ziemniaczki - 3857 przepisów (strona:133/258)

Chrupiace Udka Z Piekarnika 167

wierzchu są chrupiące, natomiast w środku mięciutkie i delikatne. Z ziemniaczkami i mizerią tworzą bardzo smaczny i sycący obiadek ;) Składniki na 2 osoby: 2 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2-3 szczypty ostrej papryki przyprawa do kurczaka u mnie Prymat czosnek granulowany lub ząbek czosnku świeżego sól czosnkowa, pieprz kawałek cebulki oliwa/olej 1. Ćwiartki myje i obgotowuję (wkładam

Gotowanie...to proste !
Polędwiczka w sosie grzybowym 205

wlewam słodką śmietankę, gotuję do momentu zgęstnienia sosu-od czasu do czasu należy przemieszać. Ciepłą polędwiczkę kroję na grubsze plastry, podaję z sosem grzybowym. Doskonale komponuje się z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 357

serem lub bułką tartą (kto co ma) lub w wersji na bogato - tartym serem wymieszanym z bułką tartą. 8. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną.   9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Kurczak pieczony na butelce z piwem 169

piwie. Kto jednak do tej pory nie zdecydował się na taki sposób pieczenia MUSI, po prostu MUSI to nadrobić. Soczysty, kruchy, idealny! Koniecznie należy upiec razem z nim ziemniaczki i marchewki, nabierają wyjątkowego smaku i są pysznie kremowe. Ja wymyśliłam sobie, że odrobinę piwa odleję, a w to miejsce do butelki dodam odrobinę miodu. Dzięki temu mięso jest bardziej kruche

Cook&Love
filet z indyka duszony z młodymi warzywami 162

wypielić, a później zebrać. Ale przecież to jest tego w stu procentach warte!  Zastanawiacie się na pewno co jadłam na owym podwieczorku. Ano właśnie duszone młode warzywa. Cebulę, ziemniaczki i marchewkę dostałam od babci, a cukinię i fasolkę szparagową z działki od mamy M. Do tego filet z kurczaka, lub indyka i fit - ekologiczny obiad gotowy! Składniki

Cook&Love
Ziemniaczki Hasselback 241

ziemniaczki nie dość, że niezwykle efektownie wyglądają na talerzu to jeszcze jak smakują! Bardzo chrupiące z wierzchu, kremowe w środku. Do ich przygotowania możemy użyć ulubionych ziół (najlepiej świeżych) i przypraw. Sposób podania także daje wielkie pole do popisu, mogą służyć jako dodatek do obiadu, świetnie sprawdzą się także jako samodzielne danie z dodatkiem ulubionego sosu. Do dzieła! Składniki: - ziemniaki

Cook&Love
Grillowany pstrąg łososiowy z cytrynowo - maślanym sosem i karmelizowaną marchewką baby 204

stron jednocześ nie - po 1 minucie z każdej strony, jeżeli grillujemy każdą ze stron oddzielnie lub używamy patelni grillowej Podajemy wszystko razem, świetnym dodatkiem dopełniającym całość będą pieczone ziemniaczki smacznego

Cook&Love
Barszcz Biały Z Suszonych Grzybów 161

wywarem i wlewamy przez sito do gotującego się barszczu. 3,  Przyprawiamy nasz wywar warzywkiem, solą i pieprzem. 4. Gotujemy całość z około 5-10 min. Podajemy z utłuczonymi ziemniaczkami, okraszonymi cebulką. Smacznego

Gotowanie...to proste !
PULPETY W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 163

formować kuleczki, obtoczyć w macę, obsmażyć na rumiano na oleju. Kiedy pulpeciki się zezłocą, zlać olej z patelni, dodać sos słodko kwaśny, Dusić razem ok 10 minut. Podawać z ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
ZIEMNIAKI PIECZONE Z MARCHEWKĄ I BURAKAMI 169

uwielbiam ziemniaczki w takiej postaci, prawie w każdą niedzielę pieczone ziemniaki goszczą u mnie na obiad z różnymi warzywami i mięsem      SKŁADNIKI 6 ziemniaków, 4 marchewki, 4 małe buraczki, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka przyprawy do ziemniaków , 1 łyżeczka majeranku sól morska drobnoziarnista o'Sole, pieprz, koperek WYKONANIE Obieramy warzywa, ziemniaki kroimy w ćwiartki albo

słodki bratek
Uda gęsie wolno pieczone z rozmarynem, czosnkiem i wędzoną papryką 183

Najlepsza gęsina na świętego Marcina! I rzeczywiście te pieczone udka są najlepsze . Dobrze doprawione, pachnące, mięciutkie mięso i chrupiąca skórka a do tego złociste ziemniaczki i duszona żurawina. Przepyszny obiad, daję słowo! Jesienią gęsina jest najsmaczniejsza bo gąski są już dobrze odchowane i tłuściutkie. Nie bójcie się gęsiego tłuszczu bo to najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy . Jest łatwo przyswajalny i ma dużo

Smaczna Pyza
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 581

Fastfood w wydaniu domowym, czyli stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu

Smak mojego domu
Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami / Goose breast with pumpkin puree and honeyed beets 279

nagrzanego piekarnika razem z warzywami i gdzieś tak w połowie pieczenia odlałam do garnuszka część wytopionego tłuszczu, oczywiście do wykorzystania w przyszłości np. do smażonych na gęsim tłuszczu ziemniaczków:). Po wyjęciu z piekarnika okazało się, że pierś wygląda bardzo smakowicie. Chrupiąca skórka i delikatne, soczyste mięso – podsumowując nie zawiodłam się i gorąco polecam! Co do wielkości piersi, u mnie

karmelowy
Ziemniaczki smażone z boczkiem i chrzanem 185

Ziemniaczki smażone z dodatkiem boczku i świeżym chrzanem. Najlepiej smakują podane z maślanką, zsiadłym mlekiem albo kefirem :) Składniki na dwie porcje: ok 800 g ziemniaków 100 g wędzonego boczku kilkucentymetrowy kawałek świeżego chrzanu natka pietruszki świeżo mielony pieprz  sól morska 1-2 łyżki masła klarowanego Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na dużej patelni rozgrzać masło klarowane, następnie

Ze smakiem i z pasją
Kurczak duszony na kapuście z pieczarkami. 138

zależności od twardości mięsa, podlać wodą albo i nie. Oczywiście ilość mięsa też jest zależna od ilości osób albo ich apetytów.  Później to już zostaje ugotować jakiegoś ziemniaczka i się delektować. Taki garnek można sobie nawet naszykować dzień wcześniej. Wynieść w chłodne miejsce, a w niedzielę czy każdy inny dzień mamy prawie obiad gotowy. Nie muszę nikomu tłumaczyć

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania