Szybka i prosta do wykonania frittata. Z podsmażonymi ziemniaczkami, pikantną kiełbaską chorizo, szpinakiem i kremowym twarożkiem. Bardzo smaczna i sycąca, może być świetnym pomysłem na weekendowe śniadanie lub późną kolację. Jest dobrym sposobem na wykorzystanie ugotowanych wcześniej ziemniaków. Warzywa i kiełbaskę najpierw podsmażamy, a następnie zalewamy roztrzepanymi jajkami, dodajemy twarożek i na krótko wstawiamy do piekarnika. Jeśli nie możecie
cool and mintyDrobiowe mielone to dobry pomysł na danie główne z duszonymi warzywami i tłuczonymi ziemniaczkami smakują rewelacyjnie! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 2 łyżki oliwy WYKONANIE: mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę, dokładnie mieszamy, formujemy zrazy(można
Kuchnia BeatyWięc co proponuję na dzisiaj ? Pyszną pieczoną pierś z kurczaka, którą się przygotowuje zaledwie w 10 min, a piecze się około 30 min. W czasie pieczenia nastawiamy ziemniaczki, przygotowujemy sałatkę i obiad gotowy. Swój przepis przygotowałam dla naszej dwójki- jak zwykle, ale wiadomą rzeczą jest, że to co Wam przedstawię można przygotować dla większej liczby osób. Składniki
Justa próbuje gotowaćwersji. Wersja dłuższa- na około godzinę odkładam mieszankę do lodówki i dopiero potem smażę na patelni. Rzadko ale czasem tak robię. Dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami. Smacznego
Justa próbuje gotowaćpieczone , czy smażone . Ale najbardziej zasmakowały nam ziemniaki z piekarnika w mundurkach ,są do tego łatwe w przygotowaniu i własnie dziś chciałabym zaprosić na takie pyszne ziemniaczki . Składniki 10 sztuk średnich ziemniaków 2 łyżeczki kopru suszonego sól do smaku pieprz czarny do smaku szczypta papryki chilli 2 łyżki oleju Wykonanie
Mój Smakrękach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. 3. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy na rozgrzane kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (pieczonymi ziemniaczkami, kaszą, sałatą). Smacznego
kruche babeczkiSoczysty łosoś marynowany w musztardzie i soku z cytrusów. Gdy smażyłam go na maśle, po domu rozchodził się niesamowicie kuszący zapach. Do tego podałam pieczone na ostro ziemniaczki i byłam w kulinarnym niebie :) Rybę zamarynowałam w musztardzie, ale nie byle jakiej bo robionej samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, musicie jedynie pamiętać aby przygotować ją dzień wcześniej. Jej smak jest mocny
Mienta blogKotlety mielone to tradycyjny, polski obiad. Nie ma domu w którym chociaż czasem na stole nie królowałby klasyczny kotlet mielony w otoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy) oraz ulubionych sałatek. Kotleciki mielone z mozzarellą to troszkę inna, wzbogacona wersja klasycznych sznyc elków i z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi oraz smaczny obiad. Kotlety Mielone z Mozzarellą - Składniki
Słodka Stronabułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podałam na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami i domową surówką colesław Smacznego :) Jeśli lubicie jak ja takie jarskie kotleciki to zapraszam jeszcze na równie smaczne kotleciki rybne lub kotleciki jajeczne . Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródMieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcję masy, w rękach formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. 4. U nas do tego pieczone ziemniaczki :-) Smacznego
kruche babeczkiFrytki z piekarnika – chrupiące! i do tego zdrowsze od tradycyjnych! Jeśli lubicie takie smakołyki to polecam również przepis na: pieczone ziemniaki w piekarniku oraz chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym Frytki z piekarnika – chrupiące! – Składniki: 1kg ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego sól 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku* 1 łyżeczka bazylii* 1 […] The post Frytki
Kulinarne Przebojebyła złocista i chrupiąca. Kiedy stwierdzimy, że już ma odpowiedni kolor i chrupkość, kroimy nożycami na pół lub ćwiartki i podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to ziemniaczki tłuczone, sos żurawinowy i sałatka z buraczków. Smacznego
Kulinarne przemysleniaprzygotowane buraczki świetnie smakują z kopytkami czy ziemniaczkami i mięsem lub gulaszem.Zdrowe , pachnące i nieziemskie w smaku. 0.5 kg.malych buraczków 150 g. Śmietany kremówki 1 ząbek czosnku Oliwa 0.5 łyżeczki sezamu Sól i pieprz ****************************** Buraki ugotować ,zmiksować.Oliwę rozgrzać na patelni , włożyć buraczki,5 minut przesmażyć,wlać śmietanę tyle ile uważacie,wymieszać.Wcisnąć czosnek , doprawić solą i pieprzem.Wymiesza
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinóżki, pałki lub skrzydełka. Takie danie jest doskonałe nie tylko na obiad, ale również na przyjęcie. W domowej wersji wystarczy do takich kurczaczków podać zestaw surówek i ziemniaczki lub frytki. W wersji na przyjęcie doskonale sprawdzają się najróżniejsze dipy. A w czym tkwi sekret smaku tego dania? Oczywiście w odpowiednio dobranych, dobrej jakości przyprawach. Odkąd pierwszy raz użyłam pikantnej przyprawy
Słodkie okruszkiObrane ziemniaki kroimy ( w zależności od wielkości) na połówki lub ćwiartki. Dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na około 30 -40 minut. Gdy wymoczymy je ze skrobi ziemniaczki po upieczeniu będą na zewnątrz chrupiące, a w środku delikatne. Odcedzamy z wody i wykładamy na ściereczkę aby osuszyć. I teraz zabieg, który na pozwoli każdego ziemniaka pokryć tłuszczem
Dieta moja pasja