ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:124/258)

GULASZ WIEPRZOWY ZE SZPARAGAMI 209

kiełbaski chorizo, świeżymi pomidorami i zielonymi szparagami. Mięso jest idealnie miękkie, a do tego kruchutkie. Dzięki długiemu gotowaniu sos nabiera odpowiedniej konsystencji i bogatego smaku. Można podać go z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżka oleju np. kokosowego 500 g łopatki wieprzowej sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego lubczyku

cool and minty
Boczniaki smażone z pietruszką 383

prezentuję, to prosty i jednocześnie pyszny sposób na ich wykorzystanie. Dla mnie teksturą przypominają tłuste mięso, ale nie zrażaj się tym. Tak przygotowane boczniaki , położone na talerzu w towarzystwie ziemniaczków lub chleba oraz świeżych warzyw, będą rewelacyjnie smakowały. A jakie są Wasze doświadczenia z boczniakami? Pozytywne? Lubicie? Artykuł Boczniaki smażone z pietruszką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Sałatka „Ptasie gniazdo” 232

wyglądem i smakiem zawojowała nasz tegoroczny stół wielkanocny. Prawdziwa królowa wśród sałatek! Intryguje i przyciąga wzrok. Myślę, że to nie była jej ostatnia Wielkanoc! Smażone ziemniaczki sprawiają wrażenie prawdziwego ptasiego gniazda. Wizualizację sałatki znalazłam na rosyjskojęzycznej stronie, a przepis jak zwykle zmodyfikowałam. Sami przyznajcie, że efekt jest niesamowity! Występuje pod różnymi nazwami: gniazdo

To co kocham
Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 265

przykryciem, resztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczone ziemniaki z cukinią 167

bób? proszę bardzo, na pewno wyjdzie smacznie i zdrowo, a każda dodatkowa porcja warzyw to nie tylko więcej smaków i kolorów - to także więcej witamin! Macie ochotę na pikantne ziemniaczki? - dodajcie chili z pestkami. Smacznego:) Składniki: 6 średnich ziemniaków 1 cukinia łyżka masła z lekką górką przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, majeranek, słodka papryka Przygotowanie: ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane babeczki z szyneczki, jajka i pieczarek 191

muffiny- oto sposób na pomysłowe śniadanie/kolację (np.; polane kremowym  sosem chrzanowym ), a mnie nawet bardziej pasuje jako prosty lecz niebanalny obiad- z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i mizerii... Mniam, mniam! ☺️ Zamiast wsadu z pieczarek można pokusić się o inne dodatki, typu: ser, papryka, cukinia, suszone pomidory... Taka wersja wytrawnych babeczek najlepiej smakuje podając na ciepło

Kraina Miodem Płynąca
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 284

już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić płaską stroną tłuczka na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą

Świat Domowej Kuchni
Surówka z rukoli 144

ćwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarne przemyslenia
Szaszłyki z białą kiełbasą, mięsem wieprzowym, cukinią, papryką ... 155

patelni grillowej. Piec przez  kilkanaście minut co jakiś czas obracając aby wszystkie składniki równo się podpiekły.  Podawać z dowolnymi sosami, dipami, świeżymi sałatkami oraz pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Ja osobiście uwielbiam serwować szaszłyki razem z ryżem :) SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zielonacukinka
Parówki po węgiersku 142

solą, pieprzem i papryką. Gotujemy 10 minut, następnie zagęszczamy mąką ze śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Podgrzewamy, aż sos się zagotuje i zagęści. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Schab pod pierzynką 218

natrzeć przyprawami i oliwą i marynować co najmniej godzinę (a najlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab pod pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów z kurczaka lub indyka), lekko rozbitych 1 cebula ząbek czosnku 1 duża

Smak mojej kuchni
Kurczak w kremowym sosie ziołowym 124

Kurczak w aromatycznym sosie z ziołami to szybkie i lekkie danie dla każdego. Danie można podawać z ryżem, kaszą, młodymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem. Polecam! Kurczak w kremowym sosie ziołowym Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki masła przyprawy: sól, pieprz

Smak mojej kuchni
Roladki ze śliwką 168

kilka śliwek, dzięki czemu nabrał pięknego, ciemnego koloru i cudownego aromatu. Uwielbiamy mięsa z dodatkiem suszonych owoców. Roladki idealnie wpasują się w świąteczne menu. Danie możemy podać tradycyjnie z ziemniaczkami lub w towarzystwie dowolnej kaszy. Zamiast schabu możemy wykorzystać filety z kurczaka lub indyka. Polecam! Roladki ze śliwką Składniki na 4 roladki: 4 plastry schabu 4 plastry surowej szynki wędzonej

Smak mojej kuchni
Grillowana w szynce parmeńskiej pierś kurczaka w sosie z serka Apetina, z dodatkiem groszku cukrowego w szynce parmeńskiej z mło 124

Wiosna zapukała do mojej kuchni i jakoś tak od razu kolorowo się zrobiło i chyba smaczniej niż zwykle. Zachciało mi się młodych ziemniaczków! Z koperkiem, z ogromem kopru! Z grillowanym kurczakiem w szynce parmeńskiej co by było soczyście. I z groszkiem w szynce parmeńskiej. I mogło by być na tyle ale serek Apetina o smaku pomidorów i bazylii zainspirował mnie

Mango Papaja
SZNYCEL WIEDEŃSKI 215

cielęcy lub opcjonalnie drobiowy (wówczas będzie to kotlet a'la wiedeński) smażony w panierce na dużej ilości klarowanego masła. Soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz.  Podawany tradycyjnie z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki, sałatą z ogórkiem i śmietaną oraz cząstkami cytryny do wyciśnięcia. Panierka pełni rolę "skórki" i chroni przed wysuszeniem mięsa. Bułka nie powinna być dociskana do kotleta, dzięki

cool and minty

Proponowane wyszukiwania