and mintySzybka i prosta do wykonania frittata. Z podsmażonymi ziemniaczkami, pikantną kiełbaską chorizo, szpinakiem i kremowym twarożkiem. Bardzo smaczna i sycąca, może być świetnym pomysłem na weekendowe śniadanie lub późną kolację. Jest dobrym sposobem na wykorzystanie ugotowanych wcześniej ziemniaków. Warzywa i kiełbaskę najpierw podsmażamy, a następnie zalewamy roztrzepanymi jajkami, dodajemy twarożek i na krótko wstawiamy do piekarnika. Jeśli nie możecie
cool and mintyDrobiowe mielone to dobry pomysł na danie główne z duszonymi warzywami i tłuczonymi ziemniaczkami smakują rewelacyjnie! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 2 łyżki oliwy WYKONANIE: mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę, dokładnie mieszamy, formujemy zrazy(można
Kuchnia BeatyWięc co proponuję na dzisiaj ? Pyszną pieczoną pierś z kurczaka, którą się przygotowuje zaledwie w 10 min, a piecze się około 30 min. W czasie pieczenia nastawiamy ziemniaczki, przygotowujemy sałatkę i obiad gotowy. Swój przepis przygotowałam dla naszej dwójki- jak zwykle, ale wiadomą rzeczą jest, że to co Wam przedstawię można przygotować dla większej liczby osób. Składniki
Justa próbuje gotowaćwersji. Wersja dłuższa- na około godzinę odkładam mieszankę do lodówki i dopiero potem smażę na patelni. Rzadko ale czasem tak robię. Dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami. Smacznego
Justa próbuje gotowaćpieczone , czy smażone . Ale najbardziej zasmakowały nam ziemniaki z piekarnika w mundurkach ,są do tego łatwe w przygotowaniu i własnie dziś chciałabym zaprosić na takie pyszne ziemniaczki . Składniki 10 sztuk średnich ziemniaków 2 łyżeczki kopru suszonego sól do smaku pieprz czarny do smaku szczypta papryki chilli 2 łyżki oleju Wykonanie
Mój Smakrękach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. 3. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy na rozgrzane kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (pieczonymi ziemniaczkami, kaszą, sałatą). Smacznego
kruche babeczkiSoczysty łosoś marynowany w musztardzie i soku z cytrusów. Gdy smażyłam go na maśle, po domu rozchodził się niesamowicie kuszący zapach. Do tego podałam pieczone na ostro ziemniaczki i byłam w kulinarnym niebie :) Rybę zamarynowałam w musztardzie, ale nie byle jakiej bo robionej samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, musicie jedynie pamiętać aby przygotować ją dzień wcześniej. Jej smak jest mocny
Mienta blog